Miten Windows-rekisterin ongelmat korjataan?

Kun Norton Utilities on saanut järjestelmän tarkistuksen valmiiksi, tarkistuksen aikana löydettyjen ongelmien luettelo näkyy Rekisterin tarkistuksen tulokset -ikkunassa. Luettelossa näkyvät tarkistetut osat sekä kustakin osasta löytyneiden virheiden lukumäärä.

Rekisterin tarkistuksen tulokset -ikkuna on jaettu seuraaviin kahteen osaan:

• Rekisterin tarkistuksen luokka: Tämä osa on näytön vasemmanpuoleisessa osassa. Rekisteriongelmat on luokiteltu johonkin näistä luokista. Voit valita minkä tahansa luokan ja tarkastella kyseisestä luokasta löytyneitä rekisteriongelmia.

• Rekisteriongelmien tiedot: Tämä osa on näytön oikeanpuoleisessa osassa. Voit tarkastella tarkistuksen aikana löytyneitä rekisteriongelmia valitsemasi rekisteriluokan mukaan.

Oletusarvoisesti kaikki havaitut kohteet tarkistetaan ja ne ovat valmiita korjattaviksi. Voit tarkastella tuloksia ja korjata kaikki havaitut kohteet valitsemalla Korjaa.

Jos olet kokenut käyttäjä, voit muokata kunkin ongelman toimintaominaisuuksia täällä, ennen kuin otat korjaustoiminnon avulla korjaukset tai muutokset käyttöön Windows-rekisterissä.

Windows-rekisterin ongelmien korjaaminen

1. Valitse Norton Utilities -pääikkunasta Suorituskyky -välilehti.

2. Valitse Suorituskyvyn aloitussivun Valitse toiminto: -kohdasta Rekisterin puhdistaminen.

3. Valitse Puhdista rekisteri -ikkunassa tarvittavan tarkistuksen tyyppi ja napsauta Aloita tarkistus -painiketta.

4. Napsauta Rekisterin tarkistuksen tulokset -ikkunassa jotakin rekisterin tarkistuksen luokkaa, niin voit tarkastella rekisterin yksityiskohtia rekisteriongelmien tietojen osassa.

5. Kaksoisnapsauta ongelmaa, niin voit tarkastella lisätietoja ongelmasta.

6. Napsauta Kaikki osat -vaihtoehtoa, niin voit tarkastella kaikkia tarkistuksessa löytyneitä ongelmia. Tarkistuksen tulokset -näkymässä on jokaisesta ongelmasta seuraavat tiedot:

• ongelman vakavuustaso ja lyhyt kuvaus ongelmasta

• rekisterin sijainti, josta ongelma löytyi

• ongelman sisältävän arvon nimi ja arvon sisältämät tiedot.

7. Tarkistuksen tulosten muokkaaminen : Muokkaa ongelmaa valitsemalla ongelma ja napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella, jolloin näkyviin tulee alla kuvattu Toiminto-valikko. Tässä valikossa näkyvät kaikki toiminnot, jotka ongelmille voidaan tehdä, ennen kuin ne voidaan korjata. Valitse tästä valikosta sopiva toiminto.

Joidenkin ongelmien kohdalla kaikki toiminnot eivät ole käytettävissä.

• Säilytä kohde: Antaa säilyttää ongelman. Kaikki tarkistuksen tulosnäkymässä esiintyvät ongelmat valitaan oletusarvoisesti automaattisesti poistettaviksi.

• Poista kohde: Antaa poistaa kohteen sen korjaamisen jälkeen. Valitse Poista kohde -vaihtoehto Toiminto -valikosta.

• Lisää arvo tai aliavain Ohita-luetteloon: Voit estää rekisteriin merkityn arvon tai avaimen korjaamisen korjaustoiminnon suorittamisen yhteydessä ja havaitsemisen tulevissa tarkistuksissa lisäämällä arvon tai aliavaimen mukautettuihin Ohita-luetteloihin.

• Säilytä kaikki: Voit säilyttää kaikki ongelmat. Kaikki tarkistuksen tulosnäkymässä esiintyvät ongelmat valitaan oletusarvoisesti automaattisesti poistettaviksi.

• Poista kaikki: Voit poistaa kaikki ongelmat. Yksittäisten ongelmien korjaamisen lisäksi voidaan korjata myös kaikki ongelmat, jotka esiintyvät tarkistuksen tulosten näytön tietyssä osassa.

• Osan kaikkien ongelmien korjaaminen: Antaa valita osan vasemmalta ja valita sitten Toiminto-valikosta Poista kaikki.

8. Kun olet tyytyväinen toimintoihin ja muokkauksiin, jotka on tehty kaikkiin tarkistuksen tulosten näytössä lueteltuihin ongelmiin, napsauta Korjaa -painiketta. Kun tätä painiketta napsautetaan, tarkistuksen tulosnäkymässä näkyvät toiminnot ja muokkaukset tehdään kaikkiin rekisterin asianmukaisiin kohteisiin, mukaan lukien Ohita-luetteloiden lisäyksiin.

Miksi Windows-rekisteri on puhdistettava?

Miten Windows-rekisteri puhdistetaan?

Miten Ohita-luetteloita määritetään?

Mitkä rekisterin osat tarkistetaan?

Miten rekisteri tiivistetään?

Tervetuloa Norton Utilities -ohjelmaan

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v83508148_norton_utilities_help_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 11/06/2018