Tietokoneen tarkistukset

Voit mukauttaa Tietokoneen tarkistukset -asetusten avulla tarkistuksia, jotka Norton 360 Online suorittaa tietokoneessa. Tietokoneen tarkistusten avulla voidaan määrittää erityyppisiä tarkistuksia, joilla voidaan havaita ja estää tietokoneen kaikki virustartunnat. Tarkistukset ovat pakattujen tiedostojen tarkistus, rootkit-tiedostojen ja piilotettujen kohteiden tarkistus, seurantaevästeiden tarkistus sekä automaattinen Microsoft Office -tarkistus. Voit määrittää seuraavat asetukset:

Tietokoneen tarkistusten asetukset

Asetukset

Kuvaus

Neuvo

Älykkäät määritykset

Norton 360 Online -ohjelman Älykkäät määritykset -toimintoa käyttämällä LiveUpdate-päivityksiin voi valita virusmääritysten ydinsarjan tai täyden sarjan.

Kun Älykkäät määritykset -asetus on otettu käyttöön, Norton 360 Online aktivoi virusmääritysten ydinsarjan, joka sisältää tärkeimmät virusmääritykset. Symantec on arvioinut, että nämä määritykset tarvitaan uusimpia tietoturvauhkia vastaan. Älykkäät määritykset -asetuksen käytöstä poisto lyhentää lataus- ja asennusaikaa sekä järjestelmän käynnistämiseen kuluvaa aikaa. Se vapauttaa myös noin 20 - 30 Mt levytilaa. Ydinsarjaa käytettäessä tietokone siis toimii nopeammin.

Kun Älykkäät määritykset -asetus on poistettu käytöstä, Norton 360 Online aktivoi täyden virusmäärityssarjan, joka sisältää kaikki virusmääritykset kaikille Symantecin tiedossa oleville uhille.

Kun toiminto on käytössä, tietokonetta suojataan tehokkaasti aktiivisilta, todellisilta uhilta suorituskyvyn kärsimättä.

Pakattujen tiedostojen tarkistus

Tarkistaa ja korjaa pakattujen tiedostojen sisällä olevat tiedostot.

Pakattujen tiedostojen tarkistus -valinta on oletusarvoisesti käytössä. Tässä tapauksessa Norton 360 Online etsii viruksia ja muita tietoturvariskejä pakatuista tiedostoista. Kun Norton 360 Online suorittaa tällaisen tarkistuksen, ohjelma purkaa tiedoston ja etsii siitä tietoturvauhkia.

Norton 360 Online ei tarkista eikä korjaa salasanasuojattuja pakattuja tiedostoja.

Muita tässä kohdassa olevia asetuksia voidaan muokata vain, jos Pakattujen tiedostojen tarkistus otetaan käyttöön. Asetuksiin kuuluvat seuraavat:

• Älykäs tarkistusohitus

Norton 360 Online purkaa ja tarkistaa enintään 2 Gt tietoja pakatusta tiedostosta. Näin Älykäs tarkistusohitus -toiminto estää tarkistuksen juuttumisen yhteen pakattuun tiedostoon, joka sisältää suuria määriä tietoa. Näin ollen Norton 360 Online tietokoneen nopeasti.

Älykäs tarkistusohitus on oletusarvoisesti käytössä.

Kun Älykäs tarkistusohitus on käytössä, Norton 360 Online ei tarkista kaikkia levyasemalla olevia yleisiä, säiliötiedostoihin kuulumattomia tiedostotyyppejä. Norton 360 Online -ohjelman ohittamia yleisiä, säiliötiedostoihin kuulumattomia tiedostotyyppejä ovat esimerkiksi .dll, .gif, .png, .jpg, .asf, .avi, .bmp, .htm, .ini, .css, .cur, .fon, .ico, .inf, .sys, .ttf ja .wav.

Jos säiliötiedosto näkyy muussa kuin säiliötiedostomuodossa, Norton 360 Online ei tulkitse sitä säiliötiedostoksi ja ohittaa tiedoston tarkistuksessa. Norton 360 Online kuitenkin tarkistaa kaikki sähköpostitse vastaanotetut tiedostot, vaikka Älykäs tarkistusohitus olisi käytössä.

Kun Älykäs tarkistusohitus poistetaan käytöstä, Norton 360 Online tarkistaa kaikki tiedostot tunnisteesta huolimatta.

• Poista tartunnan saaneet kansiot

Jos asetukseksi valitaan Automaattinen, Norton 360 Online poistaa automaattisesti tartunnan saaneet pakatut kansiot tietokoneelta. Vaikka pakatussa kansiossa olisi vain yksi tartunnan saanut tiedosto, Norton 360 Online poistaa koko kansion ja sen sisällön.

Jos asetukseksi valitaan Kysy, Norton 360 Online ilmoittaa, kun se havaitsee tartunnan saaneen pakatun kansion.

Voit saada tartunnan saaneita pakattuja tiedostoja sähköpostitse tai Internetistä lataamalla. Pidä tämä toiminto käytössä, jos haluat, että Norton 360 Online tarkistaa kaikki tartunnan saaneet pakatut tiedostot.

Tarkistamalla kaikki pakatut tiedostot automaattisesti Norton 360 Online pitää yllä korkeaa suojaustasoa.

Automaattinen Microsoft Office -tarkistus

Tarkistaa Microsoft Office -tiedostot, kun avaat ne.

Automaattinen Microsoft Office -tarkistus on poissa käytöstä oletuksena. Ota tämä asetus käyttöön Microsoft Office -tiedostojen automaattiseksi tarkistamiseksi.

Jos muutat tätä valintaa, sulje kaikki Microsoft Office -sovellukset, jotta muutokset tulevat voimaan.

Jos pidät tämän toiminnon käytössä, Norton 360 Online tarkistaa kaikki Microsoft Office -tiedostot, jotka saat sähköpostilla tai lataat Internetistä. Tämä asetus ei ole oletusarvoisesti käytössä. Norton 360 Online pitää yllä korkeaa suojaustasoa tarkistamalla kaikki Microsoft Office -tiedostot automaattisesti.

Rootkit-tiedostojen ja piilotettujen kohteiden tarkistus

Etsii rootkit-tiedostoja ja muita tietoturvauhkia, joita tietokoneeseen saattaa olla kätkeytyneenä.

Pitämällä tämän toiminnon aina käytössä estät piilotettuja ohjelmia heikentämästä tietokoneesi suorituskykyä.

Verkkoasemien tarkistus

Tarkistaa tietokoneeseen liitetyt verkkoasemat. Norton 360 Online suorittaa verkkoasemien tarkistuksen täydellisen järjestelmäntarkistuksen ja mukautetun tarkistuksen yhteydessä. Verkkoasemien tarkistus on oletusarvoisesti käytössä. Jos se poistetaan käytöstä, Norton 360 Online ei tarkista verkkoasemia.

Pidä toiminto aina käytössä, jos haluat, että Norton 360 Online tarkistaa kaikki verkkoasemat.

Heuristinen suojaus

Tarkistaa tietokoneen ja suojaa sen tuntemattomilta tietoturvauhilta.

Heuristisen tekniikan avulla Norton 360 Online voi etsiä epäilyttäviä tiedosto-ominaisuuksia ja luokitella tiedoston tartunnan saaneeksi. Se vertaa tiedoston ominaisuuksia tunnettuun tartunnan saaneeseen tiedostoon. Jos tiedostossa on riittävästi epäilyttäviä ominaisuuksia, Norton 360 Online päättelee, että tiedosto on saanut tartunnan.

Voit valita jonkin seuraavista vaihtoehdoista:

• Aggressiivinen

Voit määrittää Norton 360 Online -ohjelman suorittamaan läpikotaisen heuristisen tarkistuksen. Tämä asetus on äärimmäisen herkkä ja saattaa tehdä vääriä tulkintoja. Sen käyttöä suositellaan kokeneille käyttäjille, kun käyttäjän tietokoneella on jatkuva Internet-yhteys.

• Automaattinen

Voit määrittää Norton 360 Online -ohjelman etsimään ja poistamaan tartunnan saaneet tiedostot automaattisesti. Tämä on suositeltu asetus.

• Ei käytössä

Poistaa heuristisen suojauksen käytöstä.

Jos pidät tämän toiminnon käytössä, Norton 360 Online etsii proaktiivisesti uusia ja tuntemattomia viruksia ja analysoi suoritettujen tiedostojen rakenteen, toiminnan ja muita ominaisuuksia.

Seurantaevästeiden tarkistus

Etsii pieniä tiedostoja, joita ohjelmat saattavat asentaa tietokoneeseen tietokoneen käytön seuraamiseksi.

Seurantaevästeet voivat raportoida keräämänsä tiedot ulkopuoliselle taholle. Voit määrittää, miten haluat Norton 360 Online -ohjelman reagoivan seurantaevästeisiin.

Valittavana ovat seuraavat vaihtoehdot:

• Poista

Poistaa seurantaevästeet automaattisesti.

Norton 360 Online ei aseta seurantaevästeitä karanteeniin. Jos valitset seurantaevästeiden poistamisen, et voi palauttaa niitä karanteenista.

• Ohita

Automaattisesti ohittaa löydetyt seurantaevästeet.

• Kysy

Tarjoaa parhaimman hallinnan ilmoittamalla käyttäjälle, kun seurantaevästeitä havaitaan.

Voit valita, poistatko vai ohitatko seurantaevästeet.

Täydellinen järjestelmäntarkistus

Suorittaa täydellisen järjestelmäntarkistuksen tietokoneella.

Norton 360 Online suorittaa täydellisen järjestelmäntarkistuksen tietokoneen ollessa käyttämättömänä. Kun tarkistus on suoritettu, voit katsoa yhteenvedon tarkistuksen tuloksista ja suorittaa tarvittavat toimenpiteet, kun alat taas käyttää tietokonetta.

Voit ajastaa täydellisen järjestelmäntarkistuksen valitsemalla Määritä.

Manuaalisen tarkistuksen säikeiden lukumäärä

Voit valita, kuinka monta säiettä haluat tuotteen Norton 360 Online käyttävän manuaalisessa tarkistuksessa.

Säikeet ovat prosessin osajoukkoja, jotka jakavat prosessin resurssit. Säikeet kuitenkin toimivat itsenäisesti. Säikeet suorittavat ohjelmaa rinnakkaisesti, minkä ansiosta ohjelma toimii nopeammin monen suorittimen järjestelmässä.

Norton 360 Online tukee tietokoneen monisäikeistä tarkistusta. Se käyttää sen lukumäärän säikeitä, jotka olet valinnut pudotusvalikosta tarkistusta varten. Jos esimerkiksi valitset pudotusvalikosta kohdan 8, Norton 360 Online käyttää kahdeksaa säiettä manuaaliseen tarkistukseen. Kun valitset Automaattinen -asetuksen, Norton 360 Online käyttää säikeitä sen mukaan, kuinka monta fyysistä suoritinydintä tietokoneessa on. Norton 360 Online käyttää suoritinytimiä kaksi kertaa enemmän kuin mitä tietokoneessa on fyysisiä ytimiä. Jos sinulla esimerkiksi on kaksiytiminen suoritin ja valitset Automaattinen -asetuksen, Norton 360 Online käyttää tarkistukseen neljää säiettä. Tällä tavalla säikeet suoritetaan samanaikaisesti ja kukin prosessori suorittaa säikeen tarkistuksen käsittelemiseksi. Automaattinen asetus on valittuna oletuksena.

Norton 360 Online ei tue monisäikeistä tarkistusta pikatarkistuksessa.

Tietoja Tarkistukset ja riskit -asetuksista

Tietoja Norton 360 Online -tarkistuksesta

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v15462912_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 29/09/2011