Palomuurin diagnosointitoiminto: Luottamuskäytäntö-eston korjaus

Luottamuskäytäntö-esto tapahtuu, kun Norton-palomuuri estää minkä tahansa verkkotapahtuman, joka rikkoo luottamuskäytännön asetuksia.

Kullakin palomuurilla on oma luottamuskäytäntönsä, joka on suunniteltu rajoittamaan käyttö joukkoon valtuutettuja, luotettuja ohjelmia tai tapahtumia. Voit mukauttaa luottamuskäytännön myöntämään käytön rajoitetuille sovelluksille, joiden tiedetään olevan turvallisia. Tällä tavoin palomuurikäytäntö lisää palomuurin toimivuutta asettamatta tietokoneen suojausta vaaraan.

Norton-palomuurin Laajennettu tapahtumienvalvonta -toiminnossa olevat kaksi seuraavaa vaihtoehtoa edistävät palomuurin suorittamaa luottamuskäytöntöä:

• Ohjelmakomponenttien valvonta

Tämä vaihtoehto antaa suojaa internet-yhtettä käyttäviä haitaohjelmia vastaan.

• Ohjelmien käynnistyksen valvonta

Tämä vaihtoehto suojaa haittaohjelmilta, jotka liittyvät turvallisiin ohjelmiin niin, ettei niitä huomata.

Yleisesti: laajennettu tapahtumienvalvonta estää käytön tunkeutujilta, jotka voivat luvattomasti käyttää tietokonetta, kun sen on yhdistettynä verkkoon. Tämä ominaisuus sisältää eri luokkia lisäsuojausvaihtoehdoista, jotka valvovat erilaisia verkkotapahtumia, jotka voivat vahingoittaa tietokonetta. Tällä ominaisuudella voit sallia tai estää taphtumia. Kun Laajennettu tapahtumienvalvonta on käytössä, Norton-palomuuri kehottaa käyttäjää valitsemaan sopivan toimenpiteen, kun kyseessä on epäillyttävän ja tunnistamaton luokkaan menevä tapahtuma tai ohjelma. Voit sallia tai estää tapahtumat tai ohjelmat.

Jos olet estänyt jonkin tapahtuman, joka liittyy Ohjelmakomponenttien valvonta - tai Ohjelman käynnistyksen valvonta -luokkaan, Norton-palomuuri estää tapahtuman. Tämä voi olla verkkoeston syynä sinun tapauksessasi.

Jotta ongelma voidaan ratkaista, täytyy ottaa pois käytöstä Ohjelmakomponenttien valvonta tai Ohjelman käynnistyksen valvonta -vaihtoehdot.

Laajennetun tapahtumienvalvonnan ottaminen pois käytöstä automaattisesti ottaa pois käytöstä Ohjelmakomponenttien valvonta - tai Ohjelman käynnistyksen valvonta -toiminnot.

Norton 360 Online -ohjelman suositus on, että eston purkamiseen käytetään palomuurin ohjattua diagnosointitoimintoa. Apuohjelman ratkaisut mahdollistavat ongelman analysoinnin ja tarvittavan toimenpiteen tekemisen, jotta ongelma ratkeaa.

Norton Firewall -diagnosointi on saatavilla vain Windows 7 -käyttöjärjestelmässä.

Voit käyttää ongelman ratkaisemiseen apuohjelman seuraavia toimintoja:

• Poista luottamuskäytännön esto käytöstä

Tällä vaihtoehdolla Norton-palomuuri poistaa käytöstä Ohjelmakomponenttien valvonta tai Ohjelman käynnistyksen valvonta -vaihtoehdot. Kun olet ottanut korjauksen käyttöön Norton 360 Online ilmoittaa, onnistuiko palomuuri ratkaisemaan ongelman tämän korjausvaihtoehdon kautta. Jos se ei onnistunut, voit tutkia apuohjelman muita vaihtoehtoja eston ratkaisemiseksi.

• Lisätietoja tästä ongelmasta

Tämä vaihtoehto antaa sinulle lisätietoja ongelmasta. Kun valitset tämän vaihtoehdon, ongelmakohtainen ohjesivu tulee näkyviin. Sivu selittää ongelman syyn ja ehdottaa ratkaisuja.

• Määritä Nortonin palomuuriasetukset uudelleen manuaalisesti

Tällä vaihtoehdolla voit käyttää palomuurin asetuksia, jotta ne ottavat käyttöön Laajennetun tapahtumienvalvonta -vaihtoehdon. Laajennetun tapahtumienvalvonnan ottaminen pois käytöstä automaattisesti ottaa pois käytöstä Ohjelmakomponenttien valvonta - tai Ohjelman käynnistyksen valvonta -vaihtoehdot.

Laajennettu tapahtumienvalvonta -vaihtoehto löytyy Lisäasetukset -ikkunasta.

• Selvitä estämisen syy Tietoturvahistorian äskettäin luoduista lokitietueista.

Tällä vaihtoehdolla voit katsella lokista lisätietoja, jotka liittyvät verkon estotapahtumaan.

• Ota Norton-palomuuri pois käytöstä

Tällä vaihtoehdolla palomuuri voidaan väliaikaisesti poistaa käytöstä, jotta ongelma voidaan ratkaista.

Norton-palomuurin ottamista pois käytöstä ei kuitenkaan suositella, sillä tietokone ei ole suojattuna turvallisuusriskeiltä, kun palomuuri ei ole käytössä. Käytä tätä vaihtoehtoa vain viimeisenä keinona ongelman ratkaisemiseksi. Jos Norton-palomuuri poistetaan käytöstä, varmista, että se otetaan myöhemmin käyttöön.

Laajennettu tapahtumien valvonta

Tietoja Norton Firewall -diagnosoinnista