Tietoja maineen tarkistuksen tuloksista

Norton 360 Online -ohjelmalla voi suorittaa erilaisia maineen tarkistuksia. Tämä auttaa löytämään epäilyttävät tai tietoturva-aukkoja sisältävät ohjelmat tietokoneelta. Norton 360 Online -ohjelmassa voi suorittaa manuaalisesti seuraavat maineen tarkistukset:

• Maineen pikatarkistus

• Maineen täydellinen tarkistus

• Maineen mukautettu tarkistus

Kun suoritetaan maineen pikatarkistus, Norton 360 Online tarkistaa tärkeät tiedostot, jotka sisältävät käynnissä olevat prosessit ja ladatut ohjelmat. Kun suoritetaan maineen täydellinen tarkistus, Norton 360 Online tarkistaa kaikki tietokoneella olevat tärkeät tiedostot. Kun suoritat maineen mukautetun tarkistuksen, voit valita Norton 360 Online -ohjelmalla tarkistettavan aseman, kansion tai tiedoston.

Maineen tarkistus tarkistaa tiedostot tiettyjen suodatusehtojen perusteella ja suorittaa Insight-verkontarkistuksen suodatetuille tiedostoille. Maineen tarkistus suodattaa .exe-, .scr-, .sys-, .dll-, .drv-, .ocx- ja .msi-tiedostoja ja analysoi näitä tiedostoja.

Norton 360 Online näyttää tarkistettujen tiedostojen mainetiedot Norton Maineen tarkistus -ikkunassa.

Norton 360 Online kokoaa viimeisimmän tarkistuksen mainetiedot ja esittää ne erilaisissa kuvallisissa muodoissa.

Norton Maineen tarkistus -ikkunan yläosa näyttää seuraavat tilastot:

• Luottamustaso -kaavio näyttää tietokoneellasi olevien tiedostojen keskimääräisen luottamustason. Se näyttää myös keskimääräisen luottamustason tiedostoista, jotka Symantec analysoi Norton-yhteisössä.

• Levinneisyys -kaavio näyttää tietokoneella olevien tiedostojen keskimääräisen suuren levinneisyyden. Se näyttää myös keskimääräisen suuren levinneisyyden tiedostoille, jotka Symantec analysoi Norton-yhteisössä.

• Vakaus -kaavio näyttää tietokoneellasi olevat keskimääräisesti luotettavat tiedostot. Se näyttää myös keskimääräisesti luotettavat tiedostot, jotka Symantec analysoi Norton-yhteisössä.

Vakausluokitukset vaihtelevat käyttöjärjestelmän mukaan.

• Norton Network -kaaviosta näet tietoja tunnetuista turvallisista ja vaarallisista tiedostoista.

Voit tarkastella tietokoneella olevien luotettujen tiedostojen määrää. Näet myös yhteismäärän kaikista tiedostoista, jotka Symantec analysoi Norton-yhteisössä.

Tietojen tarkastelemista varten tietokoneella on oltava internet-yhteys. Norton 360 Online muodostaa yhteyden Symantecin palvelimiin mainetietojen keräämistä varten.

Norton Maineen tarkistus -ikkunan alaosassa näkyvät mainetiedot kustakin tarkistetusta kohteesta. Kustakin tarkistetusta kohteesta näytetään seuraavat tiedot:

Tiedostonimi

Ilmaisee tiedoston nimen ja tiedostotyypin.

Voit napsauttaa tiedoston nimeä ja tarkastella tiedostoa koskevia lisätietoja File Insight -ikkunassa.

Luottamustaso

Ilmaisee luottamustason, joka tiedostolle on määritetty.

Tiedoston luottamustason määrittämiseksi Symantec analysoi sen erityistietoja, kuten digitaalisen allekirjoituksen ja hajautusarvon. Symantec antaa tiedostolle luokituksen tilastollisen arvioinnin perusteella. Arviointi perustuu Norton Community Watch -tietoihin ja Symantecin analyysiin.

Symantec antaa mainetiedostoille jonkin seuraavista luottamustasoista:

• Luotettava : Symantec on havainnut paljon merkkejä siitä, että tiedostoon luotetaan.

• Hyvä : Symantec on havainnut paljon merkkejä siitä, että tiedostoon luotetaan.

• Todistamaton : Symantecillä ei ole tarpeeksi tietoja tiedostosta, jotta tiedoston luottamustaso voitaisiin määrittää.

• Heikko : Symantec on havainnut joitakin merkkejä siitä, että tiedostoon ei luoteta.

• Riskialtis : Symantec on havainnut paljon merkkejä siitä, että tiedostoon ei luoteta.

Jos tietokoneellasi on tiedosto, jonka luottamustaso on heikko tai riskialtis, Norton 360 Online näyttää luottamustason kohdalla punaisen rastin (x). Voit asettaa epäilyttävän tiedoston karanteeniin napsauttamalla punaista rastia (x).

Levinneisyys

Ilmaisee tiedoston yhteisökäytön tason.

Hakutulokset on ryhmitelty seuraaviin luokkiin:

• Erittäin vähän käyttäjiä : Näyttää, että tiedostoilla on hyvin alhainen levinneisyys käyttäjien keskuudessa.

• Vähän käyttäjiä : Näyttää, että tiedostoilla on keskiverto levinneisyys käyttäjien keskuudessa.

• Paljon käyttäjiä : Näyttää, että tiedostoilla on hyvin korkea levinneisyys käyttäjien keskuudessa.

Tiedoston luotettavuus voidaan myös määrittää tutkimalla sen yhteisökäyttöä. Symantec käyttää tarkkaa tilastointikeinoa, jonka avulla tiedoston luotettavuus määritetään ja se luokitellaan turvalliseksi.

Resurssien käyttö

Ilmaisee tiedoston järjestelmäresurssien käyttötason.

Käyttötasot ovat seuraavat:

• Matala : Ilmaisee, että tiedosto käyttää vähimmäismäärän järjestelmän resursseja.

• Kohtuullinen : Ilmaisee, että tiedosto käyttää järjestelmän resursseja kohtuullisesti.

• Korkea : Ilmaisee, että tiedosto käyttää enimmäismäärän järjestelmän resursseja.

• Tuntematon : Ilmaisee, että tiedosto ei ole suorittanut toimintoja tietokoneella.

Vakaus

Ilmaisee tiedoston vakausluokituksen.

Vakausluokitus riippuu siitä, kuinka usein ohjelma kaatuu. Eri vakausluokitukset ovat seuraavat:

• Luotettava : Ohjelma on luotettava.

• Vakaa : Ohjelma on suhteellisen vakaa. Se saattaa kuitenkin joskus kaatua.

• Hieman epävakaa : Ohjelma on hieman epävakaa.

• Epävakaa : Ohjelma on epävakaa.

• Erittäin epävakaa : Ohjelma kaatuu usein.

• Tuntematon : Ohjelman kaatumishistoriaa ei tunneta.

Vakausluokitukset vaihtelevat käyttöjärjestelmän mukaan.

Tietoja maineen tarkistuksesta

Tietoja Norton 360 Online -tarkistuksesta

Tietoja Insight Network -tarkistuksesta

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v36692172_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 23/04/2011