Älykäs palomuuri

Älykäs palomuuri valvoo tietoliikennettä tietokoneen ja muiden internetiin kytkettyjen tietokoneiden välillä.

Palomuuri estää luvattoman tunkeutumisen ja luvattoman tietoliikenteen ja sallii luvallisen liikenteen. Pidä huolta, että älykäs palomuuri on aina käytössä. Poistamalla palomuurin käytöstä heikennät tietokoneesi tietoturvaa.

Voit aktivoida Älykkään palomuurin valinnoissa yleiset palomuuriominaisuudet ja mukauttaa portit, joita tietokone käyttää verkkosivujen näyttämiseen. Valittavana ovat seuraavat vaihtoehdot:

Epätavalliset protokollat

Määrittää, kuinka älykäs palomuuri käsittelee epätavallisia protokollia, joita ovat esimerkiksi Internet Group Management Protocol (IGMP) ja IPv6 Hop-by-Hop Option (HOPOPT).

Palomuurin palauttaminen

Palauttaa älykkään palomuurin oletustilaan, jossa kaikki suositellut palomuurin säännöt ja asetukset ovat voimassa. Tästä syystä Norton 360 Online pyytää vahvistuksen, kun yrität palauttaa palomuuria.

Jos palautat palomuurin, kaikki muokkaamasi säännöt ja asetukset poistetaan. Palomuurin palauttaminen tyhjentää myös AutoBlock-toiminnon tietokoneluettelon. Kun tämä asetus valitaan, palomuuri poistaa myös kaikki tietokoneet ja verkot Luottamisen hallinta -kohdan Luotettavat- ja Rajoitetut-luetteloista.

Windows XP -käyttöjärjestelmässä Norton 360 Online kehottaa valitsemaan verkon luottamustason sen jälkeen, kun palomuuri on palautettu. Kehotus tulee näkyviin vain, jos tietokone täyttää seuraavat ehdot:

• Automaattinen tiedoston/tulostimen jakamisen hallinta täytyy asettaa Kysy -tilaan.

• Tietokoneessa pitää olla ainakin yksi jaettava resurssi ja käyttöjärjestelmän pitää olla Windows Media Center Edition.

• Tietokoneen täytyy käyttää yksityistä IP-osoitteen aluetta

• Tietokoneella täytyy olla suojattu langaton tai langallinen yhteys

Estettyjen porttien piilotus

Varmistaa, että järjestelmän portit eivät vastaa yhteydenmuodostusyrityksiin.

Tämä valinta estää järjestelmän portteja vastaamasta väärät lähde- tai kohdetiedot omaaviin yhteydenmuodostusyrityksiin.

Tilallinen protokollasuodatus

Sallii sovelluksen käynnistyessä automaattisesti yhteyksiä vastaavan Internet-liikenteen.

Valitsemalla tämän vaihtoehdon voit:

• Analysoida tietokoneesi saapuvaa verkkoliikennettä.

• Estää epäilyttävät sovellukset, jotka yrittävät yhdistää tietokoneeseesi.

Automaattinen tiedoston/tulostimen jakamisen hallinta

Sallii verkossa olevien tietokoneiden resurssien, kuten tiedostojen, kansioiden ja tulostimien jakamisen (paikallisverkossa).

Jotkin Windows 7:n ominaisuuksista, esimerkiksi Home Media Experience, toimivat vain, kun verkon luottamustasoksi on asetettu joko Jaettu tai Täysi luottamus. Kun automaattinen tiedoston tai tulostimen jakamisen hallinta on käytössä, toiminto asettaa verkon luottamustasoksi Jaettu vain, jos tietyt tietoturvavaatimukset täyttyvät:

• Tietokoneessa pitää olla ainakin yksi jaettava resurssi ja käyttöjärjestelmän pitää olla Windows Media Center Edition.

• Tietokoneen täytyy käyttää yksityistä IP-osoitteen aluetta

• Tietokoneella täytyy olla suojattu langaton tai langallinen yhteys

Voit asettaa tämän vaihtoehdon joko Käytössä - tai Pois käytöstä -tilaan. Windows XP -käyttöjärjestelmässä voit asettaa vaihtoehdon myös tilaan Kysy. Tässä tilassa Norton 360 Online ilmoittaa ennen kuin se luokittelee tietokoneesi uuden verkon jaetuksi tai suojatuksi. Ilmoitus tulee näkyviin vain, kun jakamisen turvaehdot täyttyvät.

Estä kaikki verkkoliikenne

Estää kaiken tietokoneesi saapuvan ja lähtevän verkkoliikenteen.

Tietoja Älykkäästä palomuurista

Älykkään palomuurin ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v15471406_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 30/10/2011