Miten virukset, vakoiluohjelmat ja muut tietoturvariskit havaitaan

Viruksia ja muut tietoturvauhkia voidaan havaita manuaalisen tai mukautetun tarkistuksen aikana. Auto-Protect-toiminto havaitsee nämä uhat, kun suoritat toiminnon tartunnan saaneella tiedostolla. Uhkia voi ilmaantua myös pikaviesti-istunnossa, sähköpostiviestiä lähetettäessä tai manuaalisen tai mukautetun tarkistuksen aikana.

Tietoturvauhkia, kuten vakoiluohjelmia ja mainosohjelmia, voidaan havaita myös näiden tehtävien suorittamisen aikana.

Tiedostot, jotka saattavat tartuttaa järjestelmän, kun tietokone käynnistetään, tarkistetaan ensimmäiseksi.

Näihin tiedostoihin kuuluvat seuraavat:

• Tiedostot, jotka liittyvät muistissa suoritettaviin prosesseihin

• tiedostot, jotka on merkitty käynnistyskansioon

• tiedostot, jotka on merkitty järjestelmän käynnistäviin INI-tiedostoihin

• tiedostot, jotka on merkitty järjestelmän käynnistäviin komentojonotiedostoihin

• Tiedostot, joihin järjestelmäkäynnistyksen rekisteriavaimet viittaavat

Jos tartunnan saanut tiedosto havaitaan manuaalisen tarkistuksen tämän osan aikana, se korjataan tai poistetaan. Myös kaikki tarpeettomat viittaukset poistetaan tietokoneeltasi. Ennen kuin tiedostoa, jonka prosessi on käynnissä muistissa, yritetään korjata, asettaa karanteeniin tai poistaa, tuote yrittää lopettaa prosessin. Ohjelma antaa ilmoituksen ja kehottaa sulkemaan kaikki tarpeettomat ohjelmat ennen prosessin lopettamista.

Havaittuja viruksia ja muita tietoturvauhkia koskevia tietoja voidaan tarkastella tietoturvahistoriassa.

Tietoturvahistoria sisältää tietoa myös vakoiluohjelmista, mainosohjelmista ja muista tietoturvauhista.

Kohteiden tarkasteleminen tietoturvahistoriassa

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v2488430_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 19/04/2010