Tietoja automaattisen suojauksen asetuksista

Automaattinen suojaus -välilehdessä oleva Käynnistyksenaikainen suojaus -toiminto parantaa tietokoneen tietoturvatasoa käynnistyshetkestä lähtien. Toiminto takaa entistä paremman turvan, sillä se suorittaa kaikki tietokoneen suojaamiseen tarvittavat komponentit heti, kun tietokone käynnistetään.

Automaattinen suojaus -välilehdellä olevilla Reaaliaikaisen suojauksen asetuksilla voit ohjata tietokoneen tarkistuksia ja valvontaa. Asetukset suojaavat tietokonetta etsimällä jatkuvasti viruksia ja muita tietoturvariskejä.

Reaaliaikaisen suojauksen asetuksilla määritetään, mitä tarkistetaan ja mitä tarkistuksessa haetaan. Asetus tarjoaa myös lisäsuojauksen, koska se etsii proaktiivisesti tuntemattomia tietoturvariskejä tietokoneesta. Voit päättää, miten toimitaan, jos tarkistuksessa löytyy tietoturvariski tai uhkaava tapahtuma.

Voit käyttää seuraavia Reaaliaikaisen suojauksen asetuksia:

Auto-Protect

Auto-Protect latautuu muistiin ja tarjoaa jatkuvan suojan tietokonetta käytettäessä. Se etsii viruksia ja muita tietoturvariskejä joka kerta, kun suoritat ohjelman tietokoneella.

Auto-Protect etsii viruksia myös silloin, kun liität jonkin siirrettävän tietovälineen tietokoneeseen, käytät Internetiä tai käytät vastaanottamiasi tai luomiasi tiedostoja. Se valvoo tietokonetta myös kaikkien epätavallisten oireiden varalta, jotka saattavat olla merkki aktiivisesta uhasta.

Voit pitää tietokoneesi suojattuna seuraavilla vaihtoehdoilla:

• Välimuisti

Parantaa tietokoneen suorituskykyä

Jos otat tämän toiminnon käyttöön, Norton 360 Online pitää kirjaa tiedostoista, joita käytetään usein. Norton 360 Online ei tarkista näitä tiedostoja silloinkaan, kun tietokone käynnistetään uudelleen.

• Siirrettävän tietovälineen tarkistus

Etsii viruksia käynnistystietueista, kun käytät siirrettävää tietovälinettä

Kun tietoväline on tarkistettu käynnistystietueissa olevien virusten varalta, sitä ei tarkisteta uudelleen, ennen kuin se liitetään uudelleen tietokoneeseen tai alustetaan. Jos epäilet, että siirrettävässä tietovälineessäsi on yhä käynnistystietueen virus, varmista, että Auto-Protect on käytössä, jotta siirrettävä tietoväline voidaan tarkistaa uudelleen. Liitä siirrettävä tietoväline tietokoneeseen ja avaa se Oma tietokone -valikosta, jotta Auto-Protect voi suorittaa tarkistuksen. Voit myös tarkistaa sen manuaalisesti ja varmistaa, ettei siinä ole virustartuntaa.

SONAR-suojaus

Symantec Online Network for Advanced Response (SONAR) tarjoaa reaaliaikaisen suojauksen uhkia vastaan etsimällä ennakoivasti tuntemattomia tietoturvariskejä tietokoneesta.

SONAR havaitsee uudet uhat sovellusten käyttäytymisen perusteella. SONAR on nopeampi kuin perinteinen allekirjoitukseen perustuvat tietoturvauhkien havaitsemistekniikat. Se myös tarkistaa ja suojaa tietokoneen vihalimielisen koodin varalta jopa ennen kuin virusmäärityksiä on saatavana LiveUpdate-päivityksen välityksellä.

SONAR-suojaus sisältää seuraavat toiminnot:

• SONAR-laajennustila

Norton 360 Online antaa eniten hallintavaihtoehtoja matalan riskitason uhille, kun tämä valinta on päällä.

• Poista riskit automaattisesti

Tällä valinnalla matalan riskitason uhat määritellään korkean riskitason uhiksi, kun SONAR-laajennustila on käytössä. Tässä tapauksessa Norton 360 Online poistaa uhat automaattisesti ja ilmoittaa tästä käyttäjälle.

• Poista riskit, jos en ole koneella

Kun tämä on valittu, Norton 360 Online poistaa automaattisesti matalan riskitason uhat, jos se ei saa käyttäjältä vastausta silloin, kun SONAR-laajennustila on käytössä.

• Näytä SONAR-eston ilmoitukset

Tästä voi ottaa SONAR-eston ilmoitukset käyttöön tai poistaa ne käytöstä. Norton 360 Online keskeyttää SONAR-eston ilmoitukset, kun Näytä SONAR-eston ilmoitukset -toiminto on asetettu Kirjaa vain lokiin -tilaan.

Norton 360 Online -ohjelman asetuksien mukauttaminen

Tietoja virustorjunta-asetuksista

Tietoja Norton 360 Online -ohjelman asetuksista

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v7631626_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 27/10/2011