Riskityypit

Riskillä tarkoitetaan mitä tahansa tekijää, jonka kautta tietokonetta ja sen sisältämiä tietoja voidaan vahingoittaa tai jonka avulla tietoja voidaan varastaa. Norton 360 Online suojaa järjestelmää erilaisilta riskeiltä.

Riskit jaotellaan seuraaviin luokkiin:

Vahingolliset ohjelmat

Nämä ohjelmat on luotu tarkoituksella vahingoittamaan tietokonetta. Tähän luokkaan kuuluvat mm. virukset, madot ja troijalaiset. Vahingollisia ohjelmia kutsutaan joskus myös haittaohjelmiksi.

Vakoiluohjelmat

Nämä ohjelmat piiloutuvat tietokoneelle. Ne seuraavat käyttäjän toimia tai käyvät läpi tietokoneen sisältämiä tietoja ja lähettävät niitä kirjoittajilleen.

Tietoturva-aukot

Nämä riskit ovat luotettavissa ohjelmistoissa esiintyviä ohjelmointivirheitä, joita voidaan väärinkäyttää vahingon tuottamiseen, tietojen käytön estämiseen tai tietojen varastamiseen. Tietoturva-aukkoja väärinkäytetään yleensä verkkoyhteyksien kautta.

Virustyypit

Uhkatyypit

Mitä tehdä, kun tietokoneesta löytyy tietoturvariski?

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v6958024_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 27/10/2011