Palomuurin diagnosointitoiminto: Palomuurisääntö-eston korjaus

Palomuurisääntö-esto tapahtuu, kun estetty verkkoliikenne ei vastaa mitään palomuurin tärkeiden sääntöjen parametrejä. Palomuuri käyttää sääntöjä hallitsemaan kaikkia yhteyksiä ja tietoliikennettä sinun tietokoneen ja ulkoisen verkon välillä.

Palomuurisääntö koostuu monista ehdoista ja parametreistä, kuten protokollan tyypistä, portista, Internet-osoitteesta ja tietoliikenteen suunnasta. Palomuuri vahvistaa kaiken liikenteen, joka tulee tietokoneesta tai menee tietokoneeseen, vastoin suuren tärkeysjärjestyksen säännön parametrejä. Tällä tavoin palomuurisäännöt hallitsevat tapoja, joilla palomuuri tarjoaa tietokoneelle suojaa haittaohjelmilta, luvattomalta käytöltä ja internet-riskeiltä.

Norton-palomuuri käyttää ohjelmasääntöjä ja verkkoliikennesääntöjä tietokoneen suojaamiseen. Ohjelmasäännöt hallitsevat ohjelmien internet-käyttöä. Verkkoliikennesäännöt puolestaan hallitsevat tietokoneen saapuvaa ja lähtevää verkkoliikennettä.

Oletuksena on sarja ennaltamääriteltyjä verkkoliikennesääntöjä, jotka tarjoavat verkon perustoiminnan ja -suojauksen. Voit kuitenkin parantaa tietokoneen suojausta mukauttamalla sääntöjä, luomalla uusia sääntöjä ja muokkaamalla nykyisten sääntöjen ehtoja. Voit myös luoda sovelluskohtaisia ohjelmasääntöjä, jotta voit hallita sovelluksen käyttöasetuksia. Voit muuttaa verkkoliikennesääntöjen tai ohjelmasääntöjen tärkeysjärjestystä, jotta verkkoliikennettä voidaan hallita tarpeen mukaan.

Norton-palomuuri käsittelee verkkoliikennesäännöt ennen ohjelmasääntöjä.

Nykyiset verkkoliikennesääntöjen ehdot tai asetukset, ohjelmasäännöt tai molemmat voivat olla syynä siihen, että Norton-palomuuri estää verkon käytön tässä tapauksessa. Sovellussäännön estot tapahtuvat, kun kyseessä on korkeassa arvossa oleva ohjelmasääntö, jossa on rajoitetun liikenteen estoehto. Järjestelmäsäännön estot tapahtuvat, kun kyseessä on korkeassa arvossa oleva verkkoliikennesääntö, jossa on rajoitetun liikenteen estoehto. Yleisesti: jos käytössä oleva estosääntö on korkeassa arvossa, se estää ehtoa vastaavaa verkkoliikennettä yltämästä tietokoneelle.

Jotta tämä ongelma ratkeaa, voit muokata sääntöehtoa tai säännön asetuksia niin, että Norton-palomuuri sallii vaadittavan tietoliikenteen tapahtuvan. Jos haluat tietyn verkkoliikenteen yltävän tietokoneelle, voi yrittää mitä tahansa seuraavaa keinoa (tai niiden yhdistelmää):

• Estosäännön ottaminen pois käytöstä

Voit ottaa pois käytöstä vain ohjelmasääntöjä.

• Luo sallisääntö sallimaan sen tyyppinen verkkoliikenne.

• Aseta sallisäännön tärkeys korkeammaksi kuin estäsäännön.

• Muuta mitä tahansa estosäännön parametriä niin, että esto suosii sen tyyppistä liikennettä, joka halutaan sallia.

Norton 360 Online -ohjelman suositus on, että eston purkamiseen käytetään palomuurin ohjattua diagnosointitoimintoa. Apuohjelman ratkaisut mahdollistavat ongelman analysoinnin ja tarvittavan toimenpiteen tekemisen, jotta ongelma ratkeaa.

Norton Firewall -diagnosointi on saatavilla vain Windows 7 -käyttöjärjestelmässä.

Voit käyttää ongelman ratkaisemiseen apuohjelman seuraavia toimintoja:

• Ota pois käytöstä sovelluksen estosääntö

Tämä vaihtoehto sallii Norton-palomuurin automaattisesti korjata ongelma ottamalla estosääntö pois käytöstä. Tämä vaihtoehto on saatavilla vain ohjelmasäännöille tapauksissa, joissa sovellussääntö estää. Kun olet ottanut korjauksen käyttöön Norton 360 Online ilmoittaa, onnistuiko palomuuri ratkaisemaan ongelman tämän korjausvaihtoehdon kautta. Jos se ei onnistunut, voit tutkia apuohjelman muita vaihtoehtoja eston ratkaisemiseksi.

• Lisätietoja tästä ongelmasta

Tämä vaihtoehto antaa sinulle lisätietoja ongelmasta. Kun valitset tämän vaihtoehdon, ongelmakohtainen ohjesivu tulee näkyviin. Sivu selittää ongelman syyn ja ehdottaa ratkaisuja.

• Määritä Norton-palomuurin sääntöasetukset uudelleen manuaalisesti

Tämän vaihtoehdon avulla voit käyttää palomuurisäännön asetuksia muuttamaan olemassa olevia palomuurisäännön asetuksia tai palomuurin ehtoja tarpeen mukaan.

Voit muokata verkkoliikennesäännön asetuksia Verkkoliikennesäännöt -välilehdellä ja ohjelmasääntöjä Ohjelmasäännöt -välilehdellä.

• Selvitä estämisen syy Tietoturvahistorian äskettäin luoduista lokitietueista.

Tällä vaihtoehdolla voit katsella lokista lisätietoja, jotka liittyvät verkon estotapahtumaan.

• Ota Norton-palomuuri pois käytöstä

Tällä vaihtoehdolla palomuuri voidaan väliaikaisesti poistaa käytöstä, jotta ongelma voidaan ratkaista.

Norton-palomuurin ottamista pois käytöstä ei kuitenkaan suositella, sillä tietokone ei ole suojattuna turvallisuusriskeiltä, kun palomuuri ei ole käytössä. Käytä tätä vaihtoehtoa vain viimeisenä keinona ongelman ratkaisemiseksi. Jos Norton-palomuuri poistetaan käytöstä, varmista, että se otetaan myöhemmin käyttöön.

Tietoja Norton Firewall -diagnosoinnista

Tietoja verkkoliikennesäännöistä

Tietoja ohjelmasäännöistä

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v38173932_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 07/11/2011