Automaattinen IPv6 NAT Traversal -liikenteen oppiminen

IPv6 on Internet-protokollan seuraava versio. Eräitä IPv6-protokollan eduista nyt käytettyyn IPv4-protokollaan nähden ovat suurempi osoiteavaruus, tilaton osoitteiden automaattinen määritys, siirrettävyys ja verkkokerrosten suojaus.

Monet isännät ja verkot tukevat nyt IPv6-protokollaversiota. Se internetin osa, joka laahaa kuitenkin jäljessä IPv6:n käytettävyydessä, ovat IPv4 Network Address Translation (NAT) -laitteet.

NAT-laitteet kääntävät verkko-osoitteet. Tässä on kyse datagrammipakettien alustustiedoissa olevien verkko-osoitteiden tietojen muokkaamisesta. Verkko-osoitteiden muuntotekniikka piilottaa datapaketin osoiteavaruuden toiseen julkiseen osoiteavaruuteen. Tällä tavalla jokainen yksityisten verkkojen isäntäkone pääsee Internetiin yhtä julkista IP-osoitetta käyttäen. Nykyisellään siirtymisessä IPv4:stä IPv6:een NAT-laitteita päivitetään tai korvataan uusilla harvoin. Ongelman ratkaisuksi Microsoft kehitti tunnelointimekanismin nimeltä Teredo.

Teredo on IPv6:een siirtymiseen tarkoitettu tekniikka. Se helpottaa IPv6-yhteyksien muodostamista yhden tai usean IPv4 NAT -laitteen takana sijaitsevien IPv6- ja IPv4-isäntien välillä. Käytettäessä Teredoa IPv6-datapaketit lähetetään IPv4-perusteisina User Datagram Protocol (UDP) -viesteinä isäntäkoneiden välillä.

Norton 360 Online tarjoaa Automatic Learn IPv6 NAT Traversal Traffic -valinnan Teredoa tietokoneesi kanssa viestintään käyttävän verkkoliikenteen hallintaan.

Automaattinen IPv6 NAT Traversal -liikenteen oppiminen -toiminto on käytettävissä vain silloin, kun automaattinen ohjelmanhallinta on käytössä. Automaattinen IPv6 NAT Traversal -liikenteen oppiminen on oletuksena käytössä. Jos näin on, Norton 360 Online sallii kaiken IPv6 NAT Traversal -liikenteen.

Jos Automaattinen IPv6 NAT Traversal -liikenteen opettelu poistetaan käytöstä, Norton 360 Online estää IPv6 NAT Traversal -liikenteen. Jos myös automaattinen ohjelmanhallinta on poistettu käytöstä, Norton 360 Online ilmoittaa aina, kun havaitsee IPv6 NAT Traversal -liikennettä. Ilmoituksissa kysytään, haluatko Norton 360 Online -ohjelman sallivan vai estävän liikenteen.

Eräät Windows 7:n toiminnot, kuten Remote Media Experience ja Remote Assistance (etätuki), toimivat vain, kun Automaattinen IPv6 NAT Traversal -liikenteen oppiminen -toiminto on käytössä.

Palomuurin hälytykset, jotka tulevat näyttöön, kun tuntematon ohjelma yrittää käyttää internetiä, sisältävät tiedon siitä, saapuuko verkkoliikenne Teredon välityksellä.

Tietoja ohjelmasäännöistä

Tietoja älykkään palomuurin lisäasetuksista

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v23953846_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 20/10/2011