Tietoja levyn uudelleenjärjestämisestä

Ajan myötä tietokoneen kiintolevylle saattaa kerääntyä tilapäisiä ja tarpeettomia tiedostoja. Nämä tiedostot voivat vähentää käytettävissä olevaa levytilaa ja heikentää tietokoneen suorituskykyä huomattavasti. Norton 360 Online poistaa tarpeettomat tiedostot automaattisesti.

Levytilaa kuluttavia tilapäistiedostoja syntyy mm. seuraavien toimien yhteydessä:

Ohjelmistojen asentaminen

Kun tietokoneelle asennetaan ohjelmistoja, asennusohjelma luo levylle tilapäisiä tiedostoja. Joissakin tapauksissa asennusohjelma saattaa jättää nämä tiedostot poistamatta asennuksen valmistuttua.

Web-selailu

Kun verkkosivu avataan, selain lataa tietokoneelle sivun sisältämän tekstin ja kuvituksen. Kun sivu suljetaan, selain saattaa jättää ladatut tiedostot tieokoneelle. Ladattujen tiedostojen ansiosta sivun näyttäminen käy nopeammin, jos sivu avataan uudestaan. Nämä tiedostot saattavat ajan myötä kasaantua levylle.

Ohjelmavirheet

Jotkin ohjelmat luovat tavallisen käytön aikana tilapäistiedostoja, jotka tehostavat ohjelman toimintaa. Jos ohjelma suljetaan odottamattomasti ohjelmistovirheen takia, nämä tilapäistiedostot voivat jäädä levylle.

Tarkistuksen suorittaminen tarpeettomien tiedostojen poistamiseksi

Tietoja levyjen ja tiedostojen pirstoutuneisuudesta

Tietoja tietokoneen optimoinnista