Lisätietoja LifeLockin salasanan yhdistelmäluettelon ilmoituksista

Yhdistelmäluettelo on tekstitiedosto, joka sisältää luettelon käyttäjätunnuksista/sähköpostiosoitteista ja salasanoista. Kyberrikolliset kokoavat niitä useiden tietomurtojen tai muiden tietoturvaongelmien kautta ja myyvät tai vuotavat ne sitten pimeään verkkoon, mikä tarkoittaa, että identiteettivarkaat tai verkkorikolliset voisivat käyttää niitä identiteettivarkauksiin tai muuhun rikolliseen toimintaan.

Kun tunnistamme altistuneen käyttäjänimesi, sähköpostiosoitteesi ja salasanasi parin pimeässä verkossa osana yhdistelmäluetteloa, lähetämme sinulle ilmoituksen. Vaikka emme voi poistaa näitä tietoja pimeästä verkosta, voit suojata ne tietyin toimin. Suosittelemme sinua vaihtamaan yllä näkyvän käyttäjänimen/sähköpostiosoitteen ja salasanan kaikilla sivustoilla, joilla olet ehkä käyttänyt niitä. Suosittelemme sinua valitsemaan uuden, yksilöllisen ja vahvan salasanan jokaiselle sivustolle. Älä käytä samaa salasanaa joka kerta.

Pimeää verkkoa koskevan ilmoituksen sisältämä paljastunut salasana on osittain peitetty tai piilotettu turvallisuussyistä. Seuraa alla olevia vaiheita nähdäksesi osittain näytetyn salasanan.

Paljastuneen salasanan näyttäminen

1. Napsauta hälytysilmoituksessa olevaa linkkiä.

2. Vastaanotat vahvistuskoodin ilmoituksessa näkyvään altistuneeseen sähköpostiosoitteeseen.

• Jos et saa vahvistuskoodiasi, tarkista roskapostikansiostasi osoitteesta no-reply@myidentity.norton.com saapuneen viestin varalta.

• Koska viivettä saattaa esiintyä, tarkista kansiosi uudelleen viiden minuutin kuluttua tai palaa takaisin myöhemmin. Jos et vieläkään saanut koodiasi, ota yhteys Internet-palveluntarjoajaasi ongelman ratkaisemiseksi

• Älä lähetä useita pyyntöjä, sillä se vain pahentaa tilannetta

3. Syötä saamasi koodi nähdäksesi salasanan kolme viimeistä merkkiä.

• Turvallisuussyistä emme näytä koko salasanaasi. Kun olemme varmistaneet, että lueteltu sähköpostiosoite kuuluu sinulle, salasanasi paljastetaan osittain ja näytetään

• Huomaa, että salasana ei ehkä ole viimeisin, mutta aiemmin käyttämäsi salasana.

• Jäsenen salasana on osittain paljastettu alla olevien sääntöjen mukaisesti:

Pituus

Näyttää

8 tai enemmän

ab***123

Jos salasanassa on yli 8 merkkiä, tähtiä voi olla enemmän.

7

ab***23

6

a***12

5

a***2

4

a**1

3

a**

2

a*

1

*

4. Suojaa tietosi päivittämällä sivustot, joissa olet käyttänyt tätä salasanaa, uudella, ainutlaatuisella ja vahvalla salasanalla.

• Vaihda paljastunut salasana kaikilla sivustoilla, joilla olet ehkä käyttänyt sitä

• Valitse ainutlaatuinen vahva salasana kaikilla sivustoilla, joilla olet ehkä käyttänyt sitä. On suositeltavaa olla käyttämättä samaa salasanaa joka kerta

• Tarkista luottoraporttisi ja seuraa ilmoituksia uusista luottotiedusteluista tai epäilyttävästä toiminnasta. Harkitse luottotiedostosi jäädyttämistä

• Ota käyttöön kahden tekijän todennus aina, kun se on käytettävissä verkkosivustolla.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v136558013