Ilmoitus Norton-suojauksen tuen päättymisestä Windows XP- ja Windows Vista -käyttöjärjestelmissä

Miksi Norton-suojaus päättyy Windows XP- ja Vista-käyttöjärjestelmissä?

Microsoft lopetti Windows XP:n tuen vuonna 2014 ja Windows Vistan tuen vuonna 2017.

NortonLifeLockin tuotteet ja palvelut ovat edelleen auttaneet suojaamaan tietokoneita, joissa on jokin näistä käyttöjärjestelmistä, vaikka Microsoft ei ole enää pitkään aikaan tukenut niitä. Jotta voimme jatkossakin tarjota parhaan suojauksen moderneille Windows-käyttöjärjestelmille, näitä vanhempia käyttöjärjestelmiä ei enää tueta.

Miten selvitän tietokoneeni Windows-version?

1. Avaa Suorita -valintaikkuna näppäinyhdistelmällä Windows + R.

2. Kirjoita seuraava teksti ja paina Enter -näppäintä:

winver

Tietoja Windowsista -ikkuna aukeaa, ja siinä näkyy Microsoft Windows -versio sekä koontiversion ja Service Packin tiedot (jos Service Pack on asennettu).

Milloin Norton-suojaus päättyy?

Norton-suojauksen tuki Windows XP:lle ja Vistalle päättyy alkuvuodesta 2021. Tarkka tuen päättymispäivä ilmoitetaan pian. Norton-suojauksesi toiminta jatkuu tavalliseen tapaan päättymispäivään asti. Tuen päättymisen jälkeen tietokoneet, joiden käyttöjärjestelmiä ei tueta, eivät enää saa tuote-, palvelu- ja suojauspäivityksiä eivätkä virusmäärityksiä.

Mitä pitää tehdä, jos jatkan edelleen Windows XP:n tai Vistan käyttöä?

Voit päivittää tietokoneen käyttöjärjestelmän Windows 10:een, jotta tietokone voi saada Norton-suojauksen vuoden 2021 alussa tapahtuvan tuen päättymisen jälkeen. Vaikka Norton-suojausohjelmistot tukevat edelleen Windows 7 -tietokoneita, XP- tai Vista-tietokoneita ei kannata päivittää Windows 7 -käyttöjärjestelmään, sillä Microsoft päätti Windows 7 -tuen vuoden 2020 tammikuussa.

Voinko siirtää NortonLifeLock-tilaukseni vaihdettuani tuettuun Windows-versioon?

Kun olet siirtynyt nykyiseen Windows-versioon, sinun pitää asentaa Norton-suojaus uudelleen. Voit ladata suojauksen ja asentaa sen uudelleen Oma Norton -sivulta.

Jos et enää aio käyttää vanhaa tietokonettasi, voit siirtää Norton-suojauksen uudelle laitteelle. Katso lisätietoja artikkelista Norton-suojauksen siirtäminen laitteelta toiselle.

Tilauksesta riippuen voit ladata Norton-suojauksen myös muille Mac-, Android- tai iOS-laitteille.

Entä jos en voi päivittää tietokonetta tuettuun Windows-versioon?

Norton-suojauksesi toimii tavalliseen tapaan alkuvuoteen 2021 asti. Jos et siihen mennessä pysty päivittämään tietokonetta tuettuun Windows-versioon, voit jatkaa NortonLifeLock-tilauksen käyttöä muilla tuetuilla laitteillasi.

Jos et käytä tilausta yhdelläkään laitteella, voit tiedustella hyvitysoikeudesta asiakas- ja tukipalvelusta.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v136450289
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 21/08/2020