Uusi tarkistus, Tarkistusasetukset

Uusi tarkistus, Tarkistusasetukset -ikkunassa voit mukauttaa kunkin määrittämäsi ja ajastamasi tarkistuksen tarkistusasetuksia. Tässä ikkunassa voidaan määrittää erityyppisiä tarkistuksia, joilla voidaan havaita ja estää tietokoneen kaikki virustartunnat. Tarkistustyypit ovat Pakattujen tiedostojen tarkistus, Verkkoasemien tarkistus ja Seurantaevästeiden tarkistus.

Valittavana ovat seuraavat vaihtoehdot:

Pakattujen tiedostojen tarkistus

Tarkistaa ja korjaa pakattujen tiedostojen sisällä olevat tiedostot.

Pakattujen tiedostojen tarkistus on käytössä oletusarvoisesti. Tässä tapauksessa Norton 360 Online etsii viruksia ja muita tietoturvariskejä pakatuista tiedostoista. Kun Norton 360 Online suorittaa tällaisen tarkistuksen, ohjelma purkaa tiedoston ja etsii siitä tietoturvauhkia.

Norton 360 Online ei tarkista eikä korjaa salasanasuojattuja pakattuja tiedostoja.

Muita tässä kohdassa olevia asetuksia voidaan muokata vain, jos Pakattujen tiedostojen tarkistus otetaan käyttöön. Asetuksiin kuuluvat seuraavat:

• Älykäs tarkistusohitus

Norton 360 Online purkaa ja tarkistaa enintään 2 Gt tietoja pakatusta tiedostosta. Näin Älykäs tarkistusohitus -toiminto estää tarkistuksen juuttumisen yhteen pakattuun tiedostoon, joka sisältää suuria määriä tietoa. Näin ollen Norton 360 Online tietokoneen nopeasti.

Älykäs tarkistusohitus on oletusarvoisesti käytössä.

Kun Älykäs tarkistusohitus on käytössä, Norton 360 Online ei tarkista kaikkia levyasemalla olevia yleisiä, säiliötiedostoihin kuulumattomia tiedostotyyppejä. Norton 360 Online -ohjelman ohittamia yleisiä, säiliötiedostoihin kuulumattomia tiedostotyyppejä ovat esimerkiksi .dll, .gif, .png, .jpg, .asf, .avi, .bmp, .htm, .ini, .css, .cur, .fon, .ico, .inf, .sys, .ttf ja .wav.

Jos säiliötiedosto näkyy muussa kuin säiliötiedostomuodossa, Norton 360 Online ei tulkitse sitä säiliötiedostoksi ja ohittaa tiedoston tarkistuksessa. Norton 360 Online kuitenkin tarkistaa kaikki sähköpostitse vastaanotetut tiedostot, vaikka Älykäs tarkistusohitus olisi käytössä.

Kun Älykäs tarkistusohitus poistetaan käytöstä, Norton 360 Online tarkistaa kaikki tiedostot tunnisteesta huolimatta.

• Poista tartunnan saaneet kansiot

Jos asetukseksi valitaan Automaattinen, Norton 360 Online poistaa automaattisesti tartunnan saaneet pakatut kansiot tietokoneelta. Vaikka pakatussa kansiossa olisi vain yksi tartunnan saanut tiedosto, Norton 360 Online poistaa koko kansion ja sen sisällön.

Jos asetukseksi valitaan Kysy, Norton 360 Online ilmoittaa, kun se havaitsee tartunnan saaneen pakatun kansion.

Verkkoasemien tarkistus

Tarkistaa tietokoneeseen liitetyt verkkoasemat. Verkkoasemien tarkistus -vaihtoehto tulee näkyviin vain Täydellinen järjestelmäntarkistus -asetukselle.

Verkkoasemien tarkistus on oletusarvoisesti käytössä. Jos se poistetaan käytöstä, Norton 360 Online ei tarkista verkkoasemia.

Matalat riskit

Voit hallita tietokoneesta löytyneitä matalan riskin kohteita.

Norton 360 Online poistaa automaattisesti keskitason ja korkean riskin kohteet.

Voit määrittää, miten haluat Norton 360 Online -ohjelman reagoivan matalan riskin kohteisiin.

Valittavana ovat seuraavat vaihtoehdot:

• Poista

Poistaa havaitut matalan riskin kohteet automaattisesti.

• Ohita

Ohittaa havaitut matalan riskin kohteet automaattisesti.

• Kysy

Antaa sinulle eniten hallintavaihtoehtoja. Voit valita jokaisessa riskinkäsittelyn vaiheessa suoritettavat toimenpiteet.

Seurantaevästeiden tarkistus

Etsii pieniä tiedostoja, joita ohjelmat saattavat asentaa tietokoneeseen tietokoneen käytön seuraamiseksi.

Seurantaevästeet voivat raportoida keräämänsä tiedot ulkopuoliselle taholle. Voit määrittää, miten haluat Norton 360 Online -ohjelman reagoivan seurantaevästeisiin.

Valittavana ovat seuraavat vaihtoehdot:

• Poista

Poistaa seurantaevästeet automaattisesti.

Norton 360 Online ei aseta seurantaevästeitä karanteeniin. Jos valitset seurantaevästeiden poistamisen, et voi palauttaa niitä karanteenista.

• Ohita

Automaattisesti ohittaa löydetyt seurantaevästeet.

• Kysy

Tarjoaa parhaimman hallinnan ilmoittamalla käyttäjälle, kun seurantaevästeitä havaitaan.

Voit valita, poistatko vai ohitatko seurantaevästeet. Seurantaevästeiden tarkistus on käytettävissä vain Täydellisessä järjestelmäntarkistuksessa ja Pikatarkistuksessa.

Manuaalisen tarkistuksen säikeiden lukumäärä

Voit valita, kuinka monta säiettä haluat tuotteen Norton 360 Online käyttävän manuaalisessa tarkistuksessa.

Säikeet ovat prosessin osajoukkoja, jotka jakavat prosessin resurssit. Säikeet kuitenkin toimivat itsenäisesti. Säikeet suorittavat ohjelmaa rinnakkaisesti, minkä ansiosta ohjelma toimii nopeammin monen suorittimen järjestelmässä.

Norton 360 Online tukee tietokoneen monisäikeistä tarkistusta. Se käyttää sen lukumäärän säikeitä, jotka olet valinnut pudotusvalikosta tarkistusta varten. Jos esimerkiksi valitset pudotusvalikosta kohdan 8, Norton 360 Online käyttää kahdeksaa säiettä manuaaliseen tarkistukseen. Kun valitset Automaattinen -asetuksen, Norton 360 Online käyttää säikeitä sen mukaan, kuinka monta fyysistä suoritinydintä tietokoneessa on. Norton 360 Online käyttää suoritinytimiä kaksi kertaa enemmän kuin mitä tietokoneessa on fyysisiä ytimiä. Jos sinulla esimerkiksi on kaksiytiminen suoritin ja valitset Automaattinen -asetuksen, Norton 360 Online käyttää tarkistukseen neljää säiettä. Tällä tavalla säikeet suoritetaan samanaikaisesti ja kukin prosessori suorittaa säikeen tarkistuksen käsittelemiseksi. Automaattinen asetus on valittuna oletuksena.

Norton 360 Online ei tue monisäikeistä tarkistusta pikatarkistuksessa.

Suorituskykyprofiilien tarkistus

Voit määrittää, kuinka Norton 360 Online tarkistaa tietokoneesi tiedostojen digitaalisen allekirjoituksen ja luottamustason perusteella. Voit määrittää tuotteen Norton 360 Online ohittamaan tarkistuksessa tiedostot, joiden digitaaliset allekirjoitukset tunnetaan tai joiden luottamustaso on korkea. Näin tarkistuksesta tulee kevyempi, nopeampi ja tehokkaampi.

Voit määrittää suorituskykyprofiilien tarkistuksen mille tahansa seuraavista profiileista:

• Täydellinen tarkistus - Norton 360 Online suorittaa tietokoneen täydellisen tarkistuksen.

Kattavassa tarkistuksessa tietokoneen kaikki tiedostot tarkistetaan niiden luottamustasosta ja digitaalisesta allekirjoituksesta huolimatta.

• Normaali luottamustaso - Norton 360 Online ohittaa tarkistuksessa tiedostot, jotka Norton on todennut luotettaviksi.

Norton 360 Online tarkistaa kaikki tiedostot, joiden luottamustaso on muu kuin Nortonin luottama.

• Korkea luottamustaso - Norton 360 Online ohittaa tarkistuksessa tiedostot, joiden digitaaliset allekirjoitukset tunnetaan tai joiden luottamustaso on korkea. Norton 360 Online ei tarkista tiedostoja, joiden luottamustaso on Nortonin luottama tai käyttäjän luottama. Se myös ohittaa turvalliset tiedostot, joiden luottamustaso on todettu korkeaksi tarkistuksessa. Ohjelma tarkistaa tiedostot, joiden luottamustaso on jokin seuraavista: heikko luottamus, todistamaton luottamus ja ei-luotettu. Lisäksi ohjelma tarkistaa tiedostot, joilla ei ole luokan 3 digitaalista allekirjoitusta.

Norton 360 Online suorittaa tietokoneen tarkistuksen Suorituskykyprofiilien tarkistuksessa tehtyjen määritysten perusteella.

Voit käyttää ikkunan alaosassa olevia vaihtoehtoja tarkistusasetusten tallentamiseen tai peruuttamiseen. Valittavana ovat seuraavat vaihtoehdot:

Peruuta

Ikkuna suljetaan asetuksia tallentamatta.

OK

Tallentaa tarkistusasetukset ja sulkee ikkunan.

Tietoja mukautetuista tarkistuksista

Mukautetun tarkistuksen luominen

Mukautetun tarkistuksen muokkaaminen

< Paluu

The solution made it easy for me to handle my issue.

Strongly disagree
Strongly agree

This is not my issue.