Laajennettu tapahtumien valvonta

Kun olet yhteydessä Internetiin, tunkeutujat voivat eri tavoilla päästä luvattomasti tietokoneellesi.

Tunkeutujat voivat päästä tietokoneellesi seuraavilla tavoilla aiheuttamatta palomuurihälytyksiä:

• Käynnistämällä ja manipuloimalla turvallisia ohjelmia tietämättäsi

• Kiinnittymällä huomaamatta turvalliseen ohjelmaan

• Käynnistämällä luotettuja sovelluksia piilotettuina komentoriviparametrien kautta

• Lisäämällä koodia muiden sovelluksien prosesseihin

• Muuntamalla selaimen URL-osoitteen Windows-viestinnän avulla

• Ohittamalla palomuuritarkastusten tunkeutumalla Windowsin TCP/IP-kerrokseen datan lähettämiseksi ja vastaanottamiseksi

• Käyttämällä Windows Active Desktop -työpöydän dokumentoituja käyttöliittymiä tietojen lähettämiseen verkon ulkopuolelle

• Näppäintallennusohjelmilla, jotka antavat pääsyn käyttäjän henkilökohtaisiin tietoihin

• Luomalla ohjattuja COM-objekteja sovelluksen käytön muuttamiseksi

Laajennettu tapahtumienvalvonta -asetukset koostuvat seuraavista luokista, jotka tarjoavat lisäsuojausta tietokoneelle:

Ohjelmakomponentti

Valvoo haittaohjelmia, jotka käynnistävät internet-yhteyttä käyttäviä ohjelmia.

Ohjelman käynnistys

Valvoo haittaohjelmia, jotka liittyvät turvallisiin ohjelmiin niin, ettei niitä huomata.

Komentorivin suoritus

Valvoo troijalaisia tai haittaohjelmia, jotka käynnistävät luotettuja sovelluksia piilotettuina komentorivin parametrien välityksellä.

Koodin lisäys

Valvoo troijalaisia tai haittaohjelmia, jotka lisäävät koodia sovelluksen prosessiin saamatta aikaan palomuurihälytyksiä.

Ikkunasanomat

Valvoo troijalaisia tai muita haittaohjelmia, jotka muuttavat sovelluksen tapaa muodostaa yhteys internetiin saamatta aikaan palomuurihälytyksiä.

Suora verkon käyttö

Valvoo troijalaisia tai muita haittaohjelmia, jotka ohittavat verkkoliikenteen.

Nämä ohjelmat läpäisevät Windows TCP/IP -kerroksen ja lähettävät ja vastaanottavat tietoja ilman palomuurihälytyksiä.

Aktiivinen Desktop-muutos

Valvoo haittaohjelmia, jotka käyttävät luotettujen sovellusten käyttöliittymiä tiedon välittämiseen verkon ulkopuolelle saamatta aikaan palomuurihälytyksiä.

Tunnuksen kirjauksen seuranta

Valvoo haitallisia näppäintallennusohjelmia, jotka käyttävät tietyn koneen käyttäjän henkilökohtaisia käyttäjätietoja tarkkailemalla käyttäjän näppäinpainalluksia.

COM-valvonta

Valvoo haittaohjelmia, jotka muokkaavat sovelluksen toimintaa luomalla ohjattuja COM-objekteja.

Voit kytkeä Lisätapahtumien valvonnan päälle vain, jos kytket automaattisen ohjelmanhallinnan pois päältä.

Kun kytket Laajennetun tapahtumien valvonnan päälle, saat lukuisia palomuurihälytyksiä. Jos et halua saada palomuurihälytyksiä, voit ottaa käyttöön Automaattisen ohjelmanhallinnan.

On erittäin suositeltavaa, ettei kehittyneiden tapahtumien valvontaa käsitellä, koska saatat tehdä virheellisiä päätöksiä, jotka voivat sallia haittaohjelmia tai estää tärkeitä Internet-ohjelmia ja toimintoja.

Kun kytket automaattisen ohjelmanhallinnan pois päältä, voit muokata kehittyneiden tapahtumien valvonnan eri toimintoja. Voit käyttää kehittyneiden tapahtumien valvonnan toimintoja salliaksesi tai estääksesi tapahtumia, jotka voivat vahingoittaa tietokonettasi. Kun tapahtuma tapahtuu ensimmäisen kerran, palomuuri antaa varoituksen ja voit sallia tai estää tapahtuman. Kun sallit tapahtuman, sen tiedot tulevat näkyviin laajennettujen tapahtumien asianmukaiseen luokkaan. Sallitun tapahtuman suorittava sovellus lisätään sitä vastaavan luokan Luotettavat-luetteloon Laajennettu tapahtumienvalvonta -toiminnossa. Voit poistaa sovelluksen luettelosta. Tässä tapauksessa palomuuri näyttää varoituksen, kun sovellus seuraavan kerran käynnistää tapahtuman.

Tietoja Älykkäästä palomuurista

Tietoja älykkään palomuurin lisäasetuksista

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v15457334_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 31/10/2011