Tietoja levyjen ja tiedostojen pirstoutuneisuudesta

Kaikki tietokoneen tiedostot, sovellukset ja Windows-käyttöjärjestelmä on tallennettu tietokoneen kiintolevylle. Ajan myötä tiedostojen osaset leviävät hajalleen pitkin levyä. Tätä kutsutaan pirstoutuneisuudeksi. Mitä enemmän tietokonetta käytetään, sitä pirstoutuneemmaksi levyt muuttuvat.

Kun pirstoutunutta tiedostoa käytetään, levyn suorituskyky on hitaampi. Suorituskyky on hitaampi, koska aseman pääosa paikallistaa, lataa, tallentaa ja seuraa kaikkia pirstoutuneen tiedoston osia. Jos myös vapaa tila on pirstoutunut, aseman pääosan on ehkä seurattava riittävää vapaana olevaa tilaa, jotta tilapäisiä tiedostoja ja hiljattain lisättyjä tiedostoja voidaan tallentaa.

Norton 360 Online optimoi kiintolevyn tilankäytön, mikä tehostaa ja nopeuttaa tietokoneen toimintaa. Optimointi järjestää hajallaan olevat tiedoston osaset vierekkäin tai yhtenäisiksi ryhmiksi. Kun aseman lukupää löytää kaikki tiedot samasta paikasta, tiedosto luetaan muistiin nopeammin. Optimointi kokoaa myös vapaan tilan, jotta uusien tiedostojen pirstoutuminen vältetään. Suurten tiedostorakenteiden yhteyteen lisätään tilaa, jolloin ne eivät pirstoudu heti uudelleen, kun niihin lisätään tietoa.

Pysyvien levyjen optimointi manuaalisesti

Tietoja optimoinnin tehokkaasta käytöstä

Tarkistuksen suorittaminen tarpeettomien tiedostojen poistamiseksi

Tietoja tietokoneen optimoinnista

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v6958030_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 27/10/2011