Nortonin Dark Web Monitoring

Dark Web Monitoring on palvelu, joka etsii henkilötietojasi vaikeasti löydettäviltä pimeän verkon sivustoilta ja foorumeista. Se on tärkeää, koska identiteettivarkaat voivat ostaa tai myydä henkilötietojasi monia erilaisia laittomia toimia varten.

Kun havaitsemme tietojasi pimeässä verkossa, ilmoitamme sinulle tiedot ja sen, miten voit toimia. Tarkistaaksesi saamasi hälytyksen tai ilmoituksen, siirry tilisi hallintapaneeliin tai mobiilisovellukseesi. Varmistaaksesi, että saamasi hälytys on Nortonilta, lueNortonilta saamasi sähköpostin aitouden varmistaminen.

Sain hälytyksen. Mitä teen seuraavaksi?

Käytä alueestasi riippuen alla olevia linkkejä saadaksesi täydellisen luettelon parhaista käytännöistä ja seuraavista vaiheista:

En tunnista Dark Web Monitoring -ilmoituksessani mainittua verkkosivustoa tai salasanaa. Mistä tiedän, että olen käyttänyt tätä aiemmin?

Sille, ettet ehkä tunnista ilmoituksessa mainittua verkkosivustoa, saattaa olla useita syitä. Tässä on muutama syy:
  • Tili on voitu luoda Facebook- tai Google-kirjautumisen kautta. Jotkut tileistä saattavat olla vanhoja, etkä ehkä edes muista, että olet joskus käyttänyt kyseistä verkkosivustoa tai palvelua.
  • Olet saattanut antaa kirjautumistiedot (käyttäjänimi/salasana) kertaluontoista käyttöä varten, minkä jälkeen et ehkä ole palannut takaisin verkkosivustolle tai tilille ollenkaan.
  • Joskus tietomurron kohteena olevat sivustot tai palvelut deaktivoivat altistuneet tilit, mikä voi vaikeuttaa tilin muistamista tai tunnistamista sinulle kuuluvaksi.
Vaikka et tunnistaisikaan hälytyksessä näkyvää salasanaa, suosittelemme kyseisen verkkosivuston salasanan vaihtamista, sekä kaikkien muiden sivustojen, joilla olet käyttänyt samaa salasanaa.

En voi vastata Dark Web Monitoring -ilmoitukseen henkilöllisyyteni vahvistamiseksi

Joidenkin ilmoitusten osalta pyydämme sinulta vahvistusta toiminnasta tai tapahtumasta, jotta voimme selvittää, onko identiteettivarkauden mahdollisuus olemassa. Muiden ilmoitusten osalta, kuten Dark Web Monitoring -ilmoitusten osalta, ilmoitamme sinulle, jos sinulle mahdollisesti kuuluvia tietoja on havaittu. Nämä ilmoitukset eivät vaadi sinulta vahvistusta, koska ne syntyvät seurauksena puolestasi tekemästämme tarkistuksesta, eli ne eivät ole seurausta toiminnastasi.

Mikä on tietoturvaloukkaus ja miten käsittelen sitä?

Tietomurto on tietoturvaongelma, jossa tietoja käytetään ilman vahvistusta. Tietomurrot voivat vahingoittaa yrityksiä ja kuluttajia monin tavoin. Ne ovat kalliita kustannuksia, jotka voivat vahingoittaa ihmishenkiä ja mainetta, ja niiden korjaaminen vie aikaa.
Useimmissa tapauksissa kyberrikolliset eivät pidä vain kiinni saamistaan tiedoista, mutta he saattavat löytää tapoja hyödyntää heikkouksia henkilökohtaisen hyödyn saamiseksi. On siis tärkeää ryhtyä toimenpiteisiin henkilötietojesi suojaamiseksi.
Jos sait rikkomusilmoituksen, lue Mitä tehdä, jos sinulle ilmoitettiin rikkomuksesta seuraavia vaiheita varten.

Tarvitsen lisää apua

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v127344370
Käyttöjärjestelmä: Android;Mac;Windows;iOS
Muokattu viimeksi: 16/06/2022