Auto-Protect-ilmoitusten tarkastelu

Auto-Protect-toiminto etsii tiedostoista viruksia, matoja ja Troijan hevosia aina, kun tiedostoja käsitellään, esimerkiksi silloin kun niitä siirretään, kopioidaan tai avataan.

Se tarkistaa tietokoneen myös virusten, mainosohjelmien ja muiden tietoturvariskien varalta.

Jos Auto-Protect havaitsee epäilyttävää toimintaa, se kirjaa tietoturvahistoriaan ilmoituksen, joka kertoo, että ohjelma havaitsi riskin ja torjui sen.

Jos Auto-Protect havaitsee yhden tai useamman viruksen, sen joko korjaa tai poistaa virukset ja ilmoittaa tästä sinulle. Ilmoitus kertoo, mikä tiedosto korjattiin tai poistettiin ja mikä virus, troijalainen tai mato tartutti tiedoston. Mitään muita toimenpiteitä ei vaadita.

Auto-Protect-ilmoitusten tarkastelu

1. Valitse Norton 360 Online -ohjelman pääikkunasta Tehtävät.

2. Valitse Tehtävät -ikkunan Yleiset tehtävät -kohdasta tietoturvahistorian tarkastelemisen vaihtoehto.

3. Valitse Näytä -pudotusvalikosta luokka, jolta haluat tarkastella Auto-Protect-ilmoituksia.

Vaihtoehdot ovat:

Lähihistoria

Tuo näyttöön Auto-Protect-ilmoitukset viimeisen viikon ajalta.

Koko historia

Tuo näyttöön kaikki saamasi Auto-Protect-ilmoitukset.

Ratkaistut tietoturvariskit

Tarkastele kaikkia ratkaistuja tietoturvauhkia.

Ratkaistut tietoturvariskit -luokka sisältää tartunnan saaneet tiedostot, jotka Norton 360 Online korjaa, poistaa tai asettaa karanteeniin.

Ratkaisemattomat tietoturvariskit

Arvioi luetteloa ratkaisemattomista turvallisuusriskeistä.

Ratkaisemattomat tietoturvariskit -luokka sisältää tartunnan saaneet tiedostot, joille Norton 360 Online ei voinut suorittaa mitään toimenpidettä. Tämä luokka sisältää lähinnä matalan riskin kohteita, jotka tarvitsevat käyttäjän asianmukaisia toimenpiteitä.

4. Napsauta oikeanpuoleisessa ruudussa Asetukset -linkkiä.

Toiminnon nimi on Palautus ja asetukset joidenkin kohteiden kohdalla.

Jos löydetään tietoturvariskejä, esimerkiksi vakoiluohjelmia, niiden suhteen voidaan suorittaa tarvittaessa toimenpiteitä.

5. Uhka havaittu -ikkunasta voit valita sopivan toimenpiteen.

Uhka havaittu -ikkunassa näkyviä toimintoja ovat muun muassa:

Palauta ja ohita tämä tiedosto

Palauttaa valitun karanteeniin asetetun tiedoston sen alkuperäiseen sijaintiin. Tiedosto ohitetaan jatkossa suoritettavissa tarkistuksissa.

Tämä asetus on käytettävissä silloin, kun virusuhka ja muu kuin virusuhka on tunnistettu.

Ohita tämä ohjelma

Ohittaa tämän tietoturvariskin tulevassa tarkistuksessa.

Norton 360 Online lisää tietoturvariskin asianmukaiseen ohitusten luetteloon.

Manuaalinen korjaus (suositus)

Mahdollistaa riskin ratkaisun manuaalisen korjaustyökalun avulla.

Jos uhka korjataan manuaalisesti, uhan tiedot on poistettava Tietoturvahistoria -ikkunasta.

Poista tämä tiedosto (saattaa sulkea selaimen) (suositus)

Poistaa tietoturvariskin tietokoneesta ja asettaa sen karanteeniin.

Tämä valinta on käytettävissä silloin, kun turvallisuusriski vaatii käyttäjän huomiota.

Poista tämä tiedosto (saattaa sulkea selaimen)

Poistaa valitun turvallisuusriskin tietokoneesta ja asettaa sen karanteeniin.

Tämä valinta on käytettävissä silloin, kun turvallisuusriski vaatii manuaalista poistamista.

Tämä valinta on käytettävissä myös silloin, kun turvallisuusriski on asetettu manuaalisesti karanteeniin.

Poista historiasta

Poistaa valitun tietoturvariskikohteen Tietoturvahistoria-lokista.

Avaa ohje (suositus)

Avaa Symantec Security Response -sivuston.

Tämä valinta on käytettävissä silloin, kun turvallisuusriski vaatii manuaalista poistamista. Avaa Symantec Security Response -sivuston, josta voit hakea manuaalista poistoa koskevat ohjeet tai lisätietoja kohteesta.

Lähetä Symantecille

Lähettää tietoturvariskin Symantecille.

Joissakin tapauksissa, Norton 360 Online -ohjelma ei välttämättä määritä kohdetta tietoturvauhaksi, vaikka saatat epäillä, että kohde on saanut tartunnan. Tällaisissa tapauksissa voit käyttää tätä valintaa kohteen lähettämiseen analysoitavaksi Symantecille.

Kohteiden tarkasteleminen tietoturvahistoriassa

Miten virukset, vakoiluohjelmat ja muut tietoturvariskit havaitaan

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v2524428_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 18/10/2011