Tietokoneen käynnistyminen kestää kauan

Tietokoneen hitaaseen käynnistymiseen voi olla monia syitä virustartunnasta käynnistyskohteiden ristiriitoihin ja useisiin muiden valmistajien tietoturvatuotteisiin. Norton voi auttaa poistamaan osan syistä ja vähentämään tietokoneen käynnistymiseen kuluvaa aikaa.

Ennen kuin toimit seuraavien ohjeiden mukaisesti, suorita tietokoneen optimointi Norton-tuotteen suorituskykyominaisuuksien avulla. Lisätietoja on kohdassa Tietokone hidas -ongelmien ratkaiseminen.

VAIHE 1

Käynnistyskohteiden hallinta

Asetuksissa voi olla valittuna monta ohjelmaa, jotka käynnistetään tietokoneen käynnistyksen yhteydessä, mikä hidastaa tietokoneen käynnistymistä. Nortonin käynnistyksen hallinta -toiminnon avulla voit hallita käynnistysohjelmia ja vähentää tietokoneen käynnistysaikaa.

1. Käynnistä Norton.

2. Kaksoisnapsauta Norton-ikkunassa kohtaa Suorituskyky ja valitse sitten Käynnistyksen hallinta.

3. Valitse Käynnistyksen hallinta -ikkunan Viivekäynnistys -kohdasta se ohjelma, jonka käynnistämistä haluat viivyttää.

Jollet ole varma, mitä ohjelmia haluat viivyttää, katso tulos kohdasta Resurssien käyttö. Jos ohjelman resurssien käyttö on suuri, se kannattaa lisätä Viivekäynnistys -kohtaan.

4. Valitse Käytä ja sitten Sulje.

VAIHE 2

Muiden kuin Norton-tietoturvatuotteiden asennuksen poistaminen

Kaikki tietoturvaohjelmistot on suunniteltu toimimaan itsenäisesti tietokoneella. Tietoturvaohjelmistoja ei ole optimoitu toimimaan tilanteessa, jossa yhdelle tietokoneelle on asennettu useita tietoturvaratkaisuja. Seurauksena on suorituskyvyn heikkenemistä.

1. Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla näppäinyhdistelmää Windows + R.

2. Kirjoita seuraava teksti ja paina Enter -näppäintä:

appwiz.cpl

3. Valitse asennettujen ohjelmien luettelosta muun valmistajan kuin Nortonin tietoturvatuote ja valitse sitten Poista tai Poista asennus.

4. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

5. Kun asennuksen poistaminen on suoritettu, käynnistä tietokone uudelleen.

Ohjeet muiden kuin Nortonin tietoturvaohjelmistojen poistamiseen tietokoneelta löytyvät ohjelmiston dokumentaatiosta tai ne voidaan pyytää ohjelmiston valmistajalta.

VAIHE 3

Norton Power Eraserin lataaminen ja suorittaminen

Tietokoneella voi olla rootkit-ohjelma, joka hidastaa tietokoneen käynnistymistä. Poista tartunta suorittamalla tarkistus Norton Power Eraser -työkalulla.

1. Lataa Norton Power Eraser.

2. Tee jokin seuraavista toimista selaimesi mukaan:

• Internet Explorer: Valitse Suorita.

• Firefox tai Safari: napsauta selaimen oikean yläkulman latauskuvaketta ja napsauta sitten lataamaasi tiedostoa avautuvassa ikkunassa.

• Chrome: napsauta lataamaasi tiedostoa selainikkunan vasemmassa alakulmassa.

3. Jos Käyttäjätilien valvonta -ikkuna aukeaa, valitse Kyllä tai Jatka.

4. Lue käyttöoikeussopimus ja valitse Hyväksy.

5. Napsauta Norton Power Eraser -ikkunasta Tarkista riskit -kuvaketta.

6. Norton Power Eraser suorittaa oletusarvoisesti rootkit-tiedostojen tarkistuksen ja edellyttää järjestelmän käynnistämistä uudelleen. Kun tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, napsauta Käynnistä uudelleen. Jos et halua suorittaa rootkit-tiedostojen tarkistusta, siirry kohtaan Asetukset ja poista valinta kohdasta Ota mukaan rootkit-tiedostojen tarkistus (tietokone on käynnistettävä uudelleen).

7. Kun tietokone on käynnistetty uudelleen, tarkistus aloitetaan automaattisesti. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Odota tarkistuksen valmistumista.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v59066770_EndUserProfile_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 13/07/2018