Norton Community Watch -palvelu

Norton Community Watch kerää tietokoneelta tiedot mahdollisista uusista tietoturvariskeistä ja lähettää ne Symantecille analysoitavaksi. Symantec perehtyy näihin tietoihin tunnistaakseen uusia tietoturvauhkia ja niiden lähteitä. Käyttämällä Norton Community Watch -toimintoa autat parantamaan Symantecin kykyä torjua tietoturvariskejä ja -uhkia.

Kun Norton 360 Online havaitsee tietoturvariskin, se lähettää Web-sivuston tiedot Symantecille Norton Community Watch -toiminnon avulla. Kaikkien juuri ennen riskin havaitsemista avattujen Web-sivujen URL-osoitteet lähetetään Symantecille. Symantec tarkistaa URL-luettelon ja selvittää, mitkä web-sivustot ovat saattaneet aiheuttaa tartunnan. Tietojen lähettäminen auttaa Symantecia analysoimaan, miten tietokoneen Norton-tehtävät ja -asetukset suoritetaan, miten ne on ajoitettu ja kuinka tehokkaita ne ovat. Symantecille ei lähetetä tietoja, joiden pohjalta on mahdollista saada selville henkilöllisyytesi. Nortonin toiminnot, kuten Norton Insight ja Insight Network, käyttävät Symantecin arvioimia tietoja.

Tarkan virhetietojen keräyksen vaihtoehto kohdassa Norton Community Watch -palvelu antaa sallia tai estää osan yksityiskohtaisten tiedon lähetyksistä. Tarkat tiedot voivat vaihdella Nortoniin liittyvien virheiden ja komponenttien perusteella. Lähetysasetuksen voi valita vaihtoehdoista Aina, Ei koskaan ja Kysy.

Norton Community Watch kerää ja lähettää seuraavantyyppisiä tietoja:

• Tunnistettuja haittaohjelmia, esimerkiksi siirrettäviä suoritettavia tiedostoja ja käynnissä olevia prosesseja

• Sellaisten web-sivujen URL-osoitteet, jotka tuote luokittelee huijaussivustoiksi

• Niiden web-sivujen URL-osoitteet, joilla vierailtiin ennen riskin havaitsemista

• Sovellukset ja prosessit, jotka suoritetaan tietokoneella säännöllisesti ja tietoturvariskien havaitsemisen aikana

• Näyte vastauksesta, jonka tietokone lähettää mahdollisille tietoturvariskeille

• Tietokoneen yleiset järjestelmä- ja suorituskykytiedot

• Yleisiä tietoja tietokoneesta, esimerkiksi joutoajan, valmiusajan ja näytönsäästäjän asetukset.

Jos haluat lopettaa riskejä koskevien tietojen lähettämisen Symantecille, voit poistaa Norton Community Watch -toiminnon käytöstä.

Voit tarkastella Tietoturvahistoria -ikkunassa Symantecille lähetettyjä tietoja.

Tietoja Norton Community Watch -palvelusta

Norton Community Watchin käyttöön otto ja käytöstä poisto

Tietoja hallinta-asetuksista