Tietoja hallinta-asetuksista

Hallinta-asetukset -ikkunassa voit määrittää useita tärkeitä Norton 360 Online -ohjelman toimintoja.

Voit valita jonkin seuraavista vaihtoehdoista:

Joutoaikaoptimointi

Voit määrittää Norton 360 Online -ohjelman eheyttämään käynnistysaseman tai käynnistysaseman sisältävän paikallisen aseman, kun tietokone on käyttämättömänä.

Kun tämä asetus on käytössä, Norton 360 Online ajastaa optimoinnin automaattisesti, kun asennat sovelluksen tietokoneelle. Optimointi parantaa tietokoneen suorituskykyä eheyttämällä levyn pirstoutuneet osat.

Kuukausiraportti

Voit tarkastella tietoja siitä, miten Norton 360 Online on suojannut tietokonetta viimeisten 30 päivän aikana.

Tämä raportti sisältää toiminnot, jotka Norton 360 Online suoritti tietokoneen suojaamiseksi. Voit ottaa Kuukausiraportti -asetuksen käyttöön, jos haluat, että Norton 360 Online näyttää kuukausiraportin 30 päivän välein automaattisesti.

Uuden version automaattinen lataaminen

Voit ladata Norton 360 Online -tuotteen uusimman version automaattisesti.

Voit helposti päivittää Norton 360 Online -tuotteen uusimmaksi versioksi, kun niin kehotetaan tekemään. Tämä asetus on oletusarvoisesti käytössä. Symantec suosittelee, että asennat tuotteen uusimman version, sillä se saattaa sisältää uusia ominaisuuksia, joiden avulla suojaat tietokoneen entistä tehokkaammin tietoturvauhilta.

Tämä toiminto ei välttämättä toimi kaikissa Norton 360 Online -tuotteen versioissa.

Verkon välityspalvelimen asetukset

Voit määrittää automaattisen määrityksen tiedot, välityspalvelimen asetukset ja todennustiedot, joita käytetään internet-yhteyden muodostamisessa.

LiveUpdate ja Norton Insight ovat esimerkkejä ohjelmista, joissa pitää määrittää välityspalvelimen asetukset yhteyden muodostamiseksi Symantecin palvelimeen. LiveUpdate käyttää välityspalvelimien asetuksia päivitysten noutamiseksi. Norton Insight käyttää välityspalvelimen asetuksia, jotta se saisi tiedostoja koskevia erityisiä tietoja. Tietoihin kuuluvat luottamustaso ja digitaalinen allekirjoitus.

Norton Community Watch -palvelu

Mahdollistaa valittujen tietoturva- ja sovellustietojen lähettämisen Symantecille analysoitaviksi.

Norton Community Watch suojaa uusia mahdollisia uhkia vastaan. Se kerää tietokoneelta tiedot mahdollisista uusista tietoturvauhista ja lähettää ne Symantecille analysoitavaksi. Symantec analysoi tiedot tunnistaakseen uudet uhat ja korjatakseen ne.

Tarkka virhetietojen keräys -vaihtoehto on käytettävissä, kun Norton Community Watch -asetus on käytössä.

Tarkan virhetietojen keräyksen vaihtoehto antaa sallia tai estää osan yksityiskohtaisten tiedon lähetyksistä. Tarkat tiedot voivat vaihdella Nortoniin liittyvien virheiden ja komponenttien perusteella. Lähetysasetuksen voi valita vaihtoehdoista Aina, Ei koskaan ja Kysy.

Norton Task Notification

Voit asettaa Norton 360 Online -ohjelman näyttämään tai piilottamaan ilmoitukset, jotka tulevat näkyviin, kun Nortonin automaattisia taustatöitä suoritetaan.

Suorituskyvyn valvonta

Voit valvoa tietokoneesi suorituskykyä.

Kun Suorituskyvyn valvonta on käytössä, Norton 360 Online valvoo tietokoneen suorittimen ja muistin käyttöä. Samalla ohjelma kirjaa järjestelmän tärkeät toiminnot, jotka on suoritettu kolmen viimeisen kuukauden aikana.

Lisäksi Norton 360 Online näyttää käyttäjälle suorituskykyilmoituksia, kun jokin ohjelma tai prosessi käyttää runsaasti järjestelmän resursseja.

Kun Suorituskyvyn valvonta on käytössä, vaihtoehdot ovat seuraavat:

• Suorituskykyilmoitukset

Voit asettaa Norton 360 Online -ohjelman havaitsemaan ja ilmoittamaan, kun jokin ohjelma tai prosessi käyttää runsaasti tietokoneen resursseja.

Norton 360 Online ilmoittaa ohjelman nimen ja antaa tietoja resursseista, joita ohjelma käyttää. Ilmoituksen Tiedot ja asetukset -linkkiä napsauttamalla voi tarkastella File Insight -ikkunaa, joka sisältää lisätietoja ohjelman resurssienkäytöstä.

Kun toiminto on käytössä, Norton 360 Online näyttää käyttäjälle suorituskykyilmoituksia ja tallentaa tapahtumat Tietoturvahistoria-lokiin. Kun toiminnon tilaksi on asetettu Kirjaa vain lokiin, Norton 360 Online tallentaa tapahtuman Tietoturvahistoria-lokiin, mutta ei tuo ilmoituksia näkyviin. Voit ottaa tämän toiminnon pois käytöstä, jos et halua nähdä suorituskykyilmoituksia. Tämä asetus on oletusarvoisesti käytössä.

• Resurssi-ilmoitusten kynnysprofiili

Voit määrittää resurssien kynnysprofiilin, jonka perusteella suorituskykyilmoitukset tuodaan näkyviin.

Norton 360 Online näyttää suorituskykyilmoituksen siinä vaiheessa, kun prosessi ylittää määritetyn resurssien kynnysarvon.

Kynnysarvon voi asettaa matalaksi, keskitasoiseksi tai korkeaksi. Keskitaso on oletusasetus.

• Käytä Resurssien säästö -profiilia akkuvirran kanssa

Voit määrittää Norton 360 Online -ohjelman asetukset niin, että resurssikynnys vaihdetaan matalaksi profiiliksi, kun tietokone toimii akkuvirralla.

Näin tietokoneen toiminta tehostuu, kun akkuvirta on käytössä. Kun toiminto on poissa käytöstä, Norton 360 Online käyttää kynnysarvoa, joka määritettiin Resurssi-ilmoitusten kynnysprofiili -kohdassa. Tämä asetus on oletusarvoisesti käytössä.

• Suuren kuormituksen ilmoitus:

• Suoritin

Kun toiminto on poissa käytöstä, Norton 360 Online -ohjelma havaitsee ja ilmoittaa, kun jokin ohjelma tai prosessi käyttää runsaasti suorittimen resursseja. Tämä asetus on oletusarvoisesti käytössä.

• Muisti

Kun toiminto on poissa käytöstä, Norton 360 Online -ohjelma havaitsee ja ilmoittaa, kun jokin ohjelma tai prosessi käyttää runsaasti muistia. Tämä asetus on oletusarvoisesti käytössä.

• Levy

Kun toiminto on poissa käytöstä, Norton 360 Online -ohjelma havaitsee ja ilmoittaa, kun jokin ohjelma tai prosessi käyttää runsaasti levytilaa. Tämä asetus on oletusarvoisesti poistettu käytöstä.

• Kahvat

Kun toiminto on poissa käytöstä, Norton 360 Online -ohjelma havaitsee ja ilmoittaa, kun jokin ohjelma tai prosessi käyttää runsaasti kahvoja. Kahva on osoitin, joka antaa ohjelman käyttää tai tunnistaa resursseja. Tämä asetus on oletusarvoisesti poistettu käytöstä.

• Ohjelmien ohitukset

Voit valita ohjelmia, joita ei näytetä suorituskykyilmoituksissa.

Voit käyttää Määritä -toimintoa ja luetella ohjelmat, joita koskevia suorituskykyilmoituksia ei näytetä.

Virransäästötila

Voit säästää akkua keskeyttämällä taustalla suoritettavat työt silloin, kun tietokone saa virran akusta.

Tämä asetus on käytössä oletuksena.

Tuotteen tietoturva

Mahdollistaa tuotteen suojauksen ja suojelee sitä valtuuttamattomilta muutoksilta.

Voit valita jonkin seuraavista vaihtoehdoista:

• Muiden kuin järjestelmänvalvojan pääsy asetuksiin

Antaa käyttää ja muokata Asetukset -ikkunan valintoja tileistä, joilla ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia.

Oletuksena tämä asetus ei ole käytössä. Jotta voisit ottaa tämän asetuksen käyttöön, sinun täytyy kirjautua tietokoneelle järjestelmänvalvojana. Et voi käyttää Asetukset -ikkunaa, jos se on avattu jossakin muussa tietokoneen käyttäjätilissä.

• Nortonin peukalointisuojaus

Suojaa Norton-tuotteen hyökkäyksiltä ja sen asetuksien muuttamiselta tuntemattomien, epäilyttävien tai uhkaavien sovellusten toimesta

• Asetusten salasanasuojaus

Voit suojata Norton 360 Online -ohjelmiston asetukset salasanalla. Suojaa tuotteen asetuksia luvattomalta käytöltä

• Tuotetilan valvonta

Voit valvoa Norton 360 Online -ohjelmiston toimintojen, esimerkiksi virustorjunnan, palomuurin tai Identiteetin suojauksen suojaustilaa tai ohittaa sen.

Hiljaisen tilan asetukset

Voit ottaa Hiljaisen tilan käyttöön tai poistaa sen käytöstä.

Voit valita jonkin seuraavista vaihtoehdoista:

• Hiljainen tila

Kun otat Hiljainen tila -valinnan käyttöön, hiljainen tila otetaan käyttöön määrätyksi ajaksi. Norton 360 Online -ohjelma estää kaikki hälytykset ja keskeyttää taustalla toimivat toiminnot määrittämäksesi ajaksi.

• Koko näytön tunnistus

Kun otat Koko näytön tunnistus -valinnan käyttöön, Norton 360 Online tunnistaa automaattisesti koko näytössä käytettävät sovellukset ja ottaa käyttöön hiljaisen tilan. Norton 360 Online -ohjelma estää useimmat hälytykset ja keskettää taustalla käynnissä olevat toiminnot. Ainoat käyntiin jäävät ohjelmat ovat niitä, jotka suojaavat tietokonetta viruksilta ja muilta tietoturvauhkilta.

• Äänetön tila, kun tunnistetaan kohde:

• IMAPI 2.0 -levyn poltto

Jos käytät Media Center -sovellusta CD- tai DVD-levyn polttamiseen, Norton 360 Online havaitsee tämän ja ottaa äänettömän tilan automaattisesti käyttöön. Kun äänetön tila on käytössä, Norton 360 Online keskeyttää taustalla suoritettavat tehtävät, mutta näyttää edelleen hälytykset ja ilmoitukset.

• Media Center -TV-tallennus

Jos käytät Media Center -sovellusta TV-ohjelman tallentamiseen, Norton 360 Online havaitsee tämän ja ottaa äänettömän tilan automaattisesti käyttöön. Kun äänetön tila on käytössä, Norton 360 Online keskeyttää taustalla suoritettavat tehtävät, mutta näyttää edelleen hälytykset ja ilmoitukset.

• Käyttäjän määrittämät ohjelmat

Kun suoritat sovelluksen, joka on Käyttäjän määrittämät ohjelmat -luettelossa, Norton 360 Online havaitsee tämän ja ottaa äänettömän tilan automaattisesti käyttöön. Kun äänetön tila on käytössä, Norton 360 Online keskeyttää taustalla suoritettavat tehtävät, mutta näyttää edelleen hälytykset ja ilmoitukset.

Voit muokata luetteloa ohjelmista, joita varten haluat ottaa äänettömän tilan käyttöön.

Automaattinen jatkamisviive

Antaa määrittää Nortonin taustatöille viiveen, kun tietokone palautetaan horros- tai valmiustilasta.

Automaattisten tehtävien viive

Voit määrittää, kuinka pian tietokoneen käynnistyksen jälkeen suoritetaan Norton-ohjelmat, jotka käynnistyvät automaattisesti tietokoneen käynnistyessä.

Viive ei vaikuta Norton 360 Online -ohjelmiston suojaukseen. Voit määrittää automaattisten tehtävien viiveeksi 1 - 20 minuuttia. Oletusaika on 20 minuuttia.

Joutoaikakatkaisu

Voit määritellä joutoajan keston, jonka jälkeen Norton 360 Online -ohjelma havaitsee, ettei tietokonettasi käytetä.

Voit määrittää joutoaikakatkaisun keston 1 ja 30 minuutin välillä. Oletusaika on 10 minuuttia.

Firefoxin tiedostojen poisto

Käyttämättömien tilapäistiedostojen ja selaushistorian poistaminen Firefox-selaimesta nopeuttaa ja tehostaa tietokoneen toimintaa.

Norton 360 Online tyhjentää automaattisesti tilapäistiedostot, selaushistorian ja kirjanmerkit Internet Explorer -selaimesta taustatoimintona.

Voit valita jonkin seuraavista vaihtoehdoista:

• Firefoxin tilapäisten tiedostojen poisto

Voit poistaa tilapäiset tiedostot, joita kerääntyy tietokoneelle, kun Firefox-selaimella vieraillaan verkkosivuilla.

• Firefoxin historian tyhjennys

Voit poistaa historiatiedot ja kirjanmerkit, joita kerääntyy tietokoneelle, kun Firefox-selaimella vieraillaan verkkosivuilla.

Tietoja Nortonin peukalointisuojauksesta

Tietoja Norton 360 Online-ohjelman asetusten suojaamisesta salasanalla

Tietoja verkon välityspalvelimen asetuksista

Tietoja Norton 360 Online -ohjelman asetuksista

Norton 360 Online -ohjelman asetuksien mukauttaminen

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v19134745_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 27/10/2011