Nortonin pilvivarmuuskopioinnin käytön aloittaminen

Pilvivarmuuskopiointi tallentaa ja suojaa tärkeitä tiedostoja ja asiakirjoja ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä kiintolevyjen rikkoutumisen, laitevarkauden ja kiristysohjelmienkin aiheuttaman tietojen menetyksen varalta.

Nortonin pilvivarmuuskopiointi on käytettävissä vain Windows-käyttöjärjestelmässä.

Ennen Nortonin pilvivarmuuskopioinnin suorittamista sinun on luotava varmuuskopiosarja, jossa on määritetty varmuuskopioitavat tiedostot. Voit myös määrittää, minne haluat varmuuskopioida tiedostot ja milloin haluat suorittaa varmuuskopioinnin. Voit varmuuskopioida tiedostot pilvipalveluun käyttämällä Nortonin pilvivarmuuskopiointia tai vaihtoehtoisesti omille ulkoisille asemillesi.

Kun varmuuskopiointi suoritetaan ensimmäistä kertaa, Nortonilta voi kulua jonkin aikaa kaikkien tietokoneesi tiedostojen tarkasteluun ja kopiointiin. Jos internet-yhteytesi on hidas, prosessi voi kestää vielä kauemmin.

VAIHE 1

Varmuuskopiosarjan luominen

1. Käynnistä Norton.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus -kohdan vierestä Avaa.

2. Kaksoisnapsauta Norton-pääikkunassa kohtaa Varmuuskopiointi ja valitse sitten Varmuuskopiosarjat.

3. Valitse Yhteenveto -välilehden Mitä voit tehdä -kohdasta Luo uusi varmuuskopiosarja.

Anna varmuuskopiosarjalle nimi näyttöön tulevassa ikkunassa ja napsauta sitten OK.

4. Valitse Mitä -välilehden Tiedostotyypit -kohdassa yksi tai useampi tiedostoluokka.

5. Valitse Hallinnoi varmuuskopiosarjoja -ikkunassa Tallenna asetukset.

6. Valitse Missä -välilehden Kohde -sarakkeesta varmuuskopion sijainti.

Jos valitset suojatun pilvitallennustilan, kirjaudu Norton-tiliisi napsauttamalla linkkiä ja noudattamalla ohjeita aktivoidaksesi verkkovarmuuskopioinnin.

Voit määrittää Kaistanleveyden kiihdytys -asetuksen avulla internet-kaistanleveyden, jota Norton käyttää tiedostojen varmuuskopiointiin verkkotallennustilaan. Voit muuttaa seuraavia kaistanleveyden kiihdytyksen tiloja:

• Nopein (suositus)

• Suuri käyttö

• Kohtuullinen käyttö

• Vähäinen käyttö

Kun valitset suositellun asetuksen, varmuuskopiointi käyttää koko internet-kaistanleveyttä ja muu internetin käyttö voi hidastua.

7. Valitse Milloin -valikosta Ajoita -luettelo, joka soveltuu parhaiten tarpeisiisi.

VAIHE 2

Nortonin pilvivarmuuskopioinnin käyttö

1. Käynnistä Norton.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus -kohdan vierestä Avaa.

2. Kaksoisnapsauta Norton-pääikkunassa kohtaa Varmuuskopiointi ja valitse sitten Suorita varmuuskopiointi.

3. Noudata Suorita varmuuskopiointi -ikkunassa näytöllä olevia ohjeita.

4. Valitse Sulje.

Jos varmuuskopiointia ei suoriteta loppuun, Norton ehdottaa mahdollisia syitä, kuten riittämätöntä tallennustilaa tai nopeusrajoituksia. Tarkista aina, että internet-yhteys on muodostettu varmuuskopiointia suoritettaessa ja että tallennuslaitteet on yhdistetty ja kytketty päälle.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v19213795
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 21/06/2019