Tietoja Download Insight -ohjelmasta

Download Insight antaa tietoa minkä tahansa tuetusta portaalista ladatun, suoritettavan tiedoston maineesta. Mainetiedoista ilmenee, onko ladatun tiedoston asentaminen turvallista. Voit käyttää näitä tietoja kun päätät, minkä toimenpiteen haluat tehdä tiedostolle.

Tuettuja portaaleja ovat esimerkiksi:

• Internet Explorer (selain)

• Opera (selain)

• Firefox (selain)

• Chrome (selain)

• AOL (selain)

• Safari (selain)

• Yahoo (selain)

• MSN Explorer (selain, sähköposti ja verkkojuttelu)

• QQ (verkkojuttelu)

• ICQ (pikaviestintä)

• Skype (pikaviestintä)

• MSN Messenger (verkkojuttelu)

• Yahoo Messenger (verkkojuttelu)

• Limewire (vertaisverkko-ohjelma)

• BitTorrent (vertaisverkko-ohjelma)

• Thunder (vertaisverkko-ohjelma)

• Vuze (vertaisverkko-ohjelma)

• Bitcomet (vertaisverkko-ohjelma)

• uTorrent (vertaisverkko-ohjelma)

• Outlook (sähköposti)

• Thunderbird (sähköposti)

• Windows Mail (sähköposti)

• Outlook Express (sähköposti)

• FileZilla (tiedostohallintaohjelma)

• UseNext (latauksenhallintaohjelma)

• FDM (latauksenhallintaohjelma)

• Adobe Acrobat Reader (PDF-tiedostojen katseluohjelma)

Riippuen siitä, millaisen portaalityypin kautta lataat tiedoston, Norton 360 Online toimii seuraavasti:

• Analysoi tiedoston sen mainetietojen perusteella, kun lataus on valmis.

• Analysoi tiedoston sen mainetietojen perusteella, kun tiedostoa käytetään.

Download Insight käyttää tiedostoanalyysin tuloksia ja antaa niiden perusteella tiedoston mainetiedot. Tiedostojen maineen perustasot ovat turvallinen, riskialtis, todistamaton ja heikko. Mainetasojen perusteella tiedostot voidaan jakaa karkeasti seuraaviin luokkiin:

Turvallinen

Sisältää tiedostot, joihin joko Norton tai käyttäjä luottaa.

Turvallisten tiedostojen mainetaso on hyvä. Nämä tiedostot eivät vahingoita tietokonetta. Oletusarvoisesti Auto-Protect sallii turvallisten tiedostojen suorittamisen.

Vaarallinen

Sisältää tiedostot, jotka Norton 360 Online tunnistaa tietoturvariskiksi tai uhaksi.

Vaarallisten tiedostojen mainetaso on huono tai heikko, ja Norton 360 Online poistaa ne tietokoneelta.

Tuntematon

Sisältää tiedostot, jotka eivät ole turvallisia tai vaarallisia.

Tuntemattomien tiedostojen maine on todistamaton. Nämä tiedostot saattavat vahingoittaa tietokonetta. Jos kyseessä on tuntematon tiedosto, Download Insight ilmoittaa sinulle, että sillä ei ole täyttä varmuutta tiedoston mainetasosta. Voit käyttää ilmoitusten Katso tiedot -linkkiä ja tarkastella tiedostoa koskevia lisätietoja.

Tuntemattomien tiedostojen kohdalla Norton 360 Online antaa sinun päättää, miten tiedoston kanssa toimitaan. Voit esimerkiksi suorittaa tiedoston, estää sen suorittamisen tai poistaa tiedoston tietokoneelta.

Oletusarvoisesti Download Insight sallii turvallisten tiedostojen asentamisen. Kun kyseessä on tiedosto, jonka mainetasoa ei tunneta, Download Insight kehottaa käyttäjää valitsemaan, miten tiedoston kanssa toimitaan. Jos tiedosto on vaarallinen, Download Insight ilmoittaa sinulle, että Norton 360 Online on havainnut uhkaavan tiedoston ja poistanut sen.

Saat tietoja huomiota vaativan tiedoston mainetasosta Download Insight -palvelun ilmoituksista, jolloin voit käsitellä tiedostoa asianmukaisesti. Download Insight -ikkunassa on useita asetuksia toiminnon valitsemiseen. Ikkunassa näkyvät asetukset vaihtelevat ladatun tiedoston mainetason mukaan. Ikkunassa näkyviä toimintoja ovat muun muassa:

Suorita ohjelma

Voit asentaa suoritettavan ohjelman.

Peruuta suoritus

Voit peruuttaa suoritettavan ohjelman asennuksen.

Poista tämä tiedosto järjestelmästä

Voit poistaa tiedoston tietokoneelta.

Tietoturvahistoria kirjaa tiedot kaikista tapahtumista, jotka Download Insight käsittelee ja joista se ilmoittaa. Lisäksi se sisältää tietoa tiedoston turvallisuustasosta ja mahdollisista toimista, joihin tiedoston kohdalla on ryhdyttävä. Voit tarkastella näitä tietoja Tietoturvahistoria-kohteen Download Insight -luokassa.

Kun Auto-Protect-toiminto poistetaan käytöstä, Norton 360 Online poistaa Download Insight -palvelun automaattisesti käytöstä. Tällaisessa tapauksessa tietokonetta ei ole suojattu kunnolla verkkouhilta ja turvallisuusriskeiltä. Tämän vuoksi on tärkeää, että Auto-Protect on aina käytössä. Näin tietokone on suojattu turvallisuusriskeiltä.

Kun Hiljainen tila on päällä, Norton 360 Online keskeyttää Download Insight -palvelun ilmoitusten lähettämisen.

Lataustietojen käytöstä poisto tai käyttöönotto

Download Insight -ilmoitusten asetukset

Download Insight -palvelun täysi raportti- ja -asetusten määrittäminen

Vakausongelmavaroituksen ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v23920628_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 29/09/2011