Mac-tietokoneelle tarkoitetun Nortonin laitesuojaustuotteen käynnistysongelmien ratkaiseminen

Ratkaise ongelma käynnistämällä Mac-tietokone uudelleen. Jos ongelma ei ratkea, poista Nortonin laitesuojaustuotteen asennus ja asenna se uudelleen.

Varmista ennen RemoveNortonMacFiles-työkalun suorittamista, että Nortonin laitesuojaustuote on poistettu Macilta.

VAIHE 1

Tietokoneen käynnistäminen uudelleen

1. Sulje kaikki avoimet sovellukset.

2. Käynnistä Mac uudelleen.

Jos ongelma ei ratkea käynnistämällä Mac uudelleen, asenna Nortonin Mac-laitesuojaustuote uudelleen seuraavia vaiheita seuraten.

VAIHE 2

Norton-tuotteen asennuksen poistaminen

Jos Norton-tuote on jo käynnissä, sulje se ja noudata vasta sitten ohjeita.

1. Napsauta Mac-tietokoneella Dockin Finder-kuvaketta ja valitse sitten Apit vasemmanpuoleisen ruudun Suosikit-kohdasta.
  2. Etsi Norton-tuotteen kuvake ja vedä se roskakoriin.

3. Napsauta Jatka, jotta Norton voi poistaa järjestelmälaajennuksen.

4. Anna pyydettäessä järjestelmänvalvojan tilin salasana ja valitse sitten OK.

5. Valitse näyttöön tulevasta ikkunasta Poista.

6. Kirjoita pyydettäessä ylläpitäjän tilin nimi ja salasana ja valitse Asenna aputyökalu.

7. Valitse Käynnistä uud.

VAIHE 3

RemoveNortonMacFiles-työkalun lataaminen ja suorittaminen ylläpitäjänä

RemoveNortonMacFiles poistaa kaikki Norton-tuotteen asennusohjelmien luomat kansiot ja kaikki näiden kansioiden sisältämät tiedostot, mukaan luettuina kaikki käyttäjän luomat tiedostot.

1. Lataa tiedosto RemoveNortonMacFiles.zip.

2. Valitse Dockista Finder-kuvake .
  3. Valitse Finder-ikkunan vasemman ruudun Suosikit-kohdasta Lataukset.

4. Tee jokin seuraavista:

• Jos latasit tiedoston Safari-selaimella, avaa RemoveNortonMacFiles-kansio.

• Jos latasit tiedoston Mozilla Firefox- tai Google Chrome -selaimella, laajenna RemoveNortoncMacFiles.zip-tiedosto kaksoisnapsauttamalla sitä ja avaa sitten RemoveNortonMacFiles-kansio.

5. Ctrl-osoita RemoveNortonMacFiles-kansiossa RemoveNortonMacFiles.command-tiedostoa ja valitse sitten Avaa apissa > Pääte (oletus).

Työkalun suorittamiseksi sinun on kirjauduttava ylläpitäjän tilillä käyttämällä salasanaa, joka ei ole tyhjä.

6. Kirjoita Pääte-ikkunassa ylläpitäjän salasana ja paina rivinvaihtonäppäintä.

Salasanaa kirjoittaessasi merkit eivät tule näkyviin.

7. Jos haluat poistaa kaikki Norton-tuotteeen tiedostot ja kansiot, kirjoita1.

Jos haluat poistua RemoveNortonMacFiles-ohjelmasta poistamatta tiedostoja, kirjoita 2.

8. Paina rivinvaihtonäppäintä.

RemoveNortonMacFiles-työkalu poistaa kaikki Norton-tuotteen tiedostot.

9. Kun RemoveNortonMacFiles-työkalu on poistanut Norton-tuotteen tiedostot, käynnistä Mac-tietokone uudelleen kirjoittamalla Pääte-ikkunassa y ja painamalla rivinvaihtonäppäintä.

Muista tallentaa muissa ohjelmissa avoinna olevat tiedostot ennen kuin painat rivinvaihtonäppäintä.

VAIHE 4

Norton-tuotteen lataus ja asennus

Ennen kuin lataat uusimman asennusohjelman asennustiedoston, varmista, että poistat kaikki vanhat asennusohjelman asennustiedostot, jotka ovat käytettävissä Lataukset-kansiossa.

1. Kirjaudu tilillesi.

2. Kirjoita Norton-tilin sähköpostiosoite ja salasana ja valitse sitten Kirjaudu sisään.

3. Napsauta Oma Norton -portaalissa Lataus.

4. Napsauta Aloita-sivulta Hyväksy ja lataa.

5. Kun lataus on valmis, käynnistä Norton-tuotteen asennusohjelma kaksoisnapsauttamalla lataamaasi tiedostoa.

6. Valitse ennen Norton-tuotteen asentamista Norton-käyttöoikeussopimus ja lue se.

7. Valitse käyttöjärjestelmäsi mukainen vaihtoehto:

Norton-tuotteen asentaminen macOS 10.15.x (Catalina) -käyttöjärjestelmään tai uudempaan

1. Valitse Asenna.

2. Joissain tapauksissa Norton-tuote näyttää kehotuksen liittyä Norton Community Watchiin, joka kerää tietokoneelta tiedot mahdollisista uusista tietoturvariskeistä ja lähettää ne Nortonille analysoitavaksi. Tee jompikumpi seuraavista:

• Valitse Liity nyt, jos haluat ottaa Norton Community Watchin käyttöön Norton-tuotteessasi.

• Valitse Ehkä myöhemmin, jos haluat liittyä Norton Community Watchiin myöhemmin.

Lisätietoja-linkistä löydät lisää tietoa Norton Community Watchista.

3. Kirjoita pyydettäessä Mac-ylläpitäjän tilin salasana ja valitse sitten Asenna aputyökalu.

4. Valitse Käynnistä uudelleen.

5. Kun Mac on käynnistetty uudelleen, valitse Norton-tuotteen asennusikkunasta Avaa asetukset.

6. Jos näet Järjestelmälaajennus estettiin -hälytyksen, valitse Avaa tietoturva-asetukset.

7. Valitse Suojaus ja yksityisyys -ikkunan alareunan lukkokuvake.

8. Kun saat kehotteen, kirjoita järjestelmänvalvojan tilin nimi ja salasana ja valitse sitten Avaa.

9. Valitse Salli vastaavasta Norton-tuotteen viestistä, siirry takaisin Norton-tuotteen asennusikkunaan ja valitse sitten Jatka.

Jos Salli-painiketta ei näy, sulje Suojaus ja yksityisyys -ikkuna ja avaa se uudelleen, jolloin Salli-painike tulee näkyviin.

Allow System Extensions
  10. Valitse Norton-tuotteen asennusikkunasta Jatka ja valitse sitten Salli, niin Norton-tuote voi valvoa kaikkea verkon toimintaa ja estää haittasivustoja käyttämästä Mac-tietokonetta.

Allow Network Monitoring
  11. Valitse Norton-tuotteen asennusikkunasta Avaa asetukset, jos haluat antaa Norton-tuotteelle luvan käyttää kiintolevyä paremman suojauksen tarjoamiseksi.

12. Tarkista Suojaus ja yksityisyys -ikkunasta, että Norton-järjestelmälaajennus on käytössä. Siirry takaisin Norton-tuotteen asennusikkunaan ja valitse Valmis.

Allow Full Disk Access

Norton-tuotteen asentaminen macOS-käyttöjärjestelmäversioihin High Sierra 10.13 x – Mojave 10.14.x

1. Valitse Hyväksy ja asenna.

2. Joissain tapauksissa Norton-tuote näyttää kehotuksen liittyä Norton Community Watchiin, joka kerää tietokoneelta tiedot mahdollisista uusista tietoturvariskeistä ja lähettää ne Nortonille analysoitavaksi. Tee jompikumpi seuraavista:

• Valitse Liity nyt, jos haluat ottaa Norton Community Watchin käyttöön Norton-tuotteessasi.

• Valitse Ehkä myöhemmin, jos haluat liittyä Norton Community Watchiin myöhemmin.

Lisätietoja-linkistä löydät lisää tietoa Norton Community Watchista.

3. Kirjoita pyydettäessä Mac-ylläpitäjän tilin salasana ja valitse sitten Asenna aputyökalu.

4. Valitse Norton-tuotteennapsauttaa asennusikkunasta Avaa nyt tai Napsauta tästä.

5. Tee jompikumpi seuraavista:

• Valitse NortonLifeLockin viestin kohdalta Salli.

• Jos Mac-tietokoneelle on asennettu useita ohjelmistoja tai eri valmistajien tuotteita, näkyviin tulee NortonLifeLockin viestin sijaan viesti, jossa kerrotaan, että jonkin järjestelmäohjelmiston lataaminen estettiin. Valitse siinä tapauksessa Salli, valitse luettelosta NortonLifeLock ja osoita sitten OK.

Jos Salli-painiketta ei näy, sulje Suojaus ja yksityisyys -ikkuna ja avaa se uudelleen, jolloin Salli-painike tulee näkyviin.

6. Valitse Norton-tuote asennusikkunasta. valitse Jatka

7. Suorita asennus loppuun osoittamalla Käynnistä uudelleen.

Norton-tuotteen asentaminen käyttöjärjestelmäversioihin Mac OS X 10.10 (Yosemite) – OS X 10.12.x (Sierra)

1. Valitse Hyväksy ja asenna.

2. Joissain tapauksissa Norton-tuote näyttää kehotuksen liittyä Norton Community Watchiin, joka kerää tietokoneelta tiedot mahdollisista uusista tietoturvariskeistä ja lähettää ne Nortonille analysoitavaksi. Tee jompikumpi seuraavista:

• Valitse Liity nyt, jos haluat ottaa Norton Community Watchin käyttöön Norton-tuotteessasi.

• Valitse Ehkä myöhemmin, jos haluat liittyä Norton Community Watchiin myöhemmin.

Lisätietoja-linkistä löydät lisää tietoa Norton Community Watchista.

3. Kirjoita pyydettäessä Mac-ylläpitäjän tilin salasana ja valitse sitten Asenna aputyökalu.

4. Kun asennus on valmis, valitse Käynnistä tietokone uudelleen. Ohjelmiston asennus on valmis, kun Mac-tietokone on käynnistetty uudelleen.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v105332768