Käynnistyksen hallinta

Käynnistyksen hallinnan avulla voit hallita ja valvoa käynnistysohjelmia ja parantaa tietokoneen suorituskykyä käynnistettäessä.

Käynnistyksen hallinta -toiminnolla voidaan hallita ohjelmia, joiden tunniste on jokin seuraavista:

• Windowsin suoritettavat tiedostot (.exe)

• Windowsin järjestelmätiedostot (.sys)

• DLL-kirjastotiedostot (.dll)

• ActiveX-ohjaustiedostot (.ocx)

Voit tarkastella seuraavia tietoja Käynnistyksen hallinta -ikkunassa:

Ohjelman nimi

Luetteloi käynnistysohjelmiin kuuluvien ohjelmien nimet

Voit päättää tämän tiedon avulla siitä, haluatko suorittaa tämän ohjelman käynnistyksen aikana vai myöhemmin. Voit lisäksi napsauttaa ohjelman nimeä, niin näet yksityiskohtaisia tietoja ohjelmasta File Insight -ikkunassa.

File Insight -ikkuna näkyy vain .exe- ja .msi-tiedostoille.

Yhteisökäyttö

Voit tarkastella ohjelman yhteisökäyttöä nähdäksesi, kuinka laajasti sitä suositaan

Symantec käyttää tarkkaa tilastointikeinoa, jonka avulla ohjelma määritetään ja luokitellaan turvalliseksi.

Resurssien käyttö

Antaa tietoja ohjelman resurssien käytöstä ja ohjelman vaikutuksesta tietokoneen yleiseen suorittimen käyttöön.

Kertoo myös ohjelman suoritustason seuraavalla kerralla, kun kirjaudut tietokoneelle.

Käytössä/Ei käytössä

Tästä näkee, suoritetaanko ohjelma käynnistettäessä.

Toimintoa käyttämällä voi määrittää, suoritetaanko ohjelma käynnistyksen yhteydessä. Oletusarvoisesti kaikki ohjelmat suoritetaan. Kun poistat valintaruudun valinnan, tilana näkyy Ei käytössä. Kun valintaruutu valitaan, tilana näkyy Käytössä.

Käynnistyksen viivyttäminen

Tästä näkee, onko käynnistyskohde määritetty käynnistymään myöhemmin.

Tämän asetuksen avulla voit viivyttää ohjelman käynnistystä, kun tietokoneeseen kytketään virta.

Kun valitset valintaruudun, ohjelmaa ei suoriteta käynnistyksen yhteydessä, vaan myöhemmin. Kun valintaruudun valinta poistetaan, ohjelma suoritetaan käynnistyksen yhteydessä.

Norton 360 Online viivyttää viivytettyjen ohjelmien käynnistystä viidellä minuutilla. Ensimmäinen Käynnistyksen hallinta -ikkunassa oleva viivytetty ohjelma käynnistyy viisi minuuttia tietokoneen käynnistämisen jälkeen. Kukin sitä seuraava viivytetty ohjelma käynnistyy 10 sekunnin lisäviiveen jälkeen.

Käynnistyksestä viivytetyt käynnistysohjelmat voi suorittaa manuaalisesti Suorita viivytetyt kohteet nyt -toimintoa käyttämällä.

Kun jotakin ohjelmaa ensin viivytetään Norton 360 Online -ohjelmalla ja myöhemmin ohjelma määritetään manuaalisesti suoritettavaksi käynnistyksen yhteydessä, Norton 360 Online päivittää automaattisesti kyseisen ohjelman käynnistysasetukset.

Norton 360 Online näyttää yhteisön käyttötiedot seuraavin ehdoin:

Käynnistysluettelosta saattaa puuttua joitakin käynnistysohjelmia. Norton 360 Online poistaa käynnistysohjelman luettelosta seuraavista syistä:

• Käynnistysasetuksen sisältävä ohjelma poistetaan käytöstä.

• Ohjelma, joka saattaa palauttaa kaikki käynnistysasetukset oletusarvoihin, päivitetään.

• Käynnistysohjelmien hallintaan käytetään jotakin toista ohjelmaa.

• Rekisteriavaimia muokataan manuaalisesti.

Käytöstä poistetut tai viivytettävät ohjelmat ovat edelleen käytettävissä tietokoneella. Voit käynnistää viivästetyt ohjelmat manuaalisesti ennen kuin Norton 360 Online käynnistää ne automaattisten tehtävien viiveen kuluttua automaattisesti.

Seuraavat tiedot ovat lisäksi nähtävillä ikkunan alaosassa:

• Käynnistyssarjaan kuuluvien sovellusten määrä

• Käynnistyksen aikana suoritettavaksi määritettyjen ohjelmien määrä

• Viiveellä käynnistyvien ohjelmien määrä

Voit suorittaa Suorita viivytetyt kohteet nyt -linkillä ohjelmat, jotka on määritetty käynnistymään viiveellä.

Kun haluat lisätä kohteen käynnistyksen hallintaan, avaa käynnistyskansio Windowsin Käynnistä -valikosta ja lisää valitsemasi ohjelmat. Lisätietoja ohjelmien lisäämisestä Windowsin käynnistyksen hallintaan saat Microsoftin teknisen tuen verkkosivustolta tai Windowsin käytönaikaisesta ohjeesta.

Tietoja Käynnistyksen hallinnasta

Käynnistyskohteiden poistaminen käytöstä tai ottaminen käyttöön

Käynnistyskohteiden hallinta

Tietoja tietokoneen optimoinnista

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v19213917_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 27/10/2011