Laitteiden tarkastelu Verkon tietoturvakartalla

Verkon tietoturvakartta -ikkuna tarjoaa kuvaesityksen laitteista verkossa, johon tietokoneesi on liitetty. Voit nähdä jokaisesta laitteesta tietoja kuten laitteen nimen, suojaustilan ja IP-osoitteen.

Verkon tietoturvakartta -ikkuna tarjoaa myös seuraavien tietokoneiden suojaustilan:

• Tietokone, jossa parhaillaan tarkastelet etävalvontatilaa (Oma tietokone)

• Etävalvotut tietokoneet

Laitteen luottamustaso käy ilmi verkkokartan kuvakkeen alaosasta.

Norton 360 Online -ohjelma näyttää laitteet seuraavassa järjestyksessä:

• Oma tietokone

• Laitteet, joilla on internet-yhteys

• Laitteet, joilla ei ole internet-yhteyttä

Kun liität uuden laitteen verkkoon, Norton 360 Online -ohjelma päivittää automaattisesti Verkon tietoturvakartta -ikkunan ja näyttää laitteen.

Jotta Norton 360 Online voi avata Verkon tietoturvakartan, käyttäjän pitää määrittää Symantecin tietoturvaohjain. Symantecin suojausohjainta ei voi asentaa silloin, kun parhaillaan ajetaan LiveUpdatea. Voidaan joko antaa Norton LiveUpdaten istunnon valmistua tai sitten sulkea Norton LiveUpdaten istunto ennen kuin Symantecin suojausohjain asennetaan.

Laitteiden tarkastelu Verkon tietoturvakartassa

1. Valitse Norton 360 Online -ohjelman pääikkunasta Asetukset.

2. Valitse Asetukset -ikkunan Tarkat asetukset -kohdasta Oma verkko.

3. Jos Tuotteen määritys -ruutu tulee näkyviin, valitse Jatka.

Tuotteen määritys -ruutu tulee näkyviin, kun napsautat ensimmäisen kerran Verkon tietoturvakartta -kohtaa. Tuotteen määritys -ruudun avulla voit asentaa Symantecin tietoturvaohjaimen, joka vaaditaan Verkon tietoturvakartta -ikkunan tarkasteluun. Symantecin tietoturvaohjaimen asennus keskeyttää verkkoyhteyden hetkellisesti.

4. Valitse Verkon tietoturvakartta -riviltä Määritä.

Verkon tietoturvakartan yleiskatsaus -ikkunassa näkyy yhteenveto Verkon tietoturvakartan toiminnoista. Verkon tietoturvakartan yleiskatsaus -ikkuna tulee näkyviin seuraavissa tapauksissa:

• Kun avaat Verkon tietoturvakartan ensimmäistä kertaa

• Kun otat käyttöön Näytä tervetuloruutu käynnistyksen yhteydessä -toiminnon Asetukset -ikkunassa.

5. Jos Verkon tietoturvan yleiskatsaus tulee näyttöön, valitse OK.

Jollet halua avata Verkon tietoturvan yleiskatsaus -ikkunaa jatkossa, valitse Älä näytä tätä uudelleen ennen kuin valitset OK.

6. Valitse avattavasta Verkon tiedot -luettelosta verkko, johon kuuluvan laitteen tietoja haluat tarkastella.

Verkon tietoturvakartalla olevan laitteen tietojen tarkastelu

• Valitse Verkon tietoturvakartta -ikkunassa laitteen kuvake.

Voit tarkastella kaikkia verkkokartassa olevia laitteita vieritysnuolilla.

Verkkokartan alla olevassa laitteiden tiedot sisältävässä kohdassa näkyvät seuraavat tiedot:

Laitteen nimi

Näyttää laitteen nimen

Tietokoneelle Verkon tietoturvakartta näyttää oletuksena NetBIOS-nimen. Verkon tietoturvakartta näyttää kuitenkin laitteen nimeksi UUSI seuraavissa tilanteissa:

• Laitteella ei ole NetBIOS-nimeä.

• Laitteessa on palomuuri, joka on otettu käyttöön.

Laitteen nimen voi vaihtaa Muokkaa laitteen tietoja -ikkunassa.

Sovittimen valmistaja

Näyttää laitteen verkkosovittimen valmistajan nimen

Sovittimen valmistajan nimi perustuu laitteen fyysiseen osoitteeseen (Media Access Control- eli MAC-osoite).

Luokka

Näyttää luokan, johon laite kuuluu.

Laiteluokkakuvake näyttää yhteystila- ja suojaustilatiedot. Norton 360 Online -ohjelma määrittää kaikki tuntemattomat laitteen nimellä UUSI ja asettaa ne luokkaan YLEINEN LAITE.

Luokka saattaa sisältää tietokoneen oheislaitteita, kuten tulostimia, tietovälinelaitteita ja pelikonsoleita.

Laitteen luokan voi vaihtaa Muokkaa laitteen tietoja -ikkunassa.

Suojaustila

Näyttää kuinka hyvin tietokone on suojattu uhkilta, riskeiltä ja vahingoilta

Tietoturvatila näkyy vain Omalle tietokoneelle ja etävalvotuille tietokoneille.

Etävalvonta

Näyttää etävalvonnan yhteystilan

Tilat ovat seuraavat:

• PÄÄLLÄ

• POIS

Antaa poistaa etävalvonnan käytöstä yksittäisessä etävalvotussa tietokoneessa tai kaikista etävalvotuista tietokoneista.

Luottamustaso

Näyttää käyttöoikeustason, joka etälaitteelle myönnetään yhteyden muodostamiseksi tietokoneeseen

Alkuperäinen luottamustaso perustuu tietokoneesi määritykseen. Ainoa laite, jolle ei voi määrittää luottamustasoa, on Oma tietokone.

Yhteys

Näyttää yhteyden tilan

Tilat ovat seuraavat:

• YHTEYS KÄYTÖSSÄ

• YHTEYS POIS KÄYTÖSTÄ

Fyysinen osoite

Näyttää tietokoneen tai laitteen fyysisen osoitteen (myös Media Access Control- eli MAC-osoite)

IP-osoite

Näyttää tietokoneen tai laitteen IP-osoitteen.

Jos muutat laitteen IP-osoitetta, Norton 360 Online päivittää laitteen IP-osoitteen Verkon tietoturvakartassa, kun päivität luettelon.

Laitteen lisääminen Verkon tietoturvakarttaan

Laitteen tietojen muokkaaminen

Laitteiden poistaminen Verkon tietoturvakartasta

Tietoja Verkon tietoturvakartasta

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v9802256_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 31/03/2011