Virustyypit

Virus on pieni ohjelma, jonka tarkoitus on muuttaa tietokoneen toimintaa käyttäjän huomaamatta tai ilman käyttäjän suostumusta.

Ohjelma voi olla virus, jos se tekee seuraavaa:

• Se toimii itsekseen ilman käyttäjän toimia

• Se tekee itsestään kopioita voidakseen levitä muille tietokoneille

Vaikka kaikkia viruksia ei olekaan suunniteltu aiheuttamaan vahinkoa, myös harmittomat virukset saattavat vaikuttaa tietokoneen suorituskykyyn ja toimintavakauteen. Norton 360 Online pyrkii poistamaan tietokoneelta kaikki virukset.

Virukset jaotellaan seuraaviin luokkiin:

Tiedostovirukset

Nämä virukset tarttuvat ohjelmatiedostoihin. Tartunnan saaneet tiedostot voivat suoritettaessa tartuttaa viruksen muihin ohjelmatiedostoihin. Norton 360 Online tarkistaa kaikki tietokoneen tiedostot tiedostovirusten varalta ja poistaa löydetyt virukset.

Käynnistysvirukset

Nämä virukset kiinnittävät itsensä tietokoneen järjestelmän alueille ja aktivoituvat heti tietokoneen käynnistyessä. Ne voivat kiinnittyä levyihin tai muihin tietokoneeseen liitettyihin tallennusvälineisiin. Norton 360 Online tarkistaa tietokoneen järjestelmän alueet käynnistysvirusten varalta ja poistaa löydetyt virukset.

Moniosaiset virukset

Nämä virukset käyttävät sekä käynnistysviruksille että tiedostoviruksille ominaisia tekniikoita. Norton 360 Online etsii tällaisia viruksia ja poistaa löydetyt virukset.

Makrovirukset

Nämä virukset kiinnittyvät datatiedostoihin, jotka sisältävät suoritettavia osia, esimerkiksi tiettyihin laskentataulukko-, esitys- ja tekstinkäsittelytiedostoihin. Nämä virukset leviävät, kun ohjelma suorittaa datatiedoston suoritettavan osan. Norton 360 Online tarkistaa datatiedostot makrovirusten varalta ja poistaa löydetyt virukset.

Norton 360 Online tarkistaa tietokoneen sekä tunnettujen että tuntemattomien virusten varalta.

Tunnetut virukset tunnistetaan ja poistetaan automaattisesti. Tuntemattomat virukset havaitaan etsimällä kustakin suoritettavasta tiedostosta viruksille tyypillisiä piirteitä. Tämän lisäksi Norton 360 Online -ohjelman sisältämä tunnettujen virusten luettelo kasvaa ja tarkentuu ohjelman automaattisten internet-päivitysten myötä.

Riskityypit

Uhkatyypit

Mitä tehdä, kun tietokoneesta löytyy tietoturvariski?

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v6958021_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 27/10/2011