Verkkoselaimen käynnistyminen kestää kauan

Useat seikat saattavat hidastaa verkkoselaimen käynnistymistä tai toimintaa. Yleisin syy on, että tietokoneella on asennettuna muiden valmistajien työkalurivejä tai ei-toivottuja työkalurivejä. Lataa ja suorita Norton Power Eraserin ei-toivottujen sovellusten tarkistus, jotta voit poistaa nämä työkalurivit tietokoneeltasi. Syynä voi olla myös se, että tietokoneella on jo toinen tietoturvatuote, joka ei ole Symantecin valmistama. Symantec suosittelee käytettäväksi vain yhtä virustorjuntaohjelmistoa tai vakoiluohjelmien torjuntaohjelmistoa.

VAIHE 1

Norton Power Eraserin lataaminen ja suorittaminen - Ei-toivottujen sovellusten tarkistus

1. Lataa Norton Power Eraser.

2. Valitse Tallenna.

3. Valitse sijainniksi Työpöytä ja napsauta Tallenna.

4. Suorita Norton Power Eraser kaksoisnapsauttamalla NPE.exe -tiedostoa.

Jos Käyttäjätilien valvonta -ikkuna aukeaa, valitse Kyllä tai Jatka.

5. Lue käyttöoikeussopimus ja valitse Hyväksy.

6. Napsauta Norton Power Eraser -ikkunasta Ei-toivottujen sovellusten tarkistus -kuvaketta.

Kun Norton Power Eraser saa tarkistuksen valmiiksi, tarkistuksen tulokset tulevat näkyviin Ei-toivottujen sovellusten tarkistus valmis -ikkunaan.

7. Valitse Ei-toivottujen sovellusten tarkistus valmis -ikkunassa näkyvän ei-toivotun sovelluksen tai työkalurivin vierestä Poista.

8. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

9. Kun asennuksen poistaminen on suoritettu, käynnistä tietokone uudelleen.

VAIHE 2

Norton Power Eraser -tarkistuksen suorittaminen

1. Suorita Norton Power Eraser kaksoisnapsauttamalla NPE.exe -tiedostoa.

Jos Käyttäjätilien valvonta -ikkuna aukeaa, valitse Kyllä tai Jatka.

2. Lue käyttöoikeussopimus ja valitse Hyväksy.

3. Napsauta Norton Power Eraser -ikkunasta Tarkista riskit -kuvaketta.

4. Norton Power Eraser suorittaa oletusarvoisesti rootkit-tiedostojen tarkistuksen ja edellyttää järjestelmän käynnistämistä uudelleen. Kun tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, napsauta Käynnistä uudelleen. Jos et halua suorittaa rootkit-tiedostojen tarkistusta, siirry Asetukset ja poista valinta kohdasta Suorita myös rootkit-tarkistus (edellyttää tietokoneen uudelleenkäynnistystä).

5. Kun tietokone on käynnistetty uudelleen, tarkistus aloitetaan automaattisesti. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

VAIHE 3

Selaimen toimintaa hidastavan lisäosan selvittäminen

1. Käynnistä selain.

2. Tee jokin seuraavista toimista selaimesi mukaan:

• Internet Explorer: Valitse Työkalut -valikosta Lisäosien hallinta.

• Mozilla Firefox: Napsauta oikeasta yläkulmasta Avaa valikko -kuvaketta ja valitse Lisäosat. Valitse Lisäosien hallinta -sivulta Laajennukset.

• Google Chrome: Napsauta oikeasta yläkulmasta Google Chromen mukautus- ja hallintapainiketta ja valitse Asetukset. Valitse Chrome -kohdasta Laajennukset.

3. Valitse laajennukset yksitellen ja poista ne käytöstä.

Jos internetin selailu hidastuu tietyn laajennuksen lisäämisen jälkeen, pidä laajennus poissa käytöstä.

VAIHE 4

Muun valmistajan tietoturvaohjelmiston asennuksen poistaminen

Ohjeet muiden kuin Symantecin tietoturvaohjelmistojen poistamiseen tietokoneelta löytyvät ohjelmiston dokumentaatiosta tai ne voidaan pyytää ohjelmiston valmistajalta.

1. Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla näppäinyhdistelmää Windows + R.

2. Kirjoita seuraava teksti ja paina Enter -näppäintä:

appwiz.cpl

3. Valitse asennettujen ohjelmien luettelosta muun valmistajan tietoturvatuote ja valitse sitten Poista tai Poista asennus.

4. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

5. Kun asennuksen poistaminen on suoritettu, käynnistä tietokone uudelleen.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v59066911_EndUserProfile_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 15/09/2017