LifeLockin Dark Web Monitoring

Dark Web Monitoring on palvelu, joka etsii henkilötietojasi vaikeasti löydettäviltä pimeän verkon sivustoilta ja foorumeista. Tämä on tärkeää, sillä identiteettivarkaat voivat ostaa ja myydä henkilötietojasi ja käyttää niitä laittomiin tarkoituksiin.

Kun havaitsemme tietojasi pimeässä verkossa, ilmoitamme siitä sinulle, jotta voit ryhtyä toimiin. Jos haluat tarkistaa saamasi hälytyksen tai ilmoituksen, siirry tilisi hallintapaneeliin tai mobiilisovellukseen. Jos haluat varmistaa, että saamasi hälytys on oikeasti Nortonin lähettämä, Nortonilta saamasi sähköpostin aitouden varmistaminen.

Sain hälytyksen. Miten minun on toimittava seuraavaksi?

Alueestasi riippuen, käytä alla olevia linkkejä saadaksesi täydelliseen luetteloon parhaista käytännöistä ja seuraavista vaiheista:

En tunnista Dark Web Monitoring -ilmoituksessani mainittua verkkosivustoa tai salasanaa. Mistä tiedän, että olen käyttänyt sitä aiemmin?

Sille, ettet ehkä tunnista ilmoituksessa mainittua verkkosivustoa, saattaa olla useita syitä. Tässä on joitakin mahdollisia syitä:
  • Tilin luomisessa on käytetty Facebookin tai Googlen kirjautumistietoja. Jotkut tileistä saattavat olla vanhoja, etkä ehkä edes muista, että olet joskus käyttänyt kyseistä verkkosivustoa tai palvelua.
  • Olet saattanut antaa kirjautumistiedot (käyttäjänimi/salasana) kertaluontoista käyttöä varten, minkä jälkeen et ehkä ole palannut takaisin verkkosivustolle tai tilille ollenkaan.
  • Joskus tietomurron kohteena olevat sivustot tai palvelut voivat deaktivoida altistuneet tilit, mikä voi vaikeuttaa sinulle kuuluvan tilin tietojen muistamista tai tunnistamista.
Vaikka et tunnistaisikaan hälytyksessä näkyvää salasanaa, sinun kannattaa vaihtaa salasana, joka liittyy altistuneeseen sivustoon tai mihin tahansa muuhun sivustoon, jolla olet käyttänyt samaa salasanaa.

En voi vastata Dark Web Monitoring -ilmoitukseen henkilöllisyyteni vahvistamiseksi

Joidenkin ilmoitusten osalta pyydämme sinulta vahvistusta toiminnasta tai tapahtumasta, jotta voimme selvittää, onko identiteettivarkauden mahdollisuus olemassa. Muiden ilmoitusten, kuten Dark Web Monitoring -ilmoitusten, osalta ilmoitamme sinulle, jos sinulle mahdollisesti kuuluvia tietoja on havaittu. Nämä ilmoitukset eivät vaadi sinulta vahvistusta, koska ne syntyvät seurauksena puolestasi tekemästämme tarkistuksesta, eli ne eivät ole seurausta toiminnastasi.

Mikä on tietoturvaloukkaus ja miten käsittelen sitä?

Tietomurto on tietoturvaongelma, jossa tietoja käytetään ilman vahvistusta. Tietomurrot voivat vahingoittaa yrityksiä ja kuluttajia monin tavoin. Ne ovat kalliita kustannuksia, jotka voivat vahingoittaa ihmishenkiä ja mainetta, ja niiden korjaaminen vie aikaa.
Useimmissa tapauksissa kyberrikolliset eivät pidä vain kiinni saamistaan tiedoista, mutta he saattavat löytää tapoja hyödyntää heikkouksia henkilökohtaisen hyödyn saamiseksi. On siis tärkeää ryhtyä toimenpiteisiin henkilötietojesi suojaamiseksi.
Jos sait rikkomusilmoituksen, lue Opi mitä tehdä, jos sinulle ilmoitettiin rikkomuksesta seuraavia vaiheita varten.

Tarvitset lisää apua

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v127344370
Käyttöjärjestelmä: Windows, Mac OS X, Android, iOS
Muokattu viimeksi: 31/01/2022