Uhkatyypit

Uhilla tarkoitetaan ohjelmistoja, jotka on luotu tarkoituksella tuhoamaan tai muokkaamaan tietokoneelle tallennettuja tietoja, paljastamaan ne sivullisille tai estämään niiden käyttö.

Uhat jaotellaan seuraaviin luokkiin:

Virukset

Virukset ovat pieniä ohjelmia, jotka kiinnittyvät toisiin ohjelmiin ja monistavat itseään.

Madot

Madot kopioivat itseään virusten tavoin tietokoneelta toiselle, mutta ne eivät kiinnity muihin ohjelmiin.

Troijalaiset

Nämä ohjelmat esiintyvät vaarattomina ohjelmina, mutta aiheuttavat suoritettaessa vahinkoa.

Norton 360 Online tarkistaa tietokoneen virusten, matojen, troijalaisten ja muiden tarkoituksella vahingollisten ohjelmien varalta. Se tarkkailee myös Internet-yhteyttä suojatakseen tietokonetta Internetistä saapuvilta uhilta, jotka käyttävät hyväkseen ohjelmistojen tietoturva-aukkoja.

Riskityypit

Virustyypit

Mitä tehdä, kun tietokoneesta löytyy tietoturvariski?

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v6958027_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 27/10/2011