Verkon ja laitteiden luotettavuustason muuttaminen

Luottamustaso määrää verkossa olevien laitteiden oletuskäyttöoikeudet tietokoneeseen. Kaikki verkon laitteet, joita ei ole nimenomaisesti merkitty luotettavaksi tai rajoitetuksi, käyttävät verkkosi luottamustasoa. Verkon aloitusluottamustaso määritetään tietokoneen määritysten mukaan.

Älä koskaan vaihda laitteen luottamustasoksi täyttä luottamusta, jos et tunne laitetta ja jos se ei ole yhteydessä käyttämääsi verkkoon.

Seuraavien ehtojen on täytyttävä, jotta laitteen luottamustaso voisi olla Jaettu:

• Tietokoneella ei ole julkista IP-osoitetta.

Tietokoneella ei ole julkista IP-osoitetta, jos tietokoneella ei ole suoraa internet-yhteyttä.

• Tietokone on yhdistetty lähiverkkoon suojatun yhteyden kautta.

• Verkkoluokan pitää olla yksityinen Windows Vistassa.

Lisäksi laitteen luottamustaso on Jaettu kaikissa näissä tapauksissa:

• Verkkoon kuuluvalla tietokoneella on jaettuja kansioita tai tiedostoja.

• Tietokone on yhteensopiva Media Centerin kanssa (jos tietokoneeseen on asennettu esimerkiksi Windows XP Media Center Edition, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Ultimate, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, or Windows 7 Ultimate).

Jos käytät suojaamatonta langatonta verkkoa, kaikkien verkkoyhteydellä varustettujen laitteiden oletusluottamustaso on Suojattu.

Laitteen luottamustaso riippuu myös verkon luottamustasosta. Jos vaihdat verkon luottamustasoa, Norton 360 Online määrittää saman luottamustason kaikille laitteille, jotka ovat yhteydessä verkkoon. Norton 360 Online -ohjelma ei kuitenkaan vaihda sellaisten laitteiden luottamustasoa, jotka olet erikseen määrittänyt luotettaviksi tai rajoitetuiksi.

Voit muokata näitä asetuksia, jos haluat muuttaa seuraavien kohteiden luottamustason:

• Oma verkkosi

• Verkon tietoturvakarttaan liitetyt laitteet

Verkon luottamustason muuttaminen

1. Valitse Norton 360 Online -ohjelman pääikkunasta Asetukset.

2. Valitse Asetukset -ikkunan Tarkat asetukset -kohdasta Oma verkko.

3. Valitse Verkon tietoturvakartta -riviltä Määritä.

4. Valitse Verkon tietoturvakartta -ikkunassa Verkon tiedot -kohdan oikealla puolella Muokkaa.

5. Napsauta Muokkaa verkon tietoja -ikkunassa Luottamustason vieressä kohtaa Muokkaa.

Voit tarkastella verkon tietoja Muokkaa verkon tietoja -valintaikkunassa ennen kuin muutat luottamustasoa.

6. Voit valita verkolle luottamustason valitsemalla Muokkaa verkon luottamustasoa -ikkunassa yhden seuraavista:

TÄYSI LUOTTAMUS

Lisää verkon Luotettava-luetteloon

Palomuuri suodattaa ja sallii kaiken tuloliikenteen luotetusta verkosta tietokoneeseen. Tunnettuja hyökkäyksiä ja tartuntoja kuitenkin tarkkaillaan. Valitse tämä vaihtoehto ainoastaan, jos olet varma, että verkko on täysin turvallinen.

JAETTU

Lisää verkon Jaettu-luetteloon

Kaikki tuloliikenne jaetusta verkosta tietokoneeseen suodatetaan. Vain tietokoneen jaettujen resurssien, kuten tiedostojen, kansioiden ja tulostinten käyttö sallitaan. Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat, että palomuuri suojaa tietokoneen kaikelta muulta liikenteeltä kuin tiedostojen ja tulostinten jakamiselta.

SUOJATTU

Lisää verkon Suojatut-luetteloon

Verkon suojaustaso on Suojattu, jos verkkoa ei ole määritetty luotettavaksi, jaetuksi tai rajoitetuksi. Tietokone on suojattu kaikilta tunnetuilta hyökkäyksiltä ja odottamattomalta liikenteeltä.

RAJOITETTU

Lisää verkon Rajoitetut-luetteloon

Rajoitettuun verkkoon kuuluvat laitteet eivät voi kommunikoida tietokoneen kanssa. Voit kuitenkin käyttää verkkoa yhä web-sivujen selaamiseen sekä ja muun tietoliikenteen lähettämiseen.

7. Valitse OK.

Laitteen luottamustason muuttaminen

1. Valitse Norton 360 Online -ohjelman pääikkunasta Asetukset.

2. Valitse Asetukset -ikkunassa Oma verkko.

3. Valitse Verkon tietoturvakartta -kohdan Luottamisen hallinta -riviltä Määritä.

4. Valitse Verkon tietoturvakartta -ikkunasta yksi seuraavista vaihtoehdoista:

• Voit muokata manuaalisesti lisäämäsi laitteen luottamustasoa napsauttamalla laitetta verkkokartassa.

• Voit muokata verkossa olevan laitteen luottamustasoa avattavassa Verkon tiedot -luettelossa valitsemalla Lähiverkkoyhteys ja sen jälkeen valitsemalla laitteen.

5. Napsauta laitteen tiedot -alueella Luottamustason vieressä kohtaa Muokkaa.

6. Voit valita laitteelle luottamustason valitsemalla Muokkaa laitteen luottamustasoa -ikkunassa yhden seuraavista:

TÄYSI LUOTTAMUS

Lisää laitteen Täysi luottamus -luetteloon

Täyden luottamuksen saaneet laitteet tarkistetaan ainoastaan tunnettujen hyökkäysten ja tartuntojen varalta. Valitse tämä vaihtoehto ainoastaan, jos olet varma, että laite on täysin turvallinen.

RAJOITETTU

Lisää laitteen Rajoitetut-luetteloon

Rajoitetut laitteet eivät voi käyttää tietokonettasi.

KÄYTÄ VERKON LUOTTAMUSTA (luottamustaso)

Lisää laitteen oletusluottamustasoon

Laitteet, jotka on poistettu Täysi luottamus- tai Rajoitettu-luottamustasoista, omaksuvat verkon oletusluottamustason. Verkon luottamustaso voi olla joko Täysi luottamus, Rajoitettu, Suojattu tai Jaettu.

7. Valitse OK.

Norton 360 Online näyttää rajoitetun laitteen luottamustason tilan laitteen kuvakkeessa.

Tietoja Verkon tietoturvakartasta

Laitteiden tarkastelu Verkon tietoturvakartalla

Tietokoneen IP-osoitteen etsiminen

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v9802264_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 31/03/2011