Tietoja Norton Insightista

Norton Insightin avulla voit tarkistaa tietokoneesi tiedostot älykkäästi. Se parantaa Norton 360 Online -tarkistuksen suorituskykyä niin, että voit tarkistaa vähemmän tiedostoja vaarantamatta tietokoneen turvallisuutta.

Norton 360 Online -tarkistus voi havaita tietokoneella olevia uhkia seuraavilla tavoin:

Musta lista -tekniikka

Norton 360 Online vastaanottaa säännöllisesti määrityspäivityksiä Symantecilta. Nämä päivitykset sisältävät tunnettujen uhkien allekirjoitukset. Aina kun Norton 360 Online on vastaanottanut määrityspäivitykset, se tarkistaa kaikki tietokoneella käytettävissä olevat tiedostot. Se vertaa tiedostojen allekirjoituksia tunnettujen uhkien allekirjoituksiin ja etsii näin tietokoneelta uhkia.

Sallittujen lista -tekniikka

Norton 360 Online saa tiettyjä tietoja tärkeistä tiedostoista ja lähettää tiedot Symantecille joutoajalla. Tiedot koskevat muun muassa tiedostonimeä, tiedoston kokoa ja hajautusavainta. Symantec analysoi jokaisen tärkeä tiedoston tiedot ja yksilöllisen hajautusarvon ja määrittää tiedoston luottamustason. Symantec-palvelin tallentaa tärkeän tiedoston hajautusarvon ja luottamustason tiedot. Palvelin antaa tiedot heti sen jälkeen, kun olet avannut Norton Insight - sovellusten luokitus -ikkunan. Pieninkin tiedoston muutos muuttaa tiedoston hajautusarvoa ja luottamustasoa. Yleensä nämä tärkeät tiedostot kuuluvat käyttöjärjestelmään tai tunnettuihin sovelluksiin eivätkä ne muutu koskaan. Näitä tiedostoja ei tarvitse jatkuvasti tarkistaa ja valvoa. Esimerkiksi Excel.exe on tiedosto, joka ei koskaan muutu, mutta se tarkistetaan jokaisessa normaalissa suojaustarkistuksessa.

Symantec antaa tärkeille tiedostoille seuraavat luottamustasot:

Luotettava

Symantec analysoi tiedoston luotettavaksi tiedostoihin tehdyn tilastollisen arvioinnin perusteella. Tiedostot, jotka ovat saatavilla Norton-yhteisössä, arvioidaan.

Jos tiedostolla on kolme vihreää palkkia, Symantec antaa tiedostolle luokituksen Nortonin luottama.

Jos siirrät hiiren osoittimen tiedoston kolmen vihreän palkin kohdalle, Nortonin luottama -ponnahdusteksti ilmestyy näyttöön.

Turvallinen

Symantec analysoi tiedoston turvalliseksi tiedostoihin tehdyn tilastollisen arvioinnin perusteella. Tiedostot, jotka ovat saatavilla Norton-yhteisössä, arvioidaan.

Symantec luokittelee luotettavat tiedostot seuraavasti:

• Jos tiedostolla on kaksi vihreää palkkia, Symantec antaa tiedostolle luokituksen Turvallinen.

• Jos tiedostolla on yksi vihreä palkki, Symantec antaa tiedostolle luokituksen Suositeltava.

Todistamaton

Symantecillä ei ole tarpeeksi tietoja tiedostosta, jotta tiedoston luottamustaso voitaisiin määrittää.

Heikko

Symantecillä on vain muutamia viitteitä siitä, että tiedostoon ei luoteta.

Norton 360 Online luo myös muunlaisia profiileja, joiden avulla tarkistusta voi tehostaa. Kun käytät täydellisen tarkistuksen profiilia, Norton 360 Online tarkistaa tietokoneen musta lista -tekniikan avulla. Se vertaa kaikkia tietokoneen tiedostoja määrityspäivitysten sisältämiin allekirjoituksiin. Kun käytät normaalin luottamustason tai korkean luottamustason profiilia, Norton 360 Online tarkistaa tiedostot niiden luottamustason perusteella valkoinen lista -tekniikan avulla. Tällä tavalla Norton 360 Online vähentää huomattavasti aikaa, jota vaaditaan tietokoneen tarkistamiseen kokonaan tietoturvauhkien varalta.

Valkoinen lista -tekniikka, jota Norton Insight käyttää, auttaa myös tunnistamaan epäilyttävät sovellukset heuristisesti. Tavallisesti tunnettujen sovellusten suorittaminen tapahtuu täsmälleen samalla tavalla kuin tuntemattomien sovellusten suorittaminen. Tästä syystä luotettavat sovellukset tunnistetaan herkästi väärin epäilyttäviksi. Tämän vuoksi tietoturvasovellusten on pidettävä heuristisen tunnistuksen kynnys matalana. Matala heuristinen tunnistuskynnys ei kuitenkaan riitä suojaamaan järjestelmää täydellisesti haittaohjelmilta. Norton 360 Online käyttää Valkoinen lista -tekniikkaa, jonka avulla voidaan ylläpitää korkea heuristinen tunnistuskynnys. Norton 360 Online ohittaa tunnetut sovellukset heuristisesta tunnistuksesta, jotta vältetään tunnettujen sovellusten virheellinen tunnistus ja varmistetaan haitallisten sovellusten korkea tunnistusosuus.

Tiedostojen tarkastelu Norton Insightin avulla

Tiedoston luottamustason tarkistaminen

Tarkistuksen suorituskykyprofiilien määrittäminen

Tietoja tuotteesta System Insight

< Paluu

The solution made it easy for me to handle my issue.

Strongly disagree
Strongly agree

This is not my issue.