Miten kiintolevyt eheytetään?

Eheyttäminen on prosessi, jossa levylle tallennetut pirstoutuneet tiedostot järjestetään uudelleen täyttämään yhtenäinen tallennustilasijainti. Näin levytilaa vapautuu ja järjestelmän suorituskyky paranee.

Voit eheyttää kiintolevyasemat Speed Disk -ikkunan avulla.

Kiintolevyasemien eheyttäminen

1. Valitse Norton Utilities -pääikkunasta Suorituskyky -välilehti.

2. Valitse Suorituskyvyn aloitussivu -ikkunan Valitse toimintosi -kohdassa Eheytä levyt.

3. Valitse Speed Disk -ikkunassa asema, jonka haluat eheyttää.

4. Valitse Toiminto -kohdassa toiminto, jonka haluat suorittaa.

Valittavana ovat seuraavat vaihtoehdot:

• Perusteellinen eheytys: Suorittaa perusteellisen eheytyksen.

• Pikaeheytys: Suorittaa pikaeheytyksen.

• Käynnistyksenaikainen optimointi: Suorittaa käynnistyksenaikaisen optimoinnin.

• Vain analyysi: Analysoi levyn pirstoutuneet tiedostot ja esittää tulokset graafisesti.

• Sammuta tietokone, kun toiminto on suoritettu loppuun: Voit sammuttaa tietokoneen, kun eheytys on suoritettu loppuun.

• Suorita tehtävä uudelleenkäynnistyksen yhteydessä: Voit varmistaa, että eheytystoiminnot suoritetaan vain silloin, kun levyt eivät ole käytössä.

5. Käynnistä eheytys napsauttamalla Käynnistä -painiketta. Jos haluat tarkastella klusterikartan selityksiä tarkistuksen aikana, napsauta Näytä merkkien selitykset. Voit myös valita Näytä sirpaloitumiseen/luokkaan perustuva klusterikartta, jos haluat tarkastella tätä karttaa pirstoutumisen tai tiedostoluokan mukaan.

6. Voit keskeyttää toiminnon milloin tahansa napsauttamalla Pysäytä -kuvaketta.

Kun toiminto on suoritettu loppuun, saat tuloksista yhteenvedon, joka sisältää seuraavaa:

• Levyn epäjärjestys ennen eheytystä

• Levyn epäjärjestys eheytyksen jälkeen

• Smart Defragin tila: Käytössä tai Ei käytössä

7. Voit tarkastella levyn analyysiraporttia napsauttamalla Näytä täysi raportti.

Mitä levyjen eheyttäminen tarkoittaa?

Mitä eheyttämisanalyysin aikana tapahtuu?

Miten pikaeheytys ja perusteellinen eheytys eroavat toisistaan?

Mikä on mukautettu tiedostojen eheytys ja miten se suoritetaan?

Mikä on Smart Defrag?

Tervetuloa Norton Utilities -ohjelmaan

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v83508754_norton_utilities_help_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 11/06/2018