Virustorjunta

Virustorjunta -asetukset suojaavat tietokonetta tietoturvariskeiltä, jotka saattavat vaarantaa henkilötiedot ja tietosuojan. Erilaisia tarkistuksia suorittamalla voit havaita kaikentyyppiset virukset ja estää niiden tarttumisen tietokoneeseen. Näitä tarkistuksia ovat tietokoneen tarkistukset, sähköpostin virustarkistus sekä pikaviestiohjelmien tarkistus.

Käytössäsi ovat seuraavat Virustorjunta -asetukset:

Automaattinen suojaus

Käynnistyksenaikaisen suojauksen asetus Automaattinen suojaus -välilehdessä parantaa tietokoneen suojaustasoa käynnistyshetkestä lähtien. Toiminto takaa entistä paremman turvan, sillä se suorittaa kaikki tietokoneen suojaamiseen tarvittavat komponentit heti, kun tietokone käynnistetään.

Reaaliaikainen suojaus -asetukset Automaattinen suojaus -välilehdellä määräävät, mitä tarkistetaan ja mitä tarkistuksissa etsitään.

Vaihtoehdot ovat:

• Auto-Protect

Auto-Protect-toiminto latautuu muistiin, kun Windows käynnistetään. Toiminto takaa jatkuvan suojauksen tietokoneen käytön aikana. Se tarkistaa tietoturvauhat aina, kun käytät tietokoneella ohjelmistoja, asetat tietokoneeseen siirrettäviä tietovälineitä ja käytät internetiä tai asiakirjatiedostoja. Se tarkkailee myös tietokonetta sellaisten epätavallisten oireiden varalta, jotka saattavat olla merkkejä uhasta.

Voit käyttää Auto-Protect-valintoja tietokoneen suojauksen mukauttamiseen.

• SONAR-suojaus

Symantec Online Network for Advanced Response (SONAR) tarjoaa reaaliaikaisen suojauksen uhkia vastaan etsimällä ennakoivasti tuntemattomia tietoturvariskejä tietokoneesta.

Tarkistukset ja riskit

Tarkistukset ja riskit -asetusten avulla voit mukauttaa tarkistuksia, jotka Norton 360 Online suorittaa tietokoneessa.

Vaihtoehdot ovat:

• Tietokoneen tarkistus

Tietokoneen tarkistusten avulla voidaan määrittää erityyppisiä tarkistuksia, joilla voidaan havaita ja estää tietokoneen kaikki virustartunnat. Tarkistukset ovat pakattujen tiedostojen tarkistus, rootkit-tiedostojen ja piilotettujen kohteiden tarkistus, seurantaevästeiden tarkistus, täydellinen järjestelmäntarkistus, verkkoasemien tarkistus ja automaattinen Microsoft Office -tarkistus.

• Suorituskykyprofiilien tarkistus

Voit määrittää suorituskykyprofiilin tarkistusasetusten avulla sen, miten Norton 360 Online -ohjelma tarkistaa tietokoneesi. Määritys perustuu tiedostojen digitaaliseen allekirjoitukseen ja luottamustasoon.

• Suojatut portit

Voit suojata sähköpostiohjelman POP3- ja SMTP-portteja Suojatut portit -asetuksella.

Voit määrittää sähköpostisuojauksen manuaalisesti POP3- ja SMTP-porteille. Jos internet-palveluntarjoajalta saamasi sähköpostiohjelman SMTP- ja POP3-porttien numerot eroavat oletusarvoisista SMTP- ja POP3-porttien numeroista, sinun on suojattava portit Norton 360 Online -ohjelman määrityksillä.

• Sähköpostin virustarkistus

Sähköpostin virustarkistus suojaa sähköpostin liitetiedostojen mukana lähetetyiltä ja vastaanotetuilta uhilta.

Voit määrittää tällä valinnalla, miten Norton 360 Online toimii, kun se tarkistaa sähköpostiviestejä. Valitsemiesi asetusten perusteella Norton 360 Online tarkistaa lähettämäsi ja vastaanottamasi sähköpostiviestit automaattisesti.

• Pikaviestiohjelmien tarkistus

Tämä valinta etsii ja havaitsee viruksia pikaviestiohjelmilla vastaanotetuista tiedostoista.

Voit mukauttaa tällä valinnalla pikaviestiohjelmilla vastaanotettujen tiedostojen tarkistusta.

• Ohitukset/matalat riskit

Ohitusvalinnoissa määritetään kohteet, kuten kansiot, tiedostot ja asemat, jotka halutaan ohittaa Norton 360 Online -ohjelmiston tarkistuksissa. Tarkistukset, allekirjoitukset ja matalan riskin kohteet ovat kohteita, jotka voidaan ohittaa tarkistuksissa.

Ohitusvalinnat antavat myös valita, mitä riskiluokkia haluat Norton 360 Online -ohjelman havaitsevan.

Ohitukset heikentävät suojauksen tasoa, eikä niitä tulisi käyttää, jos siihen ei ole erityistä tarvetta.

• Insight-suojaus

Insight-verkontarkistus käyttää pilvitekniikkaa. Tässä tekniikassa web-etäpalvelin sisältää viimeisimmät virusmääritykset. Norton 360 Online tarkistaa tietokoneen viimeisimpien tietoturvauhkien varalta. Kun Norton 360 Online suorittaa Insight-verkontarkistuksen, se käyttää virusmäärityksiä, jotka ovat saatavilla sekä paikallisesti että Pilvi-järjestelmässä. Norton 360 Online tarjoaa ylimääräistä suojaa, sillä se käyttää uusimpia Pilvi-järjestelmän määrityksiä niiden määritysten lisäksi, jotka ovat saatavilla paikallisesti tietokoneellasi.

Vakoiluohjelmien torjuntaohjelma ja päivitykset

Vakoiluohjelmien torjuntaohjelma suojaa tietokoneen tietoturvariskeiltä, jotka voivat vaarantaa henkilökohtaiset tiedot ja tietoturvan.

Norton 360 Online -ohjelma suojaa tietokonetta tietoturva-aukkojen aiheuttamilta riskeiltä uusimmilla ohjelmisto- ja määritelmäpäivityksillä.

Vaihtoehdot ovat:

• Vakoiluohjelmien torjuntaohjelma

Vakoiluohjelmien torjunta suojaa tietokoneen tietoturvariskeiltä, jotka voivat vaarantaa henkilökohtaiset tiedot ja tietoturvan.

Voit päättää tämän valinnan avulla, mitä riskiluokkia haluat Norton 360 Online-ohjelman havaitsevan manuaalisessa, sähköpostin ja pikaviestiohjelman tarkistuksessa.

• Päivitykset

Norton 360 Online suojaa tietokonetta tietoturva-aukoilta uusimmilla ohjelmisto- ja määritelmäpäivityksillä. Määritelmäpäivitykset sisältävät tietoja, joiden avulla Norton 360 Online tunnistaa tietyn viruksen tai tietoturvauhan ja hälyttää siitä.

Määritelmäpäivityksistä saa viimeisimmät virusmääritykset, joiden avulla tietokone suojataan uusimmilta tietoturvauhilta.

Norton 360 Online -ohjelman asetuksien mukauttaminen

Tietoja automaattisen suojauksen asetuksista

Tietoja Tarkistukset ja riskit -asetuksista

Tietoja vakoiluohjelmien torjuntaohjelman ja päivitysten asetuksista

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v19213678_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 04/11/2011