Tietoja varmuuskopiointiongelmien ratkaisemisesta

Seuraava taulukko sisältää vinkkejä varmuuskopiointiongelmien välttämiseen.

Kaikki varmuuskopiointi

Seuraavat vihjeet koskevat kaikkea varmuuskopiointia:

• Suorita varmuuskopiointi säännöllisesti. Mitä useammin tiedot varmuuskopioidaan, sitä epätodennäköisempää tärkeiden tietojen häviäminen on. Automaattisen varmuuskopioinnin käyttö on suositeltavaa, sillä toiminto pitää huolen niiden tiedostojen varmuuskopioimisesta, joita on muutettu viimeksi. Ajastettu viikoittainen varmuuskopiointi on toiseksi paras vaihtoehto.

• Jos käytät automaattista varmuuskopiointia, jätä tietokone päälle silloin, kun se ei ole käytössä. Automaattinen varmuuskopiointi tapahtuu tietokoneen ollessa päällä mutta ei käytössä.

• Tarkista Norton 360 Online -ohjelman esittämät varmuuskopioinnin tulokset säännöllisesti varmistaaksesi, että kaikki tarvittavat tiedostot on varmuuskopioitu.

Varmuuskopiointi CD- ja DVD-levyille

Seuraavat vihjeet koskevat varmuuskopiointia CD- ja DVD-levyille:

• Varaa valmiiksi ylimääräisiä levyjä alkaessasi varmuuskopioida. Näin voit välttää satunnaisten viallisten levyjen tai yllättävän suuren tietomäärän aiheuttamat ongelmat.

• Merkitse varmuuskopiolevyihin täydelliset tiedot, jotta löydät oikean levyn, kun sinun tarvitsee palauttaa tiedostoja.

• Älä kopioi tiedostoja suoraan varmuuskopiolevyiltä tietokoneellesi. Voit vahingossa kopioida vain osan. Käytä sen sijaan Norton 360 Online -ohjelman palautustoimintoja.

Varmuuskopiointi ulkoisille kiintolevyasemille (myös flash-asemille)

Seuraavat vihjeet koskevat varmuuskopiointia ulkoisille levyasemille:

• Jotkin asemat käyttävät vanhoja Windows-tiedostojärjestelmiä (esim. FAT-16 tai FAT-32), jotka eivät pysty tallentamaan neljää gigatavua suurempia tiedostoja. Jos haluat varmuuskopioida näin suuria tiedostoja, tarkista, että varmuuskopiointiasema käyttää suuria tiedostokokoja tukevaa tiedostojärjestelmää, esimerkiksi NTFS-järjestelmää.

• Jos käytät automaattista tai ajastettua varmuuskopiointia, tarkista, että ulkoiset asemat on liitetty tietokoneeseen ja että niihin on kytketty virta.

• Älä käytä varmuuskopiointiasemaa muuhun kuin varmuuskopiointiin, jotta varmuuskopioidut tiedostot eivät vahingoitu.

Varmuuskopiointiongelmia koskevat lisäohjeet

Ongelman ratkaiseminen Norton Autofix -työkalun avulla

Tietoja varmuuskopioinnista

Tietoja Nortonin varmuuskopioinnista ja palautuksesta

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v6958539_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 28/10/2011