Palomuurin diagnosointitoiminto: Epätavallinen protokolla -eston korjaus

Epätavallinen protokolla -esto tapahtuu, kun Norton-palomuuri rajoittaa estetyn epätavallisen protokollan verkkoliikennettä.

Epätavallisten protokollien tietoliikenne ei ole tavallista nykyaikaisissa verkoissa. Haittaohjelmat voivat käyttää epätavallisia protokollia tietokoneeseen hyökkäämiseen. Tämä takia on suositeltavaa, että palomuuri hoitaa kaiken tietoliikenteen, johon liittyy tuntemattomia protokollia. Tällä tavoin tietokone pysyy suojattuna verkkohyökkäyksiltä.

Norton-palomuuri on varustettu tarkastamaan tietokoneen läpi kulkevat tietoliikenne-esiintymät, joihin liittyy epätavallisia protokollia. Tämän jälkeen se estää valikoidusti tietyn tietoliikenteen käyttäjän palomuurille määrittämien asetusten perusteella. Palomuuri esimerkiksi pitää luetteloa epätavallisista protokollista. Oletuksena on, että kaikki luettelossa olevat protokollat ovat käytössä, joten kaikki näiden protokollien liikenne on sallittua. Jos otat pois käytöstä jonkun luettelossa olevan protokollan, Norton-palomuuri estää tietoliikenteen, joka käyttää estettyä protokollaa.

Liikenne, joka on nyt rajoitettu, saattaa käyttää estettyä protokollaa ja olla siksi estetty. Tämän ongelman perusratkaisu on asettaa Norton-palomuuri sallimaan estetty protokolla.

Norton 360 Online -ohjelman suositus on, että eston purkamiseen käytetään palomuurin ohjattua diagnosointitoimintoa. Apuohjelman ratkaisut mahdollistavat ongelman analysoinnin ja tarvittavan toimenpiteen tekemisen.

Norton Firewall -diagnosointi on saatavilla vain Windows 7 -käyttöjärjestelmässä.

Voit käyttää ongelman ratkaisemiseen apuohjelman seuraavia toimintoja:

• Ota käyttöön estetty epätavallinen protokolla

Tämä vaihtoehto sallii Norton-palomuurin määrittää uudelleen palomuuri sallimaan rajoitettu protokolla. Kun olet ottanut korjauksen käyttöön Norton 360 Online ilmoittaa, onnistuiko palomuuri ratkaisemaan ongelman tämän korjausvaihtoehdon kautta. Jos se ei onnistunut, voit tutkia apuohjelman muita vaihtoehtoja eston ratkaisemiseksi.

• Lisätietoja tästä ongelmasta

Tämä vaihtoehto antaa sinulle lisätietoja ongelmasta. Kun valitset tämän vaihtoehdon, ongelmakohtainen ohjesivu tulee näkyviin. Sivu selittää ongelman syyn ja ehdottaa ratkaisuja.

• Määritä Nortonin palomuuriasetukset uudelleen manuaalisesti

Tämän vaihtoehdon avulla voit käyttää palomuurin asetuksia ottamaan käyttöön protokollan, joka on vastuussa estosta. Epätavalliset protokollat -vaihtoehto löytyy Lisäasetukset -ikkunasta.

• Selvitä estämisen syy Tietoturvahistorian äskettäin luoduista lokitietueista.

Tällä vaihtoehdolla voit katsella lokista lisätietoja, jotka liittyvät verkon estotapahtumaan.

• Ota Nortonin palomuuri pois käytöstä

Tällä vaihtoehdolla palomuuri voidaan väliaikaisesti poistaa käytöstä, jotta ongelma voidaan ratkaista.

Norton-palomuurin ottamista pois käytöstä ei kuitenkaan suositella, sillä tietokone ei ole suojattuna turvallisuusriskeiltä, kun palomuuri ei ole käytössä. Käytä tätä vaihtoehtoa vain viimeisenä keinona ongelman ratkaisemiseksi. Jos Norton-palomuuri poistetaan käytöstä, varmista, että se otetaan myöhemmin käyttöön.

Tietoja Älykkäästä palomuurista

Tietoja Norton Firewall -diagnosoinnista

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v38173929_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 07/11/2011