Reaaliaikainen suojaus

Reaaliaikaisen suojauksen asetuksilla hallitaan tietokoneen tarkistamista ja valvontaa. Reaaliaikaisen suojauksen asetuksilla määritetään, mitä tarkistetaan ja mitä tarkistuksessa haetaan. Voit myös päättää, miten toimitaan, jos tarkistuksessa löytyy tietoturvariski tai uhkaava tapahtuma.

Tämä asetus tarjoaa jatkuvan suojan tietokoneelle tarkistamalla tietokoneen virusten ja muiden tietoturvariskien varalta. Asetus tarjoaa myös lisäsuojauksen, koska se etsii proaktiivisesti tuntemattomia tietoturvariskejä tietokoneesta.

Reaaliaikaisen suojauksen asetukset

Asetukset

Kuvaus

Neuvo

Auto-Protect

Auto-Protect latautuu muistiin ja tarjoaa jatkuvan suojan tietokonetta käytettäessä. Auto-Protect etsii viruksia ja muita tietoturvariskejä joka kerta, kun suoritat ohjelman tietokoneella. Se etsii viruksia myös silloin, kun liität siirrettävän tietovälineen tietokoneeseen, käytät Internetiä tai käytät vastaanottamiasi tai luomiasi tiedostoja. Se valvoo tietokonetta myös kaikkien epätavallisten oireiden varalta, jotka saattavat olla merkki aktiivisesta uhasta.

Voit pitää tietokoneesi suojattuna seuraavilla vaihtoehdoilla:

• Välimuisti

Parantaa tietokoneen suorituskykyä. Jos otat tämän toiminnon käyttöön, Norton 360 Online pitää kirjaa usein käytetyistä tiedostoista. Norton 360 Online ei tarkista näitä tiedostoja silloinkaan, kun tietokone käynnistetään uudelleen.

• Siirrettävän tietovälineen tarkistus

Tarkistaa siirrettävät tietovälineet käynnistysvirusten varalta käyttöön otettaessa. Kun tietoväline on tarkistettu käynnistystietueissa olevien virusten varalta, sitä ei tarkisteta uudelleen, ennen kuin se liitetään uudelleen tietokoneeseen tai alustetaan. Jos epäilet, että siirrettävällä tietovälineelläsi on yhä käynnistystietueen virus, varmista, että Auto-Protect -toiminto on käytössä, jotta siirrettävä tietoväline voidaan tarkistaa uudelleen. Liitä siirrettävä tietoväline tietokoneeseen ja avaa se Oma tietokone -valikosta, jotta Auto-Protect voi suorittaa tarkistuksen. Voit myös tarkistaa sen manuaalisesti ja varmistaa, ettei siinä ole virustartuntaa.

Käynnistä tietokone uudestaan, jos et pysty käyttämään Auto-Protect-toimintoa. Kun Auto-Protect havaitsee ja poistaa uhan, kuten käynnistyslohkon viruksen, Norton 360 Online pyytää sinua käynnistämään tietokoneen uudelleen. Jotta voisit poistaa uhan kokonaan, tietokone täytyy käynnistää uudelleen. Et pysty käyttämään Auto-Protectia, ennen kuin käynnistät tietokoneen uudelleen.

Pidä Auto-Protect aina käytössä. Näin estät viruksia tartuttamasta tietokonettasi. Auto-Protect-toiminto toimii taustalla eikä häiritse työskentelyä.

Auto-Protect-toiminto suorittaa seuraavat toimenpiteet automaattisesti:

• Tarkistaa ja suojaa tietokoneen kaikentyyppisten virusten varalta. Tällaisia ovat esimerkiksi makrovirukset, käynnistyslohkon virukset ja muistissa piilevät virukset.

• Tarkistaa ja suojaa tietokoneen kaikentyyppisten haitallisten koodien varalta. Tällaisia ovat esimerkiksi troijalaiset ja madot.

• Torjuu Internetin kautta leviävät virukset tarkistamalla kaikki Internetistä ladattavat tiedostot, mukaan lukien Java-sovelmat ja ActiveX-ohjausobjektit.

• Tekee virustarkistuksen joka kerta, ja pitää näin järjestelmäsi turvassa jatkuvasti. Tekee virustarkistuksen, kun suoritat ohjelmia tietokoneellasi, liität tietokoneeseen siirrettäviä tietovälineitä ja muokkaat tai käytät asiakirjoja.

• Tarkkailee tietokonetta sellaisten epätavallisten oireiden varalta, jotka saattavat olla merkkejä viruksesta.

SONAR-suojaus

Tarjoaa reaaliaikaisen suojan tarkistamalla tietokoneen proaktiivisesti tuntemattomien tietoturvariskien varalta.

Symantec Online Network for Advanced Response (SONAR) tunnistaa uudet uhkat sovellusten toiminnan perusteella. Se on nopeampi kuin perinteinen allekirjoitukseen perustuvat tietoturvauhkien havaitsemistekniikat. SONAR tarkistaa ja suojaa tietokoneen vihalimielisen koodin varalta jopa ennen kuin virusmäärityksiä on saatavana LiveUpdate-päivityksen välityksellä.

SONAR-suojaus sisältää seuraavat valinnat:

• SONAR-laajennustila

Norton 360 Online antaa eniten hallintavaihtoehtoja matalan riskitason uhille, kun tämä valinta on päällä.

• Poista riskit automaattisesti

Tällä valinnalla matalan riskitason uhat määritellään korkean riskitason uhiksi, kun SONAR-laajennustila on käytössä. Tässä tapauksessa Norton 360 Online poistaa uhat automaattisesti ja ilmoittaa tästä käyttäjälle.

• Poista riskit, jos en ole koneella

Kun tämä on valittu, Norton 360 Online poistaa automaattisesti matalan riskitason uhat, jos se ei saa käyttäjältä vastausta silloin, kun SONAR-laajennustila on käytössä.

• Näytä SONAR-eston ilmoitukset

Tästä voi ottaa SONAR-eston ilmoitukset käyttöön tai poistaa ne käytöstä. Norton 360 Online keskeyttää SONAR-eston ilmoitukset, kun Näytä SONAR-eston ilmoitukset -toiminto on asetettu Kirjaa vain lokiin -tilaan.

Ota SONAR käyttöön, jos haluat suojata tietokoneesi uusilta uhilta.

Tietoja SONAR-suojauksesta

SONAR-suojauksen poistaminen käytöstä tai käyttöönotto

Tietoturvauhkien ohittaminen tarkistuksissa

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v15462856_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 19/10/2011