Tietoja verkkosuojauksesta

Tietojenkalastelusivustot näyttävät aidoilta verkkosivustoilta ja pyytävät käyttäjiltä henkilötietoja tai verkkomaksuja. Tietojenkalasteluhyökkäyksissä käyttäjä ohjataan vilpilliselle sivustolle, jolla käyttäjän laitteeseen ladataan käyttäjän henkilökohtaisia tietoja keräävä haittakoodi. Norton-työkalurivin avulla voit suojautua tietojenkalasteluhyökkäyksiltä. Norton-työkalurivin Norton Safe Web- ja Suojaus tietojen kalastelulta -toiminnot suojaavat sinua verkossa.

Norton Safe Web näyttää käyttämiesi verkkosivustojen turvallisuustilan. Se antaa verkkosivustoille jonkin seuraavista luokituksista:

• Tarkistetut turvallisia verkkomaksujen kannalta

• Tarkistettu turvallinen

• Riskejä havaittu

• Sivustolla saattaa olla alhaisia tietosuojauhkia

• Ei testattu

Tämä luokitus perustuu Symantecin automaattiseen analysointijärjestelmään. Norton-työkalurivin Norton Safe Web -toiminnon ansiosta näet, kuinka turvallinen verkkosivusto on jopa ennen sen avaamista.

Kun suoritat haun Norton-työkalurivin avulla, hakutuloksiin liitetään sivustoluokitukset, jotka ilmaisevat verkkosivuston turvallisuuden. Voit siirtää osoittimen Nortonin sivuston turvallisuus -ponnahdusikkunan kohdalle ja tarkastella käyttämäsi verkkosivuston Norton-luokitusta. Jos haluat lisätietoja Norton-luokituksista, napsauta Sivuston turvallisuus -ponnahdusikkunaa.

Suojaus tietojen kalastelulta -toiminto analysoi käyttämiesi verkkosivustojen tietoturvatason. Tulokset näytetään Sivuston turvallisuus -ponnahdusikkunassa Safe Web -tulosten rinnalla. Suojaus tietojen kalastelulta myös estää sellaisille sivustoille siirtymisen, joiden tiedetään olevan vilpillisiä tai epäilyttäviä.

Lisäksi Sivuston turvallisuus -ponnahdusikkunassa on tietoja verkkosivustolta löytyneistä uhista. Symantec analysoi sivuston verkkosivun ja tarkistaa, että se kuuluu sille yritykselle, jota se näyttää edustavan.

Voit ilmoittaa vilpilliseksi epäilemäsi verkkosivuston Symantecille jatkotoimenpiteitä varten. Voit ilmoittaa verkkosivuston käyttämällä Turvallisuusilmaisin - tai Sivuston turvallisuus -ponnahdusikkunan Ilmoita tästä verkkosivustosta -linkkiä.

Norton Safe Web näyttää kullekin käyttämällesi verkkosivustolle turvallisuustilan Norton-työkalurivin Turvallisuusilmaisin -kohdassa. Voit myös valita Turvallisuusilmaisin -kohdan ja lukea käyttämäsi verkkosivuston koko Safe Web -raportin. Norton Safe Web näyttää hakutuloksille jonkin seuraavista turvallisuustiloista:

Nortonin suojaama

Voit nähdä Nortonin suojaama -kuvakkeen hakutulosten vieressä.

Norton Safe Web on analysoinut sivun ja todennut, että verkkosivusto on VeriSign-vahvistettu ja turvallinen vierailukohde.

Sivusto on turvallinen

Näet hakutulosten vieressä vihreän OK-kuvakkeen

Norton Safe Web on analysoinut tämän sivuston ja määrittänyt, että sen käyttö on turvallista.

Sivustoa ei ole testattu

Näet hakutulosten vieressä harmaan kysymysmerkkikuvakkeen.

Norton Safe Web ei ole analysoinut tätä sivustoa eikä sillä ole sivustosta tarpeeksi tietoa. Koska sivustoa ei ole testattu, Symantec suosittelee, ettet avaa tätä sivustoa.

Sivusto ei ole turvallinen

Näet hakutulosten vieressä punaisen rastikuvakkeen (x).

Norton Safe Web on analysoinut tämän sivuston ja määrittänyt, että sen käyttö ei ole turvallista. Tämä verkkosivusto saattaa yrittää asentaa laitteelle haittaohjelmia.

Varoitus

Näet hakutulosten vieressä oranssin huutomerkkikuvakkeen.

Norton Safe Web on analysoinut tämän sivuston ja havainnut, että se sisältää kiusantekijöiksi luokiteltavia uhkia. Nämä häiritsevyystekijät eivät ole vaarallisia, mutta ne saattavat asentaa laitteelle sovelluksia ilman lupaa.

Sivuston turvallisuutta koskevien tietojen lisäksi Norton Safe Web tarjoaa seuraavat verkkokauppojen turvallisuutta koskevat tiedot:

Turvallinen

Norton Safe Web on analysoinut tämän verkkosivuston ja määrittänyt, että ostosten teko sivustolla on turvallista.

Ei testattu

Norton Safe Webillä ei ole tarpeeksi tietoa tästä verkkosivustosta, jotta se voisi luokitella sivustolla ostosten tekemisen turvallisuuden.

Riskialtis

Norton Safe Web on analysoinut tämän verkkosivuston ja määrittänyt, että ostosten teko sivustolla on riskialtista.

Symantec suosittelee, että tätä verkkosivustoa ei käytetä. Tämä verkkosivusto saattaa myydä laittomia kopioita, joita ei ole merkitty.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v71133096_identity_safe_standalone_1_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 28/09/2015