Tietoja optimoinnista

Tietojen tallennustila levyllä on jaettu erillisiin yksiköihin. Näitä yksiköitä kutsutaan klustereiksi. Kun tiedostot on kirjoitettu levylle, ne hajotetaan klusterikokoisiin osiin. Kun kaikki tiedoston osat sijaitsevat viereisillä tai yhtenäisillä klustereilla, tiedostoa pääsee käyttämään nopeasti.

Tietokoneen kiintolevy tallentaa kaikki tiedostot, sovellukset sekä Windows-käyttöjärjestelmän. Ajan myötä tiedonsirpaleet, joista tiedostot muodostuvat, leviävät hajalleen pitkin levyä. Tätä kutsutaan pirstoutuneisuudeksi. Mitä enemmän tietokonetta käytetään, sitä pirstoutuneemmaksi levy muuttuu.

Kun pirstoutunutta tiedostoa käytetään, levyn suorituskyky on hitaampi. Suorituskyky on hitaampi, koska aseman pääosa paikallistaa, lataa, tallentaa ja seuraa kaikkia pirstoutuneen tiedoston osia. Jos myös vapaa tila on pirstoutunut, aseman pääosan on ehkä seurattava riittävää vapaana olevaa tilaa, jotta tilapäisiä tiedostoja ja hiljattain lisättyjä tiedostoja voidaan tallentaa.

Optimoinnilla järjestellään pirstoutuneet tiedostot viereisiksi tai yhtenäisiksi klustereiksi. Kun aseman pääosa käyttää kaikki tiedostotietoja yhdessä sijainnissa, tiedosto luetaan muistiin nopeammin. Optimointi myös maksimoi levyllä olevan käytettävissä olevan vapaan tilan siten, että kaikista useimmin käytetyt tiedostot ja harvoin käytetyt tiedostot ryhmitellään. Optimointi kokoaa vapaan tilan, jotta hiljattain lisättyjen tiedostojen pirstoutuminen vältetään. Optimointi lisää vapaata tilaa suurille tiedostorakenteille. Ne voivat suurentua eivätkä ne pirstoudu välittömästi uudelleen.

Voit optimoida käynnistysaseman manuaalisesti Suorituskyky -ikkunan Optimoi -valinnan avulla.

Voit myös määrittää Norton 360 Online -ohjelman eheyttämään käynnistysaseman tai käynnistysaseman sisältävän paikallisen kiintolevyn silloin, kun tietokone on käyttämättömänä. Norton 360 Online ajastaa optimoinnin automaattisesti, kun tietokoneelle asennetaan uusi sovellus. Optimointi suoritetaan, kun tietokone on seuraavan kerran käyttämättömänä.

Voit optimoida käynnistysaseman tietokoneen ollessa käyttämättömänä Hallinta-asetukset -ikkunan Joutoaikaoptimointi -valinnan avulla.

Optimoidaan käynnistysasema

Tietoja Joutoaikaoptimointi-toiminnosta

Tietoja tuotteesta System Insight

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v23920582_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 30/03/2011