Verkkoliikennesäännöt

Norton 360 Online sisältää useita ennalta määritettyjä palomuurin verkkoliikennesääntöjä. Nämä säännöt on suunniteltu varmistamaan verkkotoiminnot ja suojaamaan tietokonetta tunnetuilta Internet-uhilta.

Joitakin luettelossa näkyviä palomuurin oletussääntöjä ei voida muokata. Voit kuitenkin tarkastella näiden sääntöjen asetuksia Näytä -valinnalla. Muokkaa -valinnalla voit mukauttaa muita luettelossa olevia sääntöjä. Voit myös lisätä uuden säännön. Uusi sääntö näkyy oletusarvoisesti luettelon lopussa.

Säännöt näkyvät luettelossa tärkeysjärjestyksessä. Sääntö ohittaa aina sitä alempana luettelossa olevan säännön. Voit muuttaa sääntöjen järjestystä luettelossa.

Tämän toimenpiteen tekemistä suositellaan vain edistyneille käyttäjille tai aloitteleville käyttäjille teknisen tuen ohjauksessa.

Säännön voi myös poistaa käytöstä poistamalla valintamerkin sen vieressä olevasta ruudusta. Joitain lukittuja palomuurin oletussääntöjä ei voi poistaa käytöstä.

Esimerkkejä palomuurin oletussäännöistä:

Oletuksena ICMP vastaanotossa

Oletuksena ICMP lähettämisessä

Sallii kaikki lähtevät ICMP-viestien (Internet Control Message Protocol) tyypit ja turvalliset vastaanotettavien ICMP-viestien tyypit.

ICMP-viestit ilmoittavat tilan ja ohjaustiedot.

Oletuksena NetBIOS-vastaanottonimi

Oletuksena NetBIOS vastaanotossa

Sallii Microsoft-verkon tiedostojen ja tulostimien jakamisessa käytettävän NetBIOS-nimipalvelun ja NetBIOS-datagrammipalvelun käytön.

NetBIOS on lyhenne sanoista Network Basic Input/Output System. NetBIOS sisältää nimipalvelun, istuntopalvelun sekä datagrammipalvelun. Nimipalvelu suorittaa nimien etsimisen. Istuntopalvelu hallitsee yhteydellisiä protokollia käyttävien palvelujen istuntoja. Datagrammipalvelu jakaa datagrammin yhteyspohjaisille palveluille.

Oletuksena Bootp vastaanotossa

Oletuksena Bootp lähetyksessä

Sallii Bootp-palvelun käytön.

Bootp on lyhenne sanoista Bootstrap Protocol. Se on protokolla, jonka avulla tietokone saa selville oman IP-osoitteensa.

Verkkoliikennesäännöt -välilehden avulla voit tehdä seuraavaa:

• Lisätä verkkoliikennesäännön.

• Nimetä uudelleen verkkoliikennesäännön.

• Muokata verkkoliikennesäännön käyttöasetuksia.

• Muuttaa verkkoliikennesäännön tärkeyttä.

• Poistaa verkkoliikennesäännön.

Voit luoda ja mukauttaa sääntöjä seuraavien asetusten avulla:

Lisää

Voit lisätä palomuurisäännön.

Verkkoliikennesääntöjen ja ohjelmasääntöjen lisääminen

Näytä/Muokkaa

Voit näyttää tai muokata olemassa olevan palomuurisäännön asetuksia.

Et voi mukauttaa kaikkia oletussääntöjä. Säännöt ovat palomuurin toiminnan kannalta olennaisia.

Verkkoliikennesääntöjen ja ohjelmasääntöjen muokkaaminen

Poista

Voit poistaa palomuurisäännön.

Et voi poistaa joitain oletussääntöjä. Säännöt ovat palomuurin toiminnan kannalta olennaisia.

Palomuurisäännön poistaminen

Siirrä ylös/siirrä alas

Voit muuttaa palomuurisäännön tärkeysjärjestystä luettelossa.

Palomuurisääntöjen järjestyksen muuttaminen

Tietoja palomuurin yleisasetuksista

Tietoja verkkoliikennesäännöistä

Verkkoliikennesääntöjen ja ohjelmasääntöjen lisääminen

Verkkoliikennesäännön poistaminen käytöstä tilapäisesti

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v15457111_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 31/10/2011