Verkon selaaminen on hidasta, tai verkkoselaimen käynnistyminen kestää kauan

Saatat ihmetellä, miksi internet-yhteytesi nopeus on palveluntarjoajan ilmoittamaa nopeutta alhaisempi tai miksi verkkosivut latautuvat hitaammin kuin ennen. On useita syitä, joiden vuoksi internet-yhteys voi olla hidas tai selaimen käynnistyminen kestää kauan:

• suuri määrä tilapäisiä internet-tiedostoja

• virustartunta

• selainten ei-toivotut lisäosat

• heikko langattoman verkon signaali

• monta samanaikaista selainistuntoa

• monta tietoturvaohjelmistoa.

Norton voi auttaa poistamaan osan syistä.

Ennen kuin toimit seuraavien ohjeiden mukaisesti, suorita tietokoneen optimointi Norton-tuotteen suorituskykyominaisuuksien avulla. Lisätietoja on artikkelissa Tietokone toimii hitaasti.

VAIHE 1

Selaimen toimintaa hidastavan lisäosan selvittäminen

Selaimen ei-toivotut lisäosat voivat hidastaa selaimen latausaikaa. Sinun kannattaa poistaa selaimen lisäosat käytöstä yksi kerrallaan, niin saat selville, mikä niistä aiheuttaa hidastumisen.

1. Käynnistä selain.

2. Tee jokin seuraavista toimista selaimesi mukaan:

• Internet Explorer: Valitse Työkalut -valikosta Lisäosien hallinta.

• Mozilla Firefox: Napsauta oikeasta yläkulmasta Avaa valikko -kuvaketta ja valitse Lisäosat. Valitse Lisäosien hallinta -sivulta Laajennukset.

• Google Chrome: Napsauta oikeasta yläkulmasta Google Chromen mukautus- ja hallintapainiketta ja valitse Asetukset. Valitse Chrome -kohdasta Laajennukset.

3. Valitse laajennukset yksitellen ja poista ne käytöstä.

Jos internetin selailu hidastuu tietyn laajennuksen lisäämisen jälkeen, pidä laajennus poissa käytöstä.

VAIHE 2

Tilapäisten internet-tiedostojen poistaminen

Nortonin tiedostojen poistaminen -toiminto poistaa Internet Explorerin ja Mozilla Firefoxin tilapäiset tiedostot. Ajan myötä tilapäistiedostot voivat hidastaa selaimen toimintaa huomattavasti.

1. Käynnistä Norton.

2. Valitse Norton-ikkunasta Suorituskyky ja valitse sitten Tiedostojen poistaminen.

Firefoxin tiedostojen poisto -asetus on käytettävissä vain siinä tapauksessa, että Firefox on asennettu tietokoneelle.

3. Kun tilapäiset tiedostot on poistettu, valitse Sulje.

Jos haluat poistaa tilapäiset internet-tiedostot Google Chrome -selaimesta, jatka seuraavalle riville. Jos Google Chromea ei ole asennettu, siirry vaiheeseen 3.

4. Avaa Google Chromessa Poista selaustiedot -ikkuna ja paina näppäimistössä Ctrl + vaihto + Del.

5. Valitse Poista selaustiedot -ikkunan ylälaidan avattavasta valikosta alusta asti.

6. Asetukset on valittu ikkunassa oletuksena. Valitse Poista tiedot.

VAIHE 3

Muiden kuin Norton-tietoturvatuotteiden asennuksen poistaminen

Kaikki tietoturvaohjelmistot on suunniteltu toimimaan itsenäisesti tietokoneella. Tietoturvaohjelmistoja ei ole optimoitu toimimaan tilanteessa, jossa yhdelle tietokoneelle on asennettu useita tietoturvaratkaisuja. Seurauksena on suorituskyvyn heikkenemistä.

1. Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla näppäinyhdistelmää Windows + R.

2. Kirjoita seuraava teksti ja paina Enter -näppäintä:

appwiz.cpl

3. Valitse asennettujen ohjelmien luettelosta muun valmistajan kuin Nortonin tietoturvatuote ja valitse sitten Poista tai Poista asennus.

4. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

5. Kun asennuksen poistaminen on suoritettu, käynnistä tietokone uudelleen.

VAIHE 4

Norton Power Eraserin lataaminen ja suorittaminen

Tietokoneessa voi olla tartunta, joka hidastaa internet-yhteyttä tai selaimen toimintaa. Suorita syvätarkistus ja poista tartunta suorittamalla Norton Power Eraser.

1. Lataa Norton Power Eraser.

2. Valitse Tallenna.

3. Valitse sijainniksi Työpöytä ja napsauta Tallenna.

4. Suorita Norton Power Eraser kaksoisnapsauttamalla NPE.exe -tiedostoa.

Jos Käyttäjätilien valvonta -ikkuna aukeaa, valitse Kyllä tai Jatka.

5. Lue käyttöoikeussopimus ja valitse Hyväksy.

6. Napsauta Norton Power Eraser -ikkunasta Tarkista riskit -kuvaketta.

7. Norton Power Eraser suorittaa oletusarvoisesti rootkit-tiedostojen tarkistuksen ja edellyttää järjestelmän käynnistämistä uudelleen. Kun tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, napsauta Käynnistä uudelleen. Jos et halua suorittaa rootkit-tiedostojen tarkistusta, siirry kohtaan Asetukset ja poista valinta kohdasta Ota mukaan rootkit-tiedostojen tarkistus (tietokone on käynnistettävä uudelleen).

8. Kun tietokone on käynnistetty uudelleen, tarkistus aloitetaan automaattisesti. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Odota tarkistuksen valmistumista.