Tietoja Norton Safe Webistä

Norton Safe Web auttaa sinua selaamaan verkkoa, tekemään hakuja ja verkko-ostoksia turvallisemmin internetissä. Norton Safe Webin avulla voit tarkistaa, onko verkkosivusto vahingollinen jo ennen kuin avaat sen. Norton Safe Web analysoi verkkosivustoja, joilla käyt ja havaitsee, jos niillä on viruksia, vakoilu- tai haittaohjelmia tai muita tietoturvariskejä. Analyysien perusteella Norton Safe Web antaa kaikille verkkosivustoille turvallisuusluokituksen.

Voit myös tarkastella Norton Safe Webin avulla käyttäjäyhteisön luokituksen ja käyttäjien antamaa palautetta niistä sivustoista, joilla vierailet.

Norton Safe Web tukee Internet Explorer-, Firefox- ja Chrome-verkkoselaimia.

Näet minkä tahansa sivuston turvallisuuden tilan Täysi raportti -asetuksella Nortonin sivuston turvallisuus -ponnahdusikkunassa. Voit tarkastella verkkosivustojen turvallisuustilaa myös Norton -valikon Community Buzz -valinnan avulla.

Community Buzz on käytettävissä vain Windowsin englanninkielisissä versioissa.

Norton Safe Webin avulla voit tehdä seuraavia toimenpiteitä kaikille verkkosivustoille, joiden turvallisuustilan haluat selvittää:

• Tarkastele Nortonin luokitusta.

• Tarkastele yhteisön luokitusta.

• Lisää omat arviot.

• Tarkastele käyttäjien arvioita.

• Tarkastele luetteloa verkkosivustolle merkityistä avainsanoista.

• Tarkastele tietoja uhista ja yleisiä tietoja verkkosivustosta.

Jos käytät välityspalvelinta internet-yhteyden muodostamiseen, sinun täytyy määrittää verkon välityspalvelimen asetukset Norton 360 Online -ohjelmassa.

Kun teet hakuja internetissä Google-, Yahoo- tai Bing-hakukoneilla, Norton Safe Web näyttää sivuston luokituksen kuvakkeet hakutulosten vieressä. Kun siirrät hiiren osoittimen Norton-kuvakkeen kohdalle, näyttöön tulee ponnahdusikkuna, joka sisältää tietoa sivuston ja verkko-ostosten turvallisuudesta. Ponnahdusikkuna näyttää lyhyesti tiedot sivuston turvallisuudesta. Norton Safe Web antaa myös yksityiskohtaisen raportin niiden sivustojen turvallisuudesta, joilla käyt.

Näet yksityiskohtaisen raportin napsauttamalla hakutulosten vieressä olevaa kuvaketta tai Täysi raportti -valintaa Nortonin sivuston turvallisuus -ponnahdusikkunassa. Raportti näkyy Norton Safe Web -sivustolla.

Norton Safe Web ilmoittaa internetin käytön aikana Web-sivustojen turvallisuuden seuraavilla tiloilla:

Nortonin suojaama

Voit nähdä Nortonin suojaama -kuvakkeen hakutulosten vieressä.

Symantec on analysoinut sivun ja päättänyt, että verkkosivusto on VeriSign-vahvistettu ja turvallinen vierailukohde.

Sivusto on turvallinen

Näet hakutulosten vieressä vihreän OK-kuvakkeen

Kun vierailet verkkosivustolla, jolla on tämä tila, näet samanlaisen tilakuvakkeen Norton-työkalurivillä. Norton Safe Web on analysoinut tämän sivuston ja määrittänyt, että sivustolla vierailu on turvallista.

Sivustoa ei ole testattu

Näet hakutulosten vieressä harmaan kysymysmerkkikuvakkeen.

Kun käyt tällä verkkosivulla, Norton-työkalurivillä näkyy vihreä OK-kuvake. Norton Safe Web ei ole analysoinut tätä sivustoa eikä sillä ole tarpeeksi tietoa sivustosta. Tätä sivustoa ei ole suositeltavaa käyttää, koska Symantec ei ole testannut sitä.

Sivusto ei ole turvallinen

Näet hakutulosten vieressä punaisen rastikuvakkeen (x).

Kun vierailet verkkosivustolla, jolla on tämä tila, näet samanlaisen tilakuvakkeen Norton-työkalurivillä. Norton Safe Web on analysoinut tämän sivuston ja määrittänyt, että sivuston käyttö ei ole turvallista. Tämä verkkosivusto saattaa yritää asentaa haittaohjelmia tietokoneelle.

Varoitus

Näet hakutulosten vieressä keltaisen huutomerkkikuvakkeen.

Kun vierailet verkkosivustolla, jolla on tämä tila, näet samanlaisen tilakuvakkeen Norton-työkalurivillä. Norton Safe Web on analysoinut tämän sivuston ja määrittänyt, että tässä sivustossa on joitakin häiritsevyystekijöiksi luokiteltavia uhkia. Nämä kiusantekijät eivät ole vaarallisia, mutta ne voivat asentaa tietokoneelle sovelluksia ilman lupaa.

Sivuston tietoturvaa koskevien tietojen lisäksi Norton Safe Web tarjoaa seuraavat ostosten turvallisuutta koskevat tiedot:

Turvallinen

Norton Safe Web on analysoinut tämän web-sivuston ja määrittänyt, että ostosten teko sivustolla on turvallista.

Ei testattu

Norton Safe Webillä ei ole tarpeeksi tietoa tästä sivustosta, jotta se voisi luokitella sivustolla ostosten tekemisen turvallisuuden.

Riskialtis

Norton Safe Web on analysoinut tämän web-sivuston ja määrittänyt, että ostosten teko sivustolla on riskialtista.

Symantec suosittelee, että tätä sivua ei käytetä. Tämä verkkosivusto saattaa myydä laittomia kopioita, joita ei ole merkitty.

Rajoitettu

Norton Safe Web on analysoinut tämän sivuston. Norton Safe Webillä on vain vähän tietoa, joka koskee sivustolla tehtävien ostosten turvallisuutta.

Tieto ei riitä sivuston ostosturvallisuuden määrittämiseen.

Kun vierailet millä tahansa verkkosivustolla, jonka tila ei ole turvallinen, Norton Safe Web estää tämän verkkosivuston. Jos haluat edelleen jatkaa sivustolle, käytä Jatka siitä huolimatta -valintaa, joka ilmestyy estetylle sivulle. Voit ottaa tämän asetuksen käyttöön tai poistaa sen käytöstä Identiteetin suojauksen asetusten Turvallinen verkon käyttö -osassa olevalla haitallisen sivuston varoitussivun asetuksella. Jos otat tämän valinnan pois käytöstä, Norton Safe Web ei estä vaarallisia verkkosivustoja. Tästä huolimatta Norton-työkalurivi edelleen näyttää näiden sivustojen tilan vaarallisena, vaikka valinta on poissa käytöstä.

Lisäksi Norton Safe Web suojaa tietokonetta käyttäessäsi Facebookia. Se tarkistaa kunkin Facebook-seinällä olevan URL-osoitteen ja näyttää tarkistettujen osoitteiden Norton-luokituskuvakkeet. Voit antaa myös muiden Facebook-käyttäjien tietää kaikkien verkkosivustojen turvallisuustilan.

Jos haluat tarkistaa Facebookin seinän Norton Safe Web -toiminnolla, käytä Tarkista Facebookin seinä -asetusta. Asetus tulee näkyviin, kun valitset Tehtävät -ikkunassa Suorita tarkistukset.

Tietoja Tarkista Facebookin seinä -toiminnosta

Tarkistetaan Facebookin seinää

Norton Safe Webin ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v19116982_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 25/08/2011