Tietokoneen käytön estäminen

Jos tietokoneesi katoaa tai se varastetaan ja sen sisältämät tiedot ovat erittäin tärkeitä, voit estää tietokoneen käytön. Jos tietokoneen käyttö estetään, kukaan ei voi käyttää laitetta ennen oikean salasanan antamista.

Estä laitteen käyttö -vaihtoehto on käytettävissä vain, jos tietokoneessa on Intel Anti-theft -sirusarja.

Tämän erikoistoiminnon etuja ovat:

• Kun tietokoneen käyttö estetään, laite sammuu itsestään ja tietosi pysyvät suojattuina.

• Kukaan ei voi poistaa tietokoneelle tallentamiasi tietoja.

Tämän toiminnon haittapuolia ovat:

• Tietokoneen sijaintia ei voida jäljittää.

Näkyvillä on vain viimeinen sijainti, joka tallennettiin ennen tietokoneen käytön estämistä.

• Tietokoneen hallussapitäjästä otettuja kuvia ei voi tarkastella.

Ainoastaan kymmentä viimeisintä kuvaa, jotka otettiin ennen laitteen käytön estämistä, voidaan tarkastella.

Jos tietokoneen käyttö estetään, tietokoneen sijaintia ei voida määrittää eikä sillä voida ottaa kuvia.

Tietokoneen käytön estäminen

1. Avaa selain ja siirry seuraavaan URL-osoitteeseen: http://antitheft.norton.com.

2. Valitse Norton Anti-Theft -sivulta Kirjaudu sisään tästä.

3. Kirjaudu avautuvassa ikkunassa tilillesi Norton Account -tunnuksin.

4. Napsauta vasemmassa ruudussa Omat laitteet -kohdasta tietokoneen nimeä.

5. Napsauta näkyviin tulevalla sivulla Lukitse laite.

6. Valitse Lukitse laite -sivulla Estä laitteen käyttö.

7. Valitse Lukitse laite.

Tietoja Norton Anti-Theft -verkkosivustosta

Laitteen lukitseminen

Lukituksen poistaminen tietokoneesta, jonka käyttö on estetty