Tietoja Web-kyselystä

Yleistyvän sähköpostin käytön myötä monet käyttäjät saavat paljon epämieluisia kaupallisia sähköpostiviestejä, joita ei ole tilattu. Tällaisia viestejä kutsutaan yleisesti roskapostiksi. Roskaposti ei pelkästään vaikeuta normaalin sähköpostin tunnistamista, vaan osa roskapostista sisältää myös loukkaavia viestejä ja kuvia. Web-kysely on Norton AntiSpam -ohjelman toiminto, jota Norton 360 Online käyttää sähköpostiviestien tehokkaampaan luokitteluun.

Tehokas roskapostien suodatus on mahdollista, kun vastaanotetut sähköpostiviestit tarkistetaan erilaisten suodattimien läpi. Jos sähköpostisuodattimien tasoja on vain yksi tai kaksi, suuri osuus luotettavista sähköposteista luokitellaan väärin roskapostiksi tai roskapostia luokitellaan väärin luotettavaksi. Väärän luokituksen välttämiseksi Norton AntiSpam käyttää erilaisia suodattimia. Kukin sähköpostisuodatin toimii omalla tavallaan suodattaessaan roskapostiviestejä eroon luotettavista sähköpostiviesteistä.

Käyttäjän sähköpostiohjelmalla vastaanottamat sähköpostiviesti tarkistetaan erilaisilla Norton AntiSpam:n paikallissuodattimilla. Paikalliset suodattimet käyttävät valkoisia listoja, mustia listoja ja patentoitua suodatustekniikkaa sähköpostiviestien luokittelemiseen joko roskapostiksi tai kelvolliseksi. Jos paikalliset suodattimet luokittelevat sähköpostiviestin roskapostiksi, Norton AntiSpam muuttaa viestin otsikon. Sen jälkeen Norton AntiSpam lähettää viestin sähköpostiohjelmaan. Jos paikalliset suodattimet epäonnistuvat luokittelemaan sähköpostiviestiä roskapostiksi, Norton AntiSpam kerää sähköpostiviestistä tietoja, esimerkiksi allekirjoituksen ja URL:n hajautusarvot. Norton AntiSpam lähettää nämä tiedot Web-kyselyn suodattimeen lisäanalyysiä varten.

Web-kyselyn suodatin analysoi sähköpostiviestin allekirjoituksen ja URL:n hajautusarvot ja lähettää analyysin tulokset Norton AntiSpam -ohjelmaan. Jos sähköpostiviesti on luokiteltu roskapostiksi, Norton AntiSpam vaihtaa viestin aiheen ja lähettää viestin sähköpostiohjelmaan. Sähköpostiohjelma siirtää viestin ennalta määritettyjen sähköpostisääntöjen nojalla joko roskapostikansioon tai Norton AntiSpam -kansioon.

Symantec suosittelee, että pidät Web-kyselyn käytössä. Web-kyselyn poistaminen käytöstä lisää alttiutta roskaposteille, jotka sisältävät tietojenkalastelua tai haitta-URL-osoitteita.

Web-kyselyn käyttöönotto ja käytöstä poisto

Tietoja Norton AntiSpam -toiminnosta

Tietoja Norton AntiSpam -toiminnon asetuksista

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v23921102_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 24/08/2011