Lataustiedot

Norton 360 Online -ohjelmassa on Lataustiedot -toiminto, jolla Download Insightin asetukset määritetään. Download Insight antaa tietoa minkä tahansa tuetusta portaalista ladatun, suoritettavan tiedoston maineesta. Mainetiedoista ilmenee, onko ladatun tiedoston asentaminen turvallista. Voit käyttää näitä tietoja kun päätät, minkä toimenpiteen haluat tehdä tiedostolle.

Tuettuja portaaleja ovat esimerkiksi:

• Internet Explorer (selain)

• Opera (selain)

• Yahoo (selain)

• Firefox (selain)

• Chrome (selain)

• AOL (selain)

• Safari (selain)

• QQ (pikaviestintä)

• MSN Messenger (pikaviestintä)

• ICQ (pikaviestintä)

• Skype (pikaviestintä)

• Yahoo Messenger (verkkojuttelu)

• MSN Explorer (selain, sähköposti ja verkkojuttelu)

• Outlook (sähköposti)

• Thunderbird (sähköposti)

• Windows Mail (sähköposti)

• Outlook Express (sähköposti)

• Limewire (vertaisverkko-ohjelma)

• BitTorrent (vertaisverkko-ohjelma)

• Thunder (vertaisverkko-ohjelma)

• Vuze (vertaisverkko-ohjelma)

• Bitcomet (vertaisverkko-ohjelma)

• uTorrent (vertaisverkko-ohjelma)

• FileZilla (tiedostohallintaohjelma)

• UseNext (latauksenhallintaohjelma)

• FDM (latauksenhallintaohjelma)

• Adobe Acrobat Reader (PDF-tiedostojen katseluohjelma)

Riippuen siitä, millaisen portaalityypin kautta lataat tiedoston, Norton 360 Online toimii seuraavasti:

• Analysoi tiedoston sen mainetietojen perusteella, kun lataus on valmis.

• Analysoi tiedoston sen mainetietojen perusteella, kun tiedostoa käytetään.

Download Insight käyttää tiedostoanalyysin tuloksia ja antaa niiden perusteella tiedoston mainetiedot. Tiedoston maineen perustasot ovat turvallinen, riskialtis, todistamaton ja heikko. Turvallisten tiedostojen mainetaso on hyvä. Tuntemattomien tiedostojen maine on todistamaton tai heikko, ja vaaralliset tiedostot ovat huonomaineisia. Vaaralliset tiedostot ovat uhkia, jotka Norton 360 Online poistaa tietokoneelta.

Oletusarvoisesti turvalliset tiedostot voi asentaa. Norton 360 Online poistaa epäturvalliset tiedostot. Kun tiedosto on tuntematon, Download Insight kehottaa sinua suorittamaan tiedostolle asianmukaisen toiminnon. Voit esimerkiksi suorittaa tiedoston asennuksen, peruuttaa asennuksen tai poistaa tiedoston tietokoneelta.

Tietoturvahistoria kirjaa tiedot kaikista tapahtumista, jotka Download Insight käsittelee ja joista se ilmoittaa. Se sisältää tietoa tiedostolle tehtävistä Download Insight -toimista. Voit tarkastella näitä tietoja Tietoturvahistorian Download Insight -luokassa.

Voit määrittää Download Insight -palvelun käyttämällä Lataustiedot -valintaa ja samassa kohteessa sijaitsevan Asetukset -ikkunan valintoja.

Lataustiedot on käytössä oletuksena. Lataustietojen asetuksia mukauttamalla voi määrittää seuraavat valinnat:

• Ladatut tiedostot, joita koskevat Download Insight -ilmoitukset tuodaan näkyviin

• ladattujen tiedostojen tyypin, joille suoritettavista toimista Download Insight kysyy. Voit myös valita, kuinka usein sopivia toimia koskevien kehotteiden on tultava näkyviin.

Lataustiedot-toiminnon asetukset ovat:

Download Insight -ilmoitukset

Voit määrittää, milloin haluat Download Insightin näyttävän ilmoituksia.

Näissä ilmoituksissa näet ladatun tiedoston tiedot. Kun Download Insight -ilmoitukset -toiminto on Käytössä, riippuen siitä, millaisen portaalityypin kautta lataat tiedoston, Norton 360 Online toimii seuraavasti:

• Näyttää ilmoituksen aina, kun lataat suoritettavaa tiedostoa.

• Näyttää ilmoituksen vain silloin, kun lataat tiedostoa, joka on saanut paikallisen virustartunnan. Jos ladattava tiedosto on saanut pilvivirustartunnan, Norton 360 Online poistaa tiedoston tietokoneesta ja näyttää tiedot uhasta.

Jos asetat Download Insight -ilmoitusten asetukseksi Vain riskit, Norton 360 Online ilmoittaa, kun lataat suoritettavaa tiedostoa, joka on saanut tartunnan tai joka on muuten epäilyttävä.

Download Insight -palvelun täysi raportti

Voit määrittää, milloin ja minkätyyppisille tiedostoille Download Insight näyttää sopivan toiminnon valintakehotuksen.

Määritä Download Insight -palvelun täysi raportti seuraavilla asetuksilla:

• Aina

Kun Download Insight -palvelun täyden raportin asetukseksi määritetään Aina, Download Insight kehottaa valitsemaan sopivan toiminnon, jos kyseessä on turvallinen tai tuntematon tiedosto. Download Insight -ikkuna tulee näkyviin aina, kun yrität avata ladattua tiedostoa, jonka maineluokitus on turvallinen tai tuntematon. Voit tarkastella tiedostoa koskevia tietoja ja tiedostoon kohdistettavia toimia.

• Vain todistamattomat tiedostot

Download Insight -palvelun täysi raportti -asetuksen oletusasetus on Vain todistamattomat tiedostot. Download Insight kehottaa valitsemaan sopivan toiminnon vain, kun kyseessä on tuntematon tiedosto. Download Insight -ikkuna tulee näkyviin aina, kun yrität avata ladattua tiedostoa, jonka maineluokitus on tuntematon. Voit tarkastella tiedostoa koskevia tietoja ja tiedostoon kohdistettavia toimia.

• Ei koskaan

Valitse Ei koskaan -asetus, jollet halua Download Insightin tuovan kehotuksia näkyviin millekään tiedostoille. Download Insight -ikkuna ei tule näkyviin, kun ladattua tiedostoa avataan.

Vakausongelmavaroitus

Voit määrittää, ilmoittaako Download Insight, kun lataat epävakaata tiedostoa.

Kun Download Insight -palvelun täysi raportti -asetukseksi valitaan Ei koskaan, Download Insight toimii jollakin seuraavista tavoista:

• Toimintatapaa ei kehoteta valitsemaan minkääntyyppisille ladattaville tiedostoille, jos Vakausongelmavaroitus on poissa käytöstä. Tällöin Download Insight -ikkuna ei tule näkyviin, kun mitä tahansa ladattua tiedostoa avataan.

• Saat kehotuksen valita sopiva toimintatapa, kun yrität ladata epävakaata tiedostoa, jos Vakausongelmavaroitus on käytössä. Norton 360 Online luokittelee vaaralliset tiedostot tietoturvauhkiksi ja poistaa ne.

Jos et halua Download Insight -toiminnon käsittelevän mitään ladattavaa tiedostoa maineanalyysia varten, voit poistaa toiminnon käytöstä. Kun Download Insight ei ole käytössä, ohjelma ei anna riittävää suojaa internet-uhkia ja tietoturvariskejä vastaan.

Kun poistat Auto-Protectin käytöstä, Download Insight poistetaan samalla käytöstä. Kun Hiljainen tila on päällä, Norton 360 Online keskeyttää Download Insight -palvelun ilmoitusten lähettämisen.

Tietoja Download Insight -ohjelmasta

Lataustietojen käytöstä poisto tai käyttöönotto

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v23920667_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 29/09/2011