Tietoja varmuuskopioiden sijainneista

Norton 360 Online voi varmuuskopioida tiedostot moniin eri tyyppisiin tallennussijainteihin. Varmuuskopioinnin nopeus, turvallisuus ja kopioiden lukumäärä riippuvat valitsemastasi sijainnista. Varmuuskopion sijainti valitaan aina tilanteen ja käyttäjän mukaan.

Varmuuskopion sijainniksi voi valita minkä tahansa Norton 360 Online -ohjelmiston tarjoamista tallennussijaintityypeistä tietokoneesta ja siihen liitetyistä laitteista riippuen. Valitse seuraavan taulukon tietojen perusteella sijainti, joka vastaa parhaiten turvallisuutta, nopeutta ja tallennuskapasiteettia koskevia tarpeitasi.

C: (Paikallinen kiintolevy)

Tässä vaihtoehdossa tiedostot varmuuskopioidaan erityiseen kansioon tietokoneen C-asemalle. C-asemalle tallentaminen on nopeaa ja helppoa. Ainoa rajoitus on aseman vapaa tila. Tämä vaihtoehto mahdollistaa myös automaattisen varmuuskopioinnin.

C-asema on helppo, mutta turvaton varmuuskopioiden tallennuspaikka. Mikä tahansa kiintolevyyn tuleva mekaaninen vika voi vahingoittaa sekä alkuperäisiä että varmuuskopioituja tiedostojasi.

Jos C-asemaa käytetään nopeiden, automaattisten varmuuskopioiden tekemiseen, tiedostot on syytä varmuuskopioida toisinaan myös toiselle asemalle tai johonkin muuhun sijaintiin.

Muu sisäinen tai ulkoinen asema

Tämä vaihtoehto mahdollistaa nopean, kätevän varmuuskopioinnin. Automaattinen varmuuskopiointi onnistuu ja varmuuskopioidut tiedostot ovat käytettävissä aina, kun asema on liitettynä tietokoneeseen.

Muun kuin sisäisen C-aseman käyttäminen lisää varmuuskopioiden suojaa, mutta tiedostot ovat silti vaarassa, jos tietokoneeseen tulee laitevika.

Jos tiedostot varmuuskopioidaan eri asemalle, ne kannattaa varmuuskopioida toisinaan myös johonkin muuhun sijaintiin.

CD-, DVD- ja Blu-ray-levyt

Tämän vaihtoehdon käyttö edellyttää tallentavia CD-, DVD- ja Blu-ray-levyjä ja tietokonetta, jossa on näille levyille tallentava optinen asema. Sinun täytyy syöttää ja poistaa levyjä pyydettäessä. Et siis voi valita automaattista varmuuskopiointia, jos käytät varmuuskopiointiin CD-, DVD- tai Blu-ray-levyjä.

CD-, DVD- tai Blu-ray-levyille varmuuskopioiminen on hitaampaa kuin muiden tallennusmuotojen käyttäminen. CD-, DVD- tai Blu-ray-levyille varmuuskopioiminen ei myöskään ole yhtä kätevää, koska käyttäjän on oltava itse paikalla.

Voit varmuuskopioida Norton 360 Online -ohjelmalla tiedostot mille tahansa seuraavista optisista levytyypeistä, jos optinen asemasi tukee niitä:

• CD-R

• CD-RW

• DVD+R

• DVD-R

• DVD+R DL

• DVD-R DL

• DVD+RW

• DVD-RW

• DVD RAM

• BD-R

• BD-RE

Varmuuskopiolevyjä tulee säilyttää turvallisessa paikassa etäällä tietokoneesta, mikä suojaa tiedostoja onnettomuuksilta.

Kun CD- tai DVD-asema valitaan varmuuskopiointisijainniksi ensimmäistä kertaa, Norton 360 Online kehottaa määrittämään tietokoneen optisen aseman varmuuskopiointia varten. Norton 360 Online antaa asentaa optisen aseman.

Verkkoasema

Tätä vaihtoehtoa voi käyttää, jos tietokone on liitettynä paikallisverkkoon, jossa käyttäjällä on käytettävissä tallennustilaa. Tämän vaihtoehdon käyttö voi verkon nopeudesta riippuen olla lähes yhtä nopeaa kuin varmuuskopiointi sisäiselle tai ulkoiselle kiintolevylle.

Vaihtoehto ei tule näkyviin, jos tietokone ei ole liitettynä paikallisverkkoon, jossa käyttäjällä on käytettävissä tallennustilaa.

Ulkoiselle verkkoasemalle on muodostettava yhteys, jotta sille voisi varmuuskopioida tiedostoja. Kun muodostat yhteyden asemaan, yhteydelle on määritettävä myös asemakirjain.

Flash-asema ja siirrettävät tallennusvälineet, kuten iPod

Flash-asemia ja muita samanlaisia tietokoneeseen liitettyjä tallennusvälineitä voidaan myös käyttää varmuuskopioitujen tiedostojen tallennuskohteina. Norton 360 Online näyttää kyseiset laitteet ulkoisina levyasemina. Jos tällainen laite on aina liitettynä tietokoneeseen, sille voidaan varmuuskopioida automaattisesti.

Tällaisten laitteiden tallennuskapasiteetti voi olla pienempi kuin kiintolevyasemien tallennuskapasiteetti. Jos varmuuskopiointiin käytetään flash-asemaa, tiedostot on syytä varmuuskopioida toisinaan myös muuhun tallennussijaintiin.

Varmuuskopion sijainnin valitseminen

Varmuuskopioinnin ajoituksen tarkasteleminen ja muuttaminen

Tietoja Käytön mukaan laskutettavasta laajakaistatilasta

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v8723907_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 08/09/2011