Luvattoman käytön esto

Luvattoman käytön esto tarkistaa kaiken tietokoneeseesi saapuvan ja siitä lähtevän verkkoliikenteen ja vertaa näitä tietoja tiettyihin hyökkäysten allekirjoituksiin. Hyökkäysallekirjoitukset sisältävät tietoja, joiden avulla voidaan tunnistaa hyökkääjän yritys hyödyntää tunnettua käyttöjärjestelmän tai ohjelman tietoturva-aukkoa. Jos tiedot vastaavat tiettyä hyökkäysallekirjoitusta, Luvattoman käytön esto hylkää paketin automaattisesti ja katkaisee yhteyden kyseiset tiedot lähettäneeseen tietokoneeseen. Tämä toiminto suojaa tietokonettasi vahingoilta. Luvattoman käytön esto suojaa tietokoneen yleisimmiltä verkkohyökkäyksiltä.

Luvattoman käytön esto -tarkistuksen suorittaminen jokaiselle pyynnölle jokaisesta tietokonetta käyttävästä laitteesta pidentää tarkistusaikaa ja hidastaa tietokoneen verkkoyhteyttä. Voit lyhentää tarkistukseen kuluvaa aikaa ja nopeuttaa tietokoneen verkkoyhteyttä ohittamalla luotetut laitteet Luvattoman käytön esto -tarkistuksissa. Jos olet täysin varma siitä, että verkkolaite on turvallinen, voit vaihtaa sen luottamustasoksi Täysi luottamus. Luotetut laitteet voidaan ohittaa Luvattoman käytön esto -tarkistuksissa.

Luvattoman käytön esto tukeutuu kattavaan hyökkäysallekirjoitusten luetteloon havaitessaan ja estäessään epäilyttävää toimintaa verkossa. Joissakin tapauksissa harmiton verkkoliikenne saattaa muistuttaa hyökkäyksen allekirjoitusta. Saatat saada toistuvia ilmoituksia mahdollisista hyökkäyksistä. Jos tiedät, että ilmoitetut hyökkäykset aiheutuvat turvallisista toimista, voit luoda poikkeuksen sille hyökkäyksen allekirjoitukselle, joka on normaalin toiminnan kaltainen.

Voit myös määrittää Norton 360 Online -ohjelman ilmoittamaan, kun se havaitsee tietyn allekirjoituksen. Voit myös poistaa käytöstä yksittäisten allekirjoitusten tai kaikkien Luvattoman käytön eston toimintojen ilmoitukset.

Voit ottaa Luvattoman käytön eston käyttöön tai poistaa sen käytöstä. Kun Luvattoman käytön esto otetaan käyttöön, voit muokata toiminnon eri asetuksia ja mukauttaa sitä, miten palomuuri valvoo ja vastaa epäilyttävään saapuvaan tietoliikenteeseen.

Kun Luvattoman käytön esto ei ole käytössä, ohjelma ei anna riittävää suojaa Internet-uhkia ja tietoturvariskejä vastaan.

Voit määrittää seuraavat Luvattoman käytön eston asetukset:

Luvattoman käytön AutoBlock

Voit määrittää, kuinka kauan haluat Norton 360 Online -ohjelman estävän yhteydet hyökkääviin tietokoneisiin.

Jos hyökkäys havaitaan, yhteys pyritään sulkemaan automaattisesti, ja näin varmistamaan tietokoneen turvallisuus. Jos tietokone jatkaa hyökkäystä, Luvattoman käytön esto voi ottaa AutoBlock-toiminnon käyttöön. AutoBlock estää kaiken saapuvan verkkoliikenteen hyökkäävästä tietokoneesta tietyksi ajaksi, vaikka saapuva liikenne ei olisi tunnettu hyökkäystapa. Voit tarkastella luetteloa tietokoneista, jotka AutoBlock on estänyt.

Luvattoman käytön eston allekirjoitukset

Voit tarkastella Luvattoman käytön eston allekirjoitusluetteloa.

Tämän asetuksen avulla voit myös sulkea yksittäisiä allekirjoituksia valvonnan ja ilmoitusten ulkopuolelle.

Ilmoitukset

Määrittää, ilmoitetaanko käyttäjälle, kun Luvattoman käytön esto -toimintoja havaitaan.

Luvattoman käytön allekirjoitukset -ikkunassa voit poistaa ilmoitukset käytöstä yksittäisten allekirjoitusten kohdalla.

Ohitusluettelo

Voit puhdistaa ohitusluettelon ja poistaa siitä kaikki laitteet.

Jos olet täysin varma siitä, että verkkolaite on turvallinen, voit vaihtaa sen luottamustasoksi Täysi luottamus. Luotettavat laitteet voidaan jättää pois Luvattoman käytön esto -tarkistuksista. Täysi luottamus -tason laitteet, jotka ohitetaan Luvattoman käytön esto -tarkistuksissa, lisätään toiminnon ohitusluetteloon. Jos huomaat, että Luvattoman käytön esto -tarkistuksessa ohitettu laite on saanut tartunnan, voit poistaa kaikki laitteet ohitusluettelosta napsauttamalla Puhdista.

Kun Luvattoman käytön esto poistetaan käytöstä, sen asetuksia ei voida muokata.

Tietoja luvattoman käytön estotoiminnosta

Luvattoman käytön eston ilmoitusten käytöstä poistaminen ja käyttöönotto

Tietoja Luvattoman käytön esto -toiminnon ohitusluettelosta