Norton Power Eraser -oppaat

Tiesitkö?

Monet tilaukset mahdollistavat Norton-suojauksen laajentamisen useisiin laitteisiin ilman lisämaksuja.

» Lisätietoja

Norton Power Eraser on ilmainen työkalu, joka voidaan ladata ja suorittaa uhkien poistamiseksi tietokoneelta. Voit suorittaa tämän työkalun uhkien tarkistamiseksi vaikka sinulla olisi Symantec-tuote tai jokin muu tietoturvatuote. Jos tietokone ei käynnisty normaalitilaan, työkalun voi suorittaa vikasietotilassa. Norton Power Eraser on helppo ladata. Se tarkistaa tietokoneen nopeasti ja havaitsee kaikkein aggressiivisimmat tietokonevirukset. Tätä työkalua ei tarvitse asentaa.

Norton Power Eraser -työkalu on yhteensopiva vain Microsoft Windows -käyttöjärjestelmän tietokoneiden kanssa. Se ei toimi tietokoneissa, joissa on Mac OS X -käyttöjärjestelmä.

Norton Power Eraser käyttää uhkien havaitsemiseen aggressiivisia menetelmiä. On mahdollista, että se valitsee poistettavaksi myös normaaleja ohjelmia. Tarkista tarkistuksen tulokset huolellisesti ennen tiedostojen poistamista.

Norton Power Eraserin suorittaminen

1. Lataa Norton Power Eraser.

2. Valitse Tallenna.

3. Valitse sijainniksi Työpöytä ja napsauta Tallenna.

4. Suorita Norton Power Eraser kaksoisnapsauttamalla NPE.exe -tiedostoa.

5. Lue käyttöoikeussopimus ja valitse Hyväksy.

Norton Power Eraser lataa uuden version aina kun mahdollista.

Tarkistuksen suorittaminen

1. Napsauta Norton Power Eraser -ikkunasta Tarkista riskit -kuvaketta.

2. Norton Power Eraser suorittaa oletusarvoisesti rootkit-tiedostojen tarkistuksen ja edellyttää järjestelmän käynnistämistä uudelleen. Kun tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, napsauta Käynnistä uudelleen.

Jos et halua suorittaa rootkit-tiedostojen tarkistusta, siirry kohtaan Asetukset ja poista valinta kohdasta Suorita myös rootkit-tarkistus (edellyttää tietokoneen uudelleenkäynnistystä).

3. Odota tarkistuksen valmistumista.

Riskien korjaaminen

1. Kun Norton Power Eraser saa tarkistuksen valmiiksi, tarkistuksen tulokset tulevat näkyviin. Jos Norton Power Eraser löytää riskejä, tilana on Riskialtis ja ohjelma antaa niitä koskien kehotteen Poista tai Korjaa. Jos kohde vaatii lähempää tarkastelua, tilana on Tuntematon.

2. Tee jokin seuraavista toimista tilanteen mukaan:

• Jos näet ilmoituksen Riskejä ei löytynyt, Norton Power Eraser ei havainnut tietokoneella riskejä, poistu napsauttamalla OK.

• Jos sellaisia tiedostoja löytyy, joiden tilaksi on merkitty Riskialtis, Toiminto-kohdasta on automaattisesti valittuna kohta Poista. Nämä tiedostot on suositeltavaa poistaa. Jos Toiminto-kohdan alakohta Korjaa on valittuna, tiedostot korjataan uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

• Jos sellaisia tiedostoja löytyy, joiden tilaksi on merkitty Tuntematon, napsauta kunkin tiedoston vieressä olevaa pilvikuvaketta. Tiedosto lähetetään Symantecin palvelimelle ja tarkistetaan perinteisillä allekirjoitukseen perustuvilla menetelmillä.

• Jos jokin tiedosto saa pilvitarkistuksessa luokituksen Riskialtis, lisää valintamerkki kohtaan Poista.

• Jos pilvitarkistuksen tuloksissa lukee Tuntematon, älä lisää valintamerkkiä Poista-kohtaan. Tiedosto ei välttämättä ole uhka, mutta vaatii tarkempaa analysointia.

3. Varmista, että vaihtoehto Luo järjestelmän palautuspiste ennen korjauksella jatkamista (suositus) on valittuna.

4. Valitse Korjaa nyt.

5. Jos tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, jotta poisto voidaan suorittaa loppuun, valitse Käynnistä uudelleen.

6. Kun riski on poistettu, napsauta Valmis.

Muita Norton Power Eraser -toimintoja:

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v69675421_EndUserProfile_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 30/11/2017