Tietoja Tarkistukset ja riskit -asetuksista

Tarkistukset ja riskit -asetusten avulla voit mukauttaa tarkistuksia, jotka Norton 360 Online suorittaa tietokoneessa. Voit määritellä Norton 360 Online -tarkistuksen tietokoneella olevien tiedostojen digitaalisen allekirjoituksen ja luottamustason perusteella. Voit määrittää, kuinka Norton 360 Online -ohjelman olisi toimittava, kun se skannaa sähköpostiviestejä. Voit myös mukauttaa pikaviestiohjelmista saatujen tiedostojen tarkistusta.

Voit käyttää seuraavia Tarkistukset ja riskit -asetuksia:

Tietokoneen tarkistus

Norton 360 Online -ohjelma antaa suorittaa erityyppisiä tarkistuksia tietokoneen kaikkien virustartuntojen havaitsemiseksi ja estämiseksi. Tarkistukset ovat pikatarkistus, täydellinen järjestelmäntarkistus sekä mukautettu tarkistus. Voit käyttää useita tietokoneen tarkistusta koskevia valintoja ja näin ollen mukauttaa tarkistukset, joita Norton 360 Online suorittaa tietokoneella. Voit myös määrittää, miten pakatut tiedostot ja Microsoft Office -asiakirjat tarkistetaan.

Voit myös määrittää tietokoneen tarkistusta koskevien valintojen avulla tarkistukset havaitsemaan rootkit-ohjelmia, piilotettuja kohteita, seurantaevästeitä ja tuntemattomia tietoturvauhkia. Valittavana ovat seuraavat vaihtoehdot:

• Älykkäät määritykset

Voit asentaa vain virusmääritysten ydinsarjan.

Älykkäitä määrityksiä käyttämällä latausaika, asennusaika ja muistin kulutus voidaan minimoida, koska älykkäät määritykset ovat vain virusmääritysten alijoukko.

• Pakattujen tiedostojen tarkistus

Tarkistaa ja korjaa pakattujen tiedostojen sisällä olevat tiedostot.

Kun otat tämän toiminnon käyttöön, Norton 360 Online etsii viruksia ja muita tietoturvariskejä pakatuissa tiedostoissa olevista tiedostoista ja poistaa pakatut tiedostot.

• Automaattinen Microsoft Office -tarkistus

Tarkistaa Microsoft Office -tiedostot, kun avaat ne.

Jos asennat Microsoft Office 2000:n tai sitä uudemman version sen jälkeen, kun Norton 360 Online on asennettu, sinun täytyy ottaa tämä toiminto käyttöön, jotta Microsoft Office -tiedostot tarkistettaisiin automaattisesti.

• Rootkit-tiedostojen ja piilotettujen kohteiden tarkistus

Etsii rootkit-tiedostoja ja muita tietoturvauhkia, joita tietokoneeseen saattaa olla kätkeytyneenä.

• Verkkoasemien tarkistus

Tarkistaa tietokoneeseen liitetyt verkkoasemat.

Norton 360 Online suorittaa verkkoasemien tarkistuksen täydellisen järjestelmäntarkistuksen ja mukautetun tarkistuksen yhteydessä. Verkkoasemien tarkistus on oletusarvoisesti käytössä. Jos se poistetaan käytöstä, Norton 360 Online ei tarkista verkkoasemia.

• Heuristinen suojaus

Tarkistaa tietokoneen ja suojaa sen tuntemattomilta tietoturvauhilta.

Heuristisen tekniikan avulla Norton 360 Online voi etsiä epäilyttäviä tiedosto-ominaisuuksia ja luokitella tiedoston tartunnan saaneeksi. Se vertaa tiedoston ominaisuuksia tunnettuun tartunnan saaneeseen tiedostoon. Jos tiedostossa on riittävästi epäilyttäviä ominaisuuksia, Norton 360 Online päättelee, että tiedosto on saanut tartunnan.

• Seurantaevästeiden tarkistus

Etsii pieniä tiedostoja, joita ohjelmat saattavat asentaa tietokoneeseen tietokoneen käytön seuraamiseksi.

• Täydellinen järjestelmäntarkistus

Tarkistaa tietokoneen, kun se on käyttämättömänä.

Norton 360 Online suorittaa täydellisen järjestelmäntarkistuksen tietokoneen ollessa käyttämättömänä. Kun tarkistus on suoritettu, voit katsoa yhteenvedon tarkistuksen tuloksista ja suorittaa tarvittavat toimenpiteet, kun alat taas käyttää tietokonetta. Voit ajastaa täydellisen järjestelmäntarkistuksen valitsemalla Määritä.

• Manuaalisen tarkistuksen säikeiden lukumäärä

Voit valita, montako säiettä haluat tuotteen Norton 360 Online käyttävän manuaalisessa tarkistuksessa. Säikeet ovat prosessin osajoukkoja, jotka jakavat prosessin resurssit. Säikeet kuitenkin toimivat itsenäisesti. Säikeet suorittavat ohjelman rinnakkaisesti, minkä ansiosta ohjelma toimii nopeammin usean suorittimen järjestelmässä.

Suorituskykyprofiilien tarkistus

Tarkistuksen suorituskykyprofiilien asetukset antavat sinun määrittää, kuinka Norton 360 Online tarkistaa tietokoneesi tiedostojen digitaalisen allekirjoituksen ja luottamustason perusteella.

Suorituskykyprofiilin tarkistusasetukset on määritettävä ennen tarkistuksen suorittamista tai ennen kuin tarkoitus on ajoitettu suoritettavaksi. Norton 360 Online tarkistaa tietokoneesi sen mukaan, miten suorituskykyprofiilin tarkistusasetukset on määritetty.

Voit määrittää seuraavat suorituskykyprofiilin tarkistusasetukset:

• Täydellinen tarkistus

Määritä tietokoneen täydellinen tarkistus.

• Normaali luottamustaso

Määritä tarkistus, joka ohittaa tiedostot, joihin Norton luottaa.

• Korkea luottamustaso

Määritä tarkistus, joka ohittaa Nortonin ja käyttäjäyhteisön luotettaviksi toteamat tiedostot sekä tiedostot, joiden digitaaliset allekirjoitukset ovat tunnettuja.

Suojatut portit

Voit suojata sähköpostiohjelman POP3- ja SMTP-portteja Suojatut portit -asetuksilla.

Voit määrittää sähköpostisuojauksen manuaalisesti POP3- ja SMTP-porteille. Jos internet-palveluntarjoajalta saamasi sähköpostiohjelman SMTP- ja POP3-porttien numerot eroavat oletusarvoisista SMTP- ja POP3-porttien numeroista, sinun on suojattava portit Norton 360 Online -ohjelman määrityksillä.

Sähköpostin virustarkistus

Sähköpostin virustarkistus suojaa sähköpostin liitetiedostojen mukana lähetetyiltä ja vastaanotetuilta uhilta.

Sähköpostin virustarkistus -toiminnoilla voidaan määrittää, kuinka Norton 360 Online -ohjelman tulee toimia, kun se tarkistaa sähköpostiviestejä. Valitsemiesi asetusten perusteella Norton 360 Online tarkistaa lähettämäsi ja vastaanottamasi sähköpostiviestit automaattisesti.

Pikaviestiohjelmien tarkistus

Pikaviestiohjelmien tarkistus -valinnoilla voit mukauttaa pikaviestiohjelmilla vastaanotettujen tiedostojen tarkistusta.

Voit valita tuetuista pikaviestiohjelmista ne, joiden välityksellä voit vastaanottaa tiedostoja. Norton 360 Online -ohjelma tarkistaa tiedostot, jotka vastaanotat valituista pikaviestiohjelmista.

Ohitukset / matalat riskit

Ohitusvalinnoissa määritetään kohteet, kuten kansiot, tiedostot ja asemat, jotka halutaan ohittaa Norton 360 Online -ohjelmiston tarkistuksissa. Tarkistukset, allekirjoitukset ja matalan riskin kohteet ovat kohteita, jotka voidaan ohittaa tarkistuksissa.

Voit myös valita ohitusvalintojen avulla, mitä riskiluokkia haluat Norton 360 Online -ohjelman havaitsevan. Valittavana ovat seuraavat vaihtoehdot:

• Matalat riskit

Voit hallita tietokoneesta löytyneitä matalan riskin kohteita.

Voit määrittää, miten haluat Norton 360 Online -ohjelman reagoivan matalan riskin kohteisiin.

• Tarkistuksissa ohitettavat kohteet

Voit määrittää, mitkä levyt, kansiot ja tiedostot haluat jättää pois riskien tarkistuksesta.

Voit lisätä uusia ohitettavia kohteita ja muokata lisättyjä kohteita ohitettavien kohteiden luettelossa. Voit myös poistaa kohteita ohitettavien kohteiden luettelosta.

• Auto-Protect- ja SONAR-tarkistuksissa ohitettavat kohteet

Voit määrittää, mitkä levyt, kansiot ja tiedostot haluat jättää pois Auto-Protect- ja SONAR-tarkistuksista.

Voit lisätä uudet kohteet, jotka pitää ohittaa, tai muokata jo ohitettavaksi määritettyjä kohteita. Voit myös poistaa kohteita ohitettavien kohteiden luettelosta.

• Kaikissa tarkistuksissa ohitettavat allekirjoitukset

Voit valita tunnettuja riskejä nimen perusteella ja poistaa riskin nimen ohitettavien kohteiden luettelosta.

Lisäksi voit tarkastella riskin vaikutusta, joka perustuu suorituskykyyn, tietosuojaan, poistamiseen ja piilotukseen.

Ohitukset heikentävät suojauksen tasoa, eikä niitä tulisi käyttää, jos siihen ei ole erityistä tarvetta.

Insight-suojaus

Insight-verkontarkistus käyttää pilvitekniikkaa. Tässä tekniikassa web-etäpalvelin sisältää viimeisimmät virusmääritykset. Norton 360 Online tarkistaa tietokoneen viimeisimpien tietoturvauhkien varalta. Kun Norton 360 Online suorittaa Insight-verkontarkistuksen, se käyttää virusmäärityksiä, jotka ovat saatavilla sekä paikallisesti että Pilvi-järjestelmässä. Norton 360 Online tarjoaa ylimääräistä suojaa, sillä se käyttää uusimpia Pilvi-järjestelmän määrityksiä niiden määritysten lisäksi, jotka ovat saatavilla paikallisesti tietokoneellasi.

Norton 360 Online -ohjelman asetuksien mukauttaminen

Tietoja virustorjunta-asetuksista

Tietoja Norton 360 Online -ohjelman asetuksista

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v19117843_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 30/10/2011