Ohjelmien käynnistyminen tai suorittaminen kestää tietokoneella liian kauan

Useat seikat voivat hidastaa ohjelmien käynnistymistä tai suorittamista. Norton voi auttaa korjaamaan osan syistä.

Ennen kuin toimit seuraavien ohjeiden mukaisesti, suorita tietokoneen optimointi Norton-tuotteen suorituskykyominaisuuksien avulla. Lisätietoja on kohdassa Tietokone hidas -ongelmien ratkaiseminen.

VAIHE 1

Tietokoneen käynnistäminen uudelleen

• Taustalla suoritettavien sovellusten suuri määrä voi hidastaa ohjelmien käynnistymistä tai suorittamista. Tietokoneen käynnistäminen uudelleen varmistaa, että taustalla on käynnissä mahdollisimman vähän ohjelmia.

Kun tietokone on käynnistetty uudelleen, yritä käynnistää ohjelma, joka oli hidas.

VAIHE 2

Nortonin tiedostojen poistamisen suorittaminen

Nortonin tiedostojen poistamistoiminto poistaa ei-toivotut tiedostot Windowsin tilapäistiedostojen kansiosta. Ajan myötä tilapäistiedostot voivat vähentää käytettävissä olevaa levytilaa tietokoneella ja heikentää tietokoneen suorituskykyä huomattavasti.

1. Käynnistä Norton.

2. Valitse Norton-ikkunasta Suorituskyky ja valitse sitten Tiedostojen poistaminen.

VAIHE 3

Muiden kuin Norton-tietoturvatuotteiden asennuksen poistaminen

Kaikki tietoturvaohjelmistot on suunniteltu toimimaan itsenäisesti tietokoneella. Tietoturvaohjelmistoja ei ole optimoitu toimimaan tilanteessa, jossa yhdelle tietokoneelle on asennettu useita tietoturvaratkaisuja. Seurauksena on suorituskyvyn heikkenemistä.

1. Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla näppäinyhdistelmää Windows + R.

2. Kirjoita seuraava teksti ja paina Enter -näppäintä:

appwiz.cpl

3. Valitse asennettujen ohjelmien luettelosta muun valmistajan kuin Nortonin tietoturvatuote ja valitse sitten Poista tai Poista asennus.

4. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

5. Kun asennuksen poistaminen on suoritettu, käynnistä tietokone uudelleen.

Ohjeet muiden kuin Nortonin tietoturvaohjelmistojen poistamiseen tietokoneelta löytyvät ohjelmiston dokumentaatiosta tai ne voidaan pyytää ohjelmiston valmistajalta.

VAIHE 4

Norton Power Eraserin lataaminen ja suorittaminen

Yksi yleisimmistä syistä on se, että tietokoneella voi olla tartunta. Suorita syvätarkistus ja poista tartunta suorittamalla Norton Power Eraser.

1. Lataa Norton Power Eraser.

2. Valitse Tallenna.

3. Valitse sijainniksi Työpöytä ja napsauta Tallenna.

4. Suorita Norton Power Eraser kaksoisnapsauttamalla NPE.exe -tiedostoa.

Jos Käyttäjätilien valvonta -ikkuna aukeaa, valitse Kyllä tai Jatka.

5. Lue käyttöoikeussopimus ja valitse Hyväksy.

6. Napsauta Norton Power Eraser -ikkunasta Tarkista riskit -kuvaketta.

7. Norton Power Eraser suorittaa oletusarvoisesti rootkit-tiedostojen tarkistuksen ja edellyttää järjestelmän käynnistämistä uudelleen. Kun tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, napsauta Käynnistä uudelleen. Jos et halua suorittaa rootkit-tiedostojen tarkistusta, siirry kohtaan Asetukset ja poista valinta kohdasta Ota mukaan rootkit-tiedostojen tarkistus (tietokone on käynnistettävä uudelleen).

8. Kun tietokone on käynnistetty uudelleen, tarkistus aloitetaan automaattisesti. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Odota tarkistuksen valmistumista.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v59066829_EndUserProfile_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 13/07/2018