Karanteeniin asetettujen riskien tai uhkien käsittely

Karanteeniin asetetut kohteet on eristetty muista tietokoneen osista, jotta ne eivät voi levittää tartuntaa tai aiheuttaa tartuntaa tietokoneessa. Jos tietokoneella on kohde, jonka epäilet saaneen tartunnan, vaikka Norton-tuote ei ole tunnistanut sitä riskiksi, voit asettaa kohteen manuaalisesti karanteeniin. Voit myös palauttaa kohteen karanteenista, jos uskot, että se on matalan riskin kohde. Norton-tuote ei korjaa palauttamaasi kohdetta. Se voi kuitenkin puhdistaa palautetut kohteet tartunnoista myöhemmissä tarkistuksissa.

Kohteen poistaminen karanteenista

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus -kohdan vierestä Avaa.

2. Kaksoisnapsauta Norton-tuotteen pääikkunassa kohtaa Tietoturva ja valitse sitten Historia.

3. Valitse Suojaushistoria -ikkunan avattavasta Näytä -luettelosta Karanteeni -luokka.

4. Valitse haluamasi kohde.

5. Valitse Tiedot -ruudusta Asetukset.

Voit katsoa kohteesta lisätietoja Lisäasetukset -linkin kautta ennen kuin päätät, mitä kohteen suhteen tehdään. Linkki avaa File Insight -ikkunan, jossa on lisätietoja riskistä.

6. Valitse Uhka havaittu -ikkunasta yksi seuraavista vaihtoehdoista:

• Palauta : Palauttaa kohteen alkuperäiseen sijaintiin tietokoneella. Tämä valinta on saatavilla vain manuaalisesti karanteeniin asetetuille kohteille.

• Palauta ja ohita tämä tiedosto : Palauttaa kohteen korjaamattomana alkuperäiseen sijaintiin. Tiedosto ohitetaan jatkossa suoritetuissa tarkistuksissa. Tämä asetus on käytettävissä silloin, kun virus- tai ei-virusuhka on tunnistettu.

• Poista historiasta : Poistaa valitun kohteen . Suojaushistoria -lokitiedostosta.

7. Jos haluat palauttaa kohteen, valitse Karanteenista palautus -ikkunasta Kyllä.

8. Valitse Selaa kansioita -ikkunasta kansio tai asema, johon haluat palauttaa tiedoston, ja valitse sitten OK.

Tiedoston palauttaminen, jos se on tunnistettu virheellisesti tietoturvariskiksi

Norton poistaa oletuksena tietoturvariskit tietokoneesta ja asettaa ne karanteeniin. Jos epäilet, että tiedosto poistettiin virheellisesti, voit palauttaa tiedoston karanteenista sen alkuperäiseen sijaintiin ja ohittaa sen tulevissa tarkistuksissa.

Tiedoston palauttaminen karanteenista

Määritä ohjelma ohitettavaksi Norton-tarkistuksissa vain, jos olet varma, että ohjelma on turvallinen. Syy voi olla esimerkiksi se, että jokin toinen ohjelma vaatii toimiakseen tietoturvariskin sisältävän ohjelman. Tällaisessa tapauksessa saatat päättää, että haluat pitää kyseisen ohjelman tietokoneella.

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus -kohdan vierestä Avaa.

2. Valitse Norton-tuotteen pääikkunasta Tietoturva ja napsauta sitten Historia.

3. Valitse Suojaushistoria -ikkunan Näytä -pudotusvalikosta Karanteeni.

4. Valitse tiedosto, jonka haluat palauttaa.

5. Valitse Tiedot -ruudusta Asetukset.

6. Valitse Havaittiin uhka -ikkunasta Palauta ja ohita tämä tiedosto.

7. Valitse Palautus karanteenista -ikkunasta Kyllä.

8. Valitse Selaa kansioita -ikkunasta kansio tai asema, johon haluat palauttaa tiedoston, ja valitse sitten OK.

Kohteen lähettäminen Nortonin arvioitavaksi

Voit lisätä Norton-tuotteen tehokkuutta lähettämällä tietoturvariskiksi epäilemäsi tiedostot arvioitavaksi. Norton Security Response analysoi tiedoston ja lisää sen tuleviin suojausmäärityksiin, jos se on riski.

Lähetyksiin ei koskaan liitetä tietoja, joiden perusteella henkilö on mahdollista tunnistaa.

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus -kohdan vierestä Avaa.

2. Kaksoisnapsauta Norton-tuotteen pääikkunassa kohtaa Tietoturva ja valitse sitten Historia.

3. Valitse Suojaushistoria -ikkunan avattavasta Näytä -luettelosta Karanteeni -luokka.

4. Valitse haluamasi kohde.

5. Valitse Tiedot -ruudusta Asetukset.

Voit katsoa kohteesta lisätietoja Lisäasetukset -linkin kautta ennen kuin päätät, mitä kohteen suhteen tehdään. Linkki avaa File Insight -ikkunan, jossa on lisätietoja riskistä.

6. Valitse Uhka havaittu -ikkunasta Lähetä Nortonille.

7. Valitse aukeavasta valintaikkunasta OK.

Kohteen asettaminen karanteeniin manuaalisesti

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus -kohdan vierestä Avaa.

2. Kaksoisnapsauta Norton-tuotteen pääikkunassa kohtaa Tietoturva ja valitse sitten Historia.

3. Valitse Suojaushistoria -ikkunan avattavasta Näytä -luettelosta Karanteeni -luokka.

4. Valitse Lisää karanteeniin.

5. Lisää Manuaalinen karanteeni -ikkunassa tiedosto, jonka haluat asettaa karanteeniin, ja kirjoita viitteeksi siitä kuvaus.

Jos asetat karanteeniin tiedoston, joka liittyy käynnissä oleviin prosesseihin, prosessit lopetetaan. Sulje siis kaikki avoimet tiedostot ja käynnissä olevat prosessit ennen kuin asetat tiedoston karanteeniin.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v6200305